EURICE: Ένα ρύζι πρωταγωνιστεί σε 180 συνταγές!

Την τεράστια δυναμική που έχει το ευρωπαϊκό ρύζι αποκαλύπτει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία».

Στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώθηκε άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον Masterclass σε μία από τις πιο όμορφες σάλες εστιατορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το εστιατόριο “Ακαδημία art restaurant” και η Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου υποδέχθηκαν επαγγελματίες της μαγειρικής τέχνης αλλά και εκπροσώπους φορέων, ώστε να παρουσιάσουν άλλες τρεις γευστικές συνταγές με βασικό υλικό το μεσόσπερμο ρύζι της Χαλάστρας.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιότοπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.  

Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται, τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή.

EURICE FESTIVAL ΔΕΘ 2023: Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

Επίσης, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν τρία μοναδικά πιάτα που μαγείρεψε σε open kitchen  η Rice Chef Ambassador Ντίνα Νικολάου, αξιοποιώντας το μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι:

Ριζόπιτα με κιμά μανιταριών

Πιλάφι με κοτόπουλο curry

Γαλατόπιτα μπακλαβάς

Όπως ανέφερε η κ. Νικολάου, στα πλαίσια του προγράμματος σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν συνολικά 180 συνταγές με πρωταγωνιστή το λευκό μεσόσπερμο ρύζι. Οι συντελεστές κατάφεραν να συνδυάσουν με πολλούς πολύ ενδιαφέροντες τρόπους το ρύζι γλασέ με την ελληνική παράδοση και μαγειρική.

    Όπως η παέγια αποτελεί signature rice dish για τους Ισπανούς και το ριζότο για τους Ιταλούς, η ελληνική συνταγή με ρύζι γλασέ είναι τα γεμιστά με όλα τα λαχανικά, τα φυλλώματα και να μπει σε γέμιση.

    Διαβάστε σχετικά: Εθνικό πιάτο τα γεμιστά; Με ευρωπαϊκό ρύζι και συνταγή της μαμάς

    Το πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος EURICE είναι η NOVACERT, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων,  ενώ τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα έχει αναθέσει στην εταιρεία ChefStories.

    Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EURICE θα βρείτε:
    https://www.europeanrice.eu
    https://sustainablerice.eu/
    https://www.facebook.com/sustainablerice.eu/
    https://www.facebook.com/europeanrice/

    Διαβάστε ακόμη: Ένα ρύζι-δεκάδες συνταγές: Εκμέκ ρυζόγαλο, παραδοσιακό πλιάφ΄, paella valenciana

    Total
    0
    Shares
    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Previous Article

    Θεσσαλονίκη είσαι έτοιμη; Ξεκινά διαγωνισμός για τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα της πόλης

    Next Article

    Το Vanoro Hotel σερβίρει το πιο value for money brunch στη Θεσσαλονίκη

    Related Posts