Στο roof garden Ορίζοντες του Εlectra Palace : Η ελληνική κουζίνα στα καλύτερα της

Μία υπόκλιση στην μαγεία της ελληνικής κουζίνας και των πρώτων υλών, αποτελεί το μενού του προσφάτως ανακαινισμένου roof εστιατορίου Ορίζοντες του Εlectra Palace Thessaloniki. Δεν του λείπουν οι ανατροπές στα κλασικά πιάτα, ούτε η δημιουργικότητα. Δεν του λείπει η έμπνευση, ούτε το βάθος στη γεύση. Καθένα από τα πιάτα είναι ισορροπημένα και μυρίζουν Ελλάδα.

Η κουζίνα του executive chef του Electra Γιώργου Βαγιωνά, δεν είναι γκουρμέ, ούτε πειραγμένη, είναι η ελληνική κουζίνα στα καλύτερα της. Στο τραπέζι δημιουργικά πιάτα ελληνικής μεσογειακής κουζίνας όπως μελιτζανοσαλάτα και ντολμάδες με απλές και καθαρές γεύσεις.

Στο χώρο ένα feeling διακριτικής πολυτέλειας και χαλαρής διάθεσης. Ο επισκέπτης χαλαρώνει και απολαμβάνει τη θέα, το φαγητό, την εξυπηρέτηση. Ό,τι δηλαδή αναζητά κανείς για ένα επαγγελματικό γεύμα στη Θεσσαλονίκη, ένα ρομαντικό δείπνο, μία ιδιαίτερη περίσταση ή απλά ένα βράδυ απόλαυσης. Ένας συνδυασμός fine dining  και χαλαρότητας, που έχει κανείς ανάγκη στις διακοπές ή στην καθημερινότητα του.

Οι Ορίζοντες είναι σημείο αναφοράς για το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Αλέξανδρος Σβυριάδης «σε αυτό το καταπληκτικό σημείο βελτιώσαμε τις δομές και το προσωπικό και μευτα να βγούμε προς τα έξω. Δίνουμε έμφαση στο customer experience».

Μενού με ελληνική γεύση και μεσογειακά αρώματα

Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μερικά πιάτα με οικοδεσπότες, το γενικό διευθυντή του Εlectra Palace Thessaloniki Αλέξανδρο Σβυριάδη, τον μάνατζερ του τμήματος F&B Νίκο Σπαχή και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αλεξία Κολάτσκου. Θα σου πω λοιπόν τί δοκίμασα και τί ξεχώρισα:

Χειροποίητο προζυμένιο ψωμί και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – Ποικιλία από ελληνικές αλοιφές, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή, τζατζίκι, συνοδεύεται με χειροποίητη πίτα στη σχάρα. Ότι και αν έχεις σκοπό να παραγγείλεις, μην παραλείψεις να παραγγείλεις αυτήν την ποικιλία. Για τον λευκό ταραμά και την μελιτζανοσαλάτα «μου τρέχουν  ακόμη τα σάλια»

Λαβράκι καρπάτσιο με πουρέ λεμόνι, πιπεριά τσίλι, σκόνη από αυγοτάραχο και μάραθο. Το ψάρι διατηρεί την γεύση και την λιπαρότητα του και συνδυάζεται μοναδικά με την οξύτητα και την αψάδα των υπόλοιπων υλικών. Plus: γενναιόδωρη μερίδα!

Γαρίδες Αμβρακικού, σωτέ στο ζωμό τους με σκόρδο, μαϊντανό και πιπεριές. Ένας υπέροχος μεζές, elegant και πολύπλοκός για να ετοιμάσεις τον ουρανίσκο για τα πιάτα που θα ακολουθήσουν.

Μαρουλοντολμάδες με ταρτάρ καραβίδας*, ζωμό από aguachille, gomasio και watermelon ρεπάνι. Πρέπει να το δοκιμάσεις για την ανατροπή στη γέμιση!

Κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας σε zωμό από τζίντζερ, κόλιανδρο και πιπεριά τσίλι με πουρέ γλυκοπατάτας. Ο βασιλιάς της βραδιάς. Γαρίδες μαγειρεμένες στην εντέλεια με απόλυτα ισορροπημένη γεύση.

Burrata με ψητή πιπεριά Φλωρίνης, ρόκα, τοματίνια, λάδι βασιλικού και κουκουνάρι. Αν έχεις σκοπό να φας μόνο μία σαλάτα και να τη συνοδεύσεις με ένα ποτήρι κρασί, αυτή είναι η σαλάτα – γεύμα, που θα απολαύσεις.

Ψητό αβοκάντο με βαλεριάνα, τυρί κατίκι και salsa από πράσινο μήλο και ντομάτα. Ενδιαφέροντες συνδυασμοί υλικών και γεύσεων.

Λιγκουίνι θαλασσινών με μύδια, κυδώνια, γαρίδες*, σκόρδο, βούτυρο και άνηθο. Αυτό το πιάτο είχε τα πάντα: μυρωδιά, βάθος στη γεύση και τελικά ελαφρύ αποτέλεσμα. Με θέα τον Θερμαϊκό και την πλατεία Αριστοτέλους, αυτό θα είναι το όνειρο της καλοκαιρινής νύχτας μας.

Φιλέτο λαβράκι με ρατατούι, πουρέ από αρακά – βασιλικό και βινεγκρέτ ντομάτας. Επίλεξέ το για ένα γευστικό αλλά ελαφρύ βραδινό.

Λουκουμάδες που συνοδεύονται με μέλι, φουντούκια, καρύδια, σάλτσα σοκολάτας και παγωτό βανίλια. Για αυτό το επιδόρπιο, θα επιστρέφεις και θα ξαναεπιστρέφεις στο μπαλκόνι του Εlectra Palace Thessaloniki. Μην σε τρομάζει ότι πρόκειται για τηγανιτούς λουκουμάδες. Είναι ανάλαφροι και τραγανοί, και είναι το τέλειο τελείωμα σε ένα τόσο γευστικό δείπνο.

Διαβάστε ακόμη:

Botargo: Ιδανική επιλογή για ρομαντικό δείπνο στη Θεσσαλονίκη

***Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

ΒΑΕΝΙ- Νάουσα: Δράσεις ενημέρωσης για την ασφαλή κατανάλωση κρασιού

Next Article

Μύδια Ολυμπιάδας: Ο θησαυρός των Αριστοτελικών ακτών να ταυτοποιηθεί ως προϊόν Π.Ο.Π.

Related Posts