Τηγανιτές γλυκοπατάτες. Το τέλειο σνακ

Η γλυκοπατάτα δεν είναι πολύ συνηθισμένη στην μεσογειακή διατροφή αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και γίνεται κομμάτι της.  Την τρώνε πολύ και με διάφορες μορφές στην Αμερική κυρίως στην Νότια Αμερική. 

Αν και έχει πολλά χαρακτηριστικά της πατάτας, έχει και άλλα τόσα πλεονεκτήματα που δεν έχει η κοινή πατάτα. Εκτός από τη νοστιμιά της, η γλυκοπατάτα ξεχωρίζει γιατί δεν έχει τόσες θερμίδες και παράλληλα κάνει καλό στον οργανισμό.  Μπορούν να γίνουν τρομερά τραγανές και πολύ νόστιμες.

Η γλυκοπατάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (μάλιστα σε διπλάσια ποσότητα από τις απλές πατάτες), θειαμίνη, κάλιο και μαγγάνιο. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Β6 και D, σίδηρο, μαγνήσιο και β-καροτίνη.

Τα σάκχαρα της γλυκοπατάτας απελευθερώνονται σταδιακά χαρίζοντας ενέργεια, αλλά χωρίς να αυξάνουν το σάκχαρο. Επίσης, καθώς είναι πλούσια και σε φυτικές ίνες, επιβραδύνει την απελευθέρωση γλυκόζης στο αίμα.

Η γλυκοπατάτα μπορεί να μπει στη διατροφή ακόμη και σε περιόδους δίαιτας καθώς φυτικές ίνες δημιουργούν μεγαλύτερο κορεσμό.

Για τους παραπάνω λόγους η γλυκοπατάτα είναι καλύτερη επιλογή για τηγάνισμα από την κανονική πατάτα.

Συνταγή

1 κ. καθαρισμένες γλυκοπατάτες (να προτιμήσεις τις κόκκινες ή τις πορτοκαλιές αν βρεις)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. corn flour

1 κ.γ. garlic powder (προαιρετικό – αν δεν σου αρέσει το σκόρδο μπορείς να μην το βάλεις αν και είναι πολύ νόστιμο)

1 κ.γ. γλυκιά paprika (αν σου αρέσει η καπνιστή πάπρικα μπορείς να βάλεις αυτήν αλλά βάλε λιγότερη και δοκίμασε για να βεβαιωθείς)

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα χοντρό αλάτι ή ανθό αλατιού για το σερβίρισμα

Στεγνώνουμε τις πατάτες με χαρτί και τις περνάμε από το μείγμα με corn flour, garlic powder, paprika και τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Ένα ρύζι-δεκάδες συνταγές: Εκμέκ ρυζόγαλο, παραδοσιακό πλιάφ΄, paella valenciana

Next Article

Kaiserschmarrn: Το χάος του αυτοκράτορα, που είναι νόστιμη τηγανίτα

Related Posts