Σαββίκος: Έσκισε με το σουβλάκι, τώρα θα σκίσει και με το brunch

Όταν σου λέω το όνομα Σαββίκος σκέφτεσαι σουβλάκι και γυρλού. Όταν σου λέω brunch, σκέφτεσαι αυγά και pancakes. Ε λοιπόν σκέψου τώρα Σαββίκος brunch.

Εκτός από λουκάνικα και πανσέτες, το κατάστημα Σαββίκος της Αριστοτέλους ψήνει πλέον και ομελέτες, αυγόφετες και μυρωδάτα χωριάτικα ψωμιά. Ανάβει από νωρίς τις φωτιές του για να χορτάσει Θεσσαλονικιούς και επισκέπτες από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Μόνο που αυτό το brunch δεν έχει το μενού, που έχουν όλα τα brunch-άδικα του είδους. Σερβίρει ελληνικό brunch και πιάτα με ελληνικές γεύσεις και προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς.

Είναι μία καινούργια πρόταση για brunch στη Θεσσαλονίκη.

#GreatGreekBrunch

Είναι ένα σχετικά καινούργιο εγχείρημα της Θεσσαλονικιώτικης αλυσίδας ψητοπωλείων, που ξεκίνησε από τον παππού Σαββίκο το μακρινό 1947.

Πρωινό μέχρι το μεσημέρι και μετά τα γνωστά αγαπημένα ψητά και σαλάτες του Σαββίκου. Τα τραπεζάκια στην Αριστοτέλους σερβίρουν από τις 9 το πρωί πιάτα brunch αλά ελληνικά.

Γνωστές ελληνικές συνταγές πρωινού αλλά και πειραγμένα διεθνή πιάτα για την επόμενη Κυριακή, που θα ψάχνεις πού να φάω brunch στη Θεσσαλονίκη. Η ανατροπή λοιπόν είναι στα υλικά, που είναι ελληνικά και από τοπικούς παραγωγούς. Να σου δώσω ένα παράδειγμα:

Το γαλλικό croque madame, που είναι ένα μάθημα στην υπερβολή. Περιλαμβάνει άσπρο ψωμί, βούτυρο, τυρί, ζαμπόν, Mornay sauce, και ένα τηγανητό αυγό. Το ελληνικό κροκ μαντάμ είναι επίσης υπερβολικά… νόστιμα και είναι φτιαγμένο από χωριάτικο ψωμί, καπνιστή πανσέτα, κασέρι ΠΟΠ και σάλτσα καπνιστού Μετσοβόνε.

Άλλο παράδειγμα το υγιεινό και θρεπτικό porridge. Η βασική συνταγή για porridge περιλαμβάνει νιφάδες βρώμης ολόκληρες και γάλα ή νερό και σερβίρεται ζάχαρη, μέλι, φρούτα ή σιρόπι. Το ελληνικό, το Θεσσαλονικιώτικο γίνεται με τραχανά, ψητό αυγό, φρέσκα μανιτάρια, φέτα ΠΟΠ και λάδι μαϊντανού.   

Οι επιλογές, αλμυρές αλλά και γλυκιές, δεν είναι πολλές και ευτυχώς, ώστε όλα να είναι φρέσκα.

Αυτό που μετράει στο φαγητό και κάνει το καλύτερο brunch της Θεσσαλονίκης και παντού, είναι να είναι φρεσκομαγειρεμένο. Δηλαδή όχι ξαναζεσταμένες σάλτσες, αλλαντικά ήδη κομμένα, μπαγιάτικο ψωμί και μαραμένες σαλάτες. Αλλιώς καλύτερα να φας απλώς ένα τοστ.  

** Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Διάβασε ακόμη:

ACROTEL: Όταν λέμε ελληνικό πρωινό ξενοδοχείου, εννοούμε αυτό!

ΑνφανΓκατέ: Επιτέλους ένα ενδιαφέρον μενού για brunch!

Το σωστό το brunch, το παριζιάνικο

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

ΒορΟινά στην Αγορά Μοδιάνο: Αυτό το πάρτι δεν θέλεις να το χάσεις

Next Article

Σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βραβείο “Best Greek Hotel Breakfast”

Related Posts