Πλιγούρι-ντομάτα-μαϊντανός= ταμπουλές, το πιάτο του καλοκαιριού

Σαλάτα, μεσημεριανό ή δείπνο ο ταμπουλές μπορεί να γίνει ένα ολοκληρωμένο γεύμα, γευστικό, θρεπτικό και χορταστικό μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ταμπούλι είναι γνωστή Λιβανέζικη σαλάτα με βάση της το πλιγούρι, το μαϊντανό και την ντομάτα. Καταναλώνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου και μπορεί να διατηρηθεί για 2-3 μέρες στο ψυγείο.

Συνήθως, σερβίρεται με προσθήκη και άλλων υλικών, όπως κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, αγγούρι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Του ταιριάζουν επίσης κάποια τυριά όπως η φέτα ή το ανθότυρο αλλά και προσθήκες όπως του τόνου. Και με αυτό τον τρόπο είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα, τόσο γευστικά όσο και διατροφικά.

Είναι ωραίο συνοδευτικό ειδικά με θαλασσινά ή με ψητά στα κάρβουνα.

Η σαλάτα μπορεί να καταναλωθεί σε φύλλα μαρουλιού, που χρησιμοποιούνται ως όχημα πάνω στο οποίο μπαίνει η σαλάτα.

Η διατροφική αξία του πλιγουριού

Το πλιγούρι αποτελεί μία πρώτης τάξης πηγή υδατανθρακών και στα θρεπτικά συστατικά του, ξεπερνά το ρύζι, τα ζυμαρικά και τις πατάτες.

Επίσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Σε αντίθεση λοιπόν με το ρύζι, τα ζυμαρικά και τις πατάτες, το πλιγούρι δίνει αίσθημα εντονότερο αίσθημα κορεσμού και για περισσότερη ώρα.

Επιπλέον, το πλιγούρι έχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Β, η απουσία των οποίων έχει συσχετιστεί με το αίσθημα της κούρασης και τον πόνο σε διάφορα σημεία του κεφαλιού. Ατονία προκαλείται και από την έλλειψη μαγνησίου, το οποίο είναι ένα μέταλλο που βρίσκουμε σε μεγάλη περιεκτικότητα στο πλιγούρι. Άλλα μέταλλα που βρίσκουμε όπως το σελήνιο, κάλιο και ο φώσφορος, ενισχύουν την λειτουργία της όρασης, βοηθούν στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και προστατεύουν από μυϊκές κράμπες.

Διαβάστε ακόμη:

Caprese salad: Η σαλάτα που μυρίζει Ιταλία και καλοκαίρι

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Σαμπάνια ή Prosecco; Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους

Next Article

Kasutera: Το αγαπημένο κέικ των Ιαπώνων είναι κάτι σαν παντεσπάνι

Related Posts