Ξέρεις τι αγαπώ περισσότερο στην Χαλκιδική και μάλιστα στο Δήμο Αριστοτέλη; Το πάθος που έχουν οι άνθρωποί της για τα τοπικά προϊόντα. Και δεν είναι απλώς πάθος· είναι μια καθημερινή προσπάθεια να αναδειχθεί ό,τι πιο αυθεντικό έχει να προσφέρει αυτός ο τόπος. Κι εδώ έρχεται το πρόγραμμα ΚΟΥΖΙΝΑ του Δήμου Αριστοτέλη, που κάνει τη διαφορά, δίνοντας στους παραγωγούς, στους σεφ και στους επαγγελματίες εστίασης μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι μαγικό!
Το λουκάνικο Ιερισσού στην πρώτη γραμμή
Το ΚΟΥΖΙΝΑ, που δεν σταματά ούτε το καλοκαίρι αλλά ούτε και το χειμώνα, άνοιξε έναν νέο κύκλο προώθησης τοπικών προϊόντων του στις επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχίας.
Αυτή τη φορά, στάθηκε αφορμή το περίφημο λουκάνικο Ιερισσού του Βασίλη Καραβασίλη, που συγκεντρώνει όλη τη γεύση της Χαλκιδικής σε κάθε μπουκιά. Τρεις σεφ το ανέδειξαν μέσα από τρεις πεντανόστιμες συνταγές με λουκάνικο:
Σπαγγέτι με λουκάνικο, κολοκυθάκι και ξύσμα λεμονιού από τον Δημήτρη Φόρα του Akti Ouranoupoli Beach Resort – ένα πιάτο που φωνάζει φρεσκάδα και Μεσόγειο.
Hot Dog με λουκάνικο Ιερισσού, μια φανταστική, σύγχρονη εκδοχή από τον Paraskeyaidhs Tasos του Mount Athos Resort. Το δοκίμασα, και τι να σου πω… Τέλειο για κάθε στιγμή!
Σπετζοφάι με πετρωτό τυρί από την Ειρήνη Σταθώρη του Central Steak House. Το πετρωτό από τη Σταθώρη Τυροκομική απογείωσε το πιάτο!
Η παρουσίαση έγινε σε ένα γιορτινό, χριστουγεννιάτικο περιβάλλον και συγκέντρωσε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Τα πιάτα αυτά θα τα βρεις σύντομα στα μενού του 21 Kitchen Cocktail Bar και του Central Steak House, ενώ οι συναντήσεις με άλλες επιχειρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.
Διαβάστε ακόμη: Το signature menu Μ. Παναγίας έχει όλη τη γεύση της Χαλκιδικής
Και το ταξίδι συνεχίζεται
Το πρόγραμμα ΚΟΥΖΙΝΑ δεν σταματά εδώ! Επόμενοι σταθμοί είναι η Αρναία, όπου θα γνωρίσουμε το λουκάνικο της Ντίνας Καραγιάννη, και η Μεγάλη Παναγία, με πιάτα βασισμένα στο λουκάνικο του Στέλιου Φούκα.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2025, περισσότερες από 20 τέτοιες παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον Δήμο Αριστοτέλη, με στόχο να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα τοπικά προϊόντα στους καταλόγους των εστιατορίων.
Διαβάστε ακόμη: Αυτό το “ΚΟUZINA” δεν θέλεις να το χάσεις: 4 ολόκληροι μήνες γεμάτοι γεύσεις και αρώματα!
Γιατί αυτή η πρωτοβουλία είναι σημαντική;
Είναι κάτι περισσότερο από μια γευστική εμπειρία. Είναι μια σύνδεση με τον τόπο, τους ανθρώπους του και την παράδοσή του. Το πρόγραμμα ΚΟΥΖΙΝΑ μας θυμίζει πως όταν στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα, στηρίζουμε και τον τόπο μας. Και το καλύτερο; Κάθε μπουκιά κρύβει μέσα της ιστορίες, γεύσεις και αρώματα που σε ταξιδεύουν.
Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού (όπως εγώ!), να ξέρεις πως στην Ανατολική Χαλκιδική δεν θα απογοητευτείς. Οι γεύσεις της, οι άνθρωποι και η φιλοξενία της θα σου μείνουν αξέχαστα.
Έχεις δοκιμάσει κάτι από την περιοχή;
Διαβάστε ακόμη: Κυριακάτικη εξόρμηση για brunch ή κρασί στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής