Εκτός από Aperol, τι άλλο ταιριάζει σε ένα Spritz‎

Το αυθεντικό Spritz είναι φτιαγμένο με Select, το οποίο είναι ένα παραδοσιακό απόσταγμα που δημιουργήθηκε στη Βενετία το 1920.

Το “Spritz al Campari” και το “Aperol Spritz” είναι δημοφιλείς εκδοχές του ιταλικού κοκτέιλ με βάση το κρασί, το καθένα χρησιμοποιώντας διαφορετικά μπίτερ (δηλαδή Campari και Aperol).

Το σπριτς (ιταλικά: spritz‎) είναι ιταλικό κοκτέιλ με βάση το κρασί, που συνήθως σερβίρεται ως απεριτίφ στη βορειοανατολική Ιταλία . Αποτελείται από κρασί Prosecco, κάποιο μπίτερ και σόδα. Η ονομασία του προέρχεται από το γερμανικό ρήμα spritzen που σημαίνει εκχέω.

Το Spritz συμπεριλαμβάνεται στα επίσημα κοκτέιλ της International Bartenders Association από το 2011.

Αρχικά καταχωρίθηκε ως «Spritz Veneziano» και στη συνέχεια απλά ως «Spritz».[3]Γενικά, το ποτό παρασκευάζεται με κρασί Prosecco, πικρό λικέρ όπως Aperol, Campari, Cynar, ή, ειδικά στη Βενετία, Aperitivo Select, και στη συνέχεια το ποτήρι γεμίζεται με ανθρακούχο νερό ή σόδα.

Συνήθως σερβίρεται με από πάγο σε ποτήρι lowball (ή μερικές φορές ποτήρι κρασιού) και γαρνίρεται με μια φέτα πορτοκάλι ή μερικές φορές μια ελιά, ανάλογα με το λικέρ.

Το σπριτς περιλαμβάνει:

1/3 αφρώδες λευκό κρασί (συνήθως προσέκο)

1/3 μπίτερ (Select, Aperol ή Campari)

1/ 3 ανθρακούχο νερό ή σόδα

Το αρχικό βενετσιάνικο σπριτς περιλαμβάνει:

7,5 cl προσέκο,

5 cl Select,

2,5 cl σόδα,

μια πράσινη ελιά

Διαβάστε ακόμη:

Το Sex on the beach είναι όσο δροσιστικό φαντάζεσαι

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Ιταλία: Είναι αυτό το πιο εντυπωσιακό εστιατόριο στον κόσμο;

Next Article

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας - Έκθεση τοπικών προϊόντων "Γη του Διονύσου"

Related Posts