Freddo Lovers ενωθείτε: O αγαπημένος μας καφές ξεκινά διεθνή καριέρα!

Τον καφέ φραπέ και την ιστορία του ότι εφευρέθηκε τυχαία, στη ΔΕΘ το μακρινό 1957, πιθανόν την γνωρίζεις. Αν και μάλλον πρόκειται για αστικό μύθο, το σίγουρο είναι ότι ο «χτυπημένος» καφές είναι ελληνική πατέντα και δεν σερβίρεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

Όπως και ο φραπέ έτσι και ο freddo espresso σερβίρεται στην Ελλάδα αφού χτυπηθεί με μιξεράκι και αποκτήσει αφρό. Στην Ιταλία ο freddo espresso είναι ένας espresso με παγάκια.

Ήταν περίπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ξεκίνησε ένα νέο coffee trend. Ήταν τότε που ο πρώτος freddo δημιουργήθηκε με πάγο σε μία πιο δροσιστική εκδοχή του espresso, το πασίγνωστο ιταλικό ρόφημα με την ελληνική πατέντα.

Σιγά σιγά αυτό που ξεκίνησε ως εναλλακτική του φραπέ, τον έχει εκθρονίσει από τον αγαπημένο καφέ των Ελλήνων, και μάλιστα και των Βορειοελλαδιτών. Μέσα σε περίπου μία δεκαετία, μία ολόκληρη βιομηχανία με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ δημιουργήθηκε γύρω από τον freddo.

Ανεβάζοντας την ελληνική κουλτούρα του καφέ στην παγκόσμια σκηνή, είναι το μότο του επιχειρηματία και δημιουργού της “Freddo Espresso Beverage & Enterprise (FEBE)” Γεννάδιου Λαυρεντίδη. Μάλιστα με πρωτοβουλία της FEBE διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη και το εμβληματικό Makedonia Palace το 1ο Freddo Lovers event με τη συμμετοχή ή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την εστίαση και τη βιομηχανία του καφέ – και όχι μόνο.

Στόχος είναι η προώθηση του ελληνικού freddo στις διεθνείς αγορές και η δημιουργία μιας αφήγησης που προβάλλει παγκοσμίως στην παγκόσμια σκηνή  την πλούσια ελληνική κουλτούρα του καφέ και τις δυνατότητές της.  

Blind Cupping  στο 1ο Freddo Espresso Lovers event

Πρωτοστατώντας στην προώθηση του φρέντο η Freddo Espresso Beverage Enterprise ανοίγει νέους ορίζοντες για την προώθηση της ελληνικής καφεκουλτούρας και του Νο1 ελληνικού καφέ.

Στο πρώτο Freddo Espresso Lovers event, που διοργανώθηκε από την Astir Club, συνεργαζόμενοι barista ετοίμασαν 500 ποτήρια Freddo Espresso για μια μοναδική διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας καφέ, Blind Cupping.

Κατά τη διάρκεια του event οι συμμετέχοντες – κριτές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις διάφορες γεύσεις του Freddo Espresso και να επιλέξουν αυτούς, που δεν ξεχωρίζουν μόνο για τη γεύση, και το άρωμα αλλά και για το σώμα, την πικράδα, την οξύτητα, τη θερμοκρασία και την αίσθηση στο στόμα. Άλλωστε, οι κριτές δεν είχαν στη διάθεση τους καμία άλλη πληροφορία για την ποικιλία του καφέ.


«Ο freddo espresso είναι το εισιτήριο για την προώθηση της ελληνικής βιομηχανίας του καφέ και της ελληνικής καφεκουλτούρας σε παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε ο δημιουργός της “Freddo Espresso Beverage & Enterprise (FEBE)” Γεννάδιος Λαυρεντίδης που ανέφερε ότι στόχος του forum είναι να αποτελέσει αρχή για την εξερεύνηση των δυνατοτήτων του Freddo ως σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού.

Όπως επισημαίνει, εκτός της Ελλάδας δεν υπάρχει καμία αναγνώριση για τον freddo espresso και αυτό πρέπει να αλλάξει, ακριβώς επειδή η αντίστοιχη ελληνική βιομηχανία μεγαλώνει και πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται περαιτέρω.

Αυτό το forum ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για τους επαγγελματίες του χώρου να υποστηρίξουν τον κρύο καφέ, αγκαλιάζοντας την ιταλική παράδοση και την ελληνική καινοτομία. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκλεκτοί καλεσμένοι, που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή με επίκεντρο τον freddo espresso.

Διαβάστε ακόμη: Το μυστικό του barista για τον τέλειο americano

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Αυτό το "ΚΟUZINA" δεν θέλεις να το χάσεις: 4 ολόκληροι μήνες γεμάτοι γεύσεις και αρώματα!

Next Article

Στενή συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της χώρας επιδιώκει η Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια

Related Posts