Θεσσαλονίκη είσαι έτοιμη; Ξεκινά διαγωνισμός για τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα της πόλης

Ήρθε η ώρα η γαστρονομική σκηνή της πόλης να αναδείξει την δημιουργικότητα της και στη χορτοφαγική διατροφή, που εξελίσσεται και εμπλουτίζεται συνεχώς.

Αυτή την φορά, η HellasVeg προκηρύσσει Διαγωνισμό Χορτοφαγικών Πιάτων, με σκοπό να  αναδείξει τις καλύτερες συνταγές (vegan και vegetarian) στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αναγνώριση χορτοφαγικών πιάτων που σερβίρονται σε πολλά εστιατόρια, καθώς και η προβολή και επιβράβευση των καταστημάτων εστίασης για την συμπερίληψη και τον εμπλουτισμό του μενού τους με χορτοφαγικά γεύματα.

Ο Σύλλογος θα τρέχει μία καμπάνια πριν, κατά την διάρκεια και μετά το πέρας του διαγωνισμού, ώστε τα εστιατόρια που συμμετέχουν να αναδείξουν τα πιάτα τους αλλά και τις νέες δημιουργίες τους στην κρίση του κοινού της πόλης.

Η HellasVeg έχει χαρτογραφήσει αυτά τα εστιατόρια και δημιούργησε έναν δυναμικό χάρτη, στον οποίο μπορεί κανείς να βρει εύκολα το πλησιέστερο εστιατόριο με χορτοφαγικές επιλογές κυρίως πιάτων φαγητού για να γευματίσει.

Στις 11 Μαρτίου θα ξεκινήσει να μετρά το ρολόι

Η έναρξη του διαγωνισμού είναι τις 11/3/2024, με το σερβίρισμα των διαγωνιζόμενων πιάτων για δύο περίπου μήνες, και η λήξη του προβλέπεται με την ανακοίνωση και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στα μέσα Ιουνίου 2024.

Το κοινό θα μπορεί να παραγγείλει και να δοκιμάσει τα συγκεκριμένα πιάτα και να τα αξιολογήσει σε πραγματικό χρόνο ως προς τη γεύση, την οσμή, την εμφάνιση και το αίσθημα κορεσμού.

 Ταυτόχρονα οι ειδικοί της κριτικής επιτροπής θα αξιολογήσουν τα διατροφικά χαρακτηριστικά των πιάτων. Η τελική κατάταξη θα προκύψει από τον συνυπολογισμό των δύο αξιολογήσεων.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα φέρουν ειδικό συμβολισμό «εγκεκριμένο» στον χορτοφαγικό χάρτη της HellasVeg, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η αναζήτηση και αναγνώρισή τους στον χάρτη από το κοινό που επιθυμεί να τα επισκεφτεί.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Υποψηφιότητες μπορούν να καταθέσουν όλα τα εστιατόρια του δήμου τις μητροπολιτικής Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβανομένης τις Θέρμης, του δήμου Θερμαϊκού και του Ωραιοκάστρου, αξιοποιώντας την ευκαιρία για να δημιουργήσουν τα δικά τους καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στο  info@hellasveg.gr και να αποστείλουν αντίγραφο του μενού τους σε ηλεκτρονική μορφή. (αρχείο τις μορφής .docx/ .pdf, φωτογραφία ή ενεργός σύνδεσμος (link) που να παραπέμπει στο μενού).

Η παρούσα πρόσκληση θα παραμείνει ενεργή  το αργότερο, έως τις 10/3/2024.

Διαβάστε ακόμη: Διατροφή των ”μπλε ζωνών”: Ποιες τροφές περιλαμβάνει

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Αυτό είναι το «Macedonian Gourmet» πιάτο της Κεντρικής Μακεδονίας και είναι πεντανόστιμο

Next Article

EURICE: Ένα ρύζι πρωταγωνιστεί σε 180 συνταγές!

Related Posts