Detrop 2022: It was all about Greek bites and tastes

H 30η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Detrop Boutique 2022, πλημμύρισε με φωνές και μυρωδιές τους χώρους της ΔΕΘ, μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας.

Στα πλαίσια της Detrop Boutique, η εταιρεία γαστρονομικών εκδηλώσεων Chef Stories διοργάνωσε τις δύο εκδηλώσεις «Greek Bites» και «Cheese & Wine» με στόχο τη γνωριμία του κοινού με τα περισσότερα δυνατά προϊόντα των παραγωγών – εκθετών και τους καλύτερους δυνατούς συνδυασμούς τους.

Με οδηγό επί της γευσιγνωσίας την σύμβουλο επιχειρηματικής ανάπτυξης και marketing Νανά Ζυγούρα, οι επισκέπτες μυήθηκαν στις μοναδικές γεύσεις των εξαιρετικών ελληνικών προϊόντων, σε ένα μαγικό ταξίδι γαστρονομίας με ιδιαίτερους συνδυασμούς.

Τα Greek bites συνοδεύτηκαν από ροφήματα, μπίρα και τσίπουρο από εκλεκτές ποικιλίες.

Παράλληλα, στην ενότητα Cheese & Wine το κοινό δοκίμασε επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα, συνδυάζοντας τα με επιλογές από τυριά και άλλα συνοδευτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρόφιμα και τα ποτά ήταν όλα σερβιρισμένα σε οικολογικά είδη εστίασης από 100% φυσικά υλικά.

Ελληνικές… γουλιές που θα θυμάσαι

Και ξεκινάμε….Πρώτη γουλιά από το αριάνι της εταιρίας Μενοίκιο. Κατσικίσιο Αριάνι από 100% φρέσκο βιολογικό κατσικίσιο γάλα και προσθήκη καλλιέργειας γιαούρτης, όπως ακριβώς και η παραδοσιακή συνταγή.

Δεύτερη γουλιά από πράσινο τσάι με φρούτα και μπαχαρικά από την εταιρία Πήγασος, με έδρα τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Και στην επόμενη γουλιά, πολλά αρώματα και γεύση από φυσικό χυμό από ρόδι.

Μια γουλιά στη συνέχεια από φρουτώδες και αρωματικό βιολογικό ελαιόλαδο από την Nature Blessed. 

Στο κομμάτι των ποτών σερβιρίστηκαν ακόμη τσίπουρο Τυρνάβου από τα αποστάγματα  Καρδάση αλλά και παλαιωμένο τσίπουρο, που έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια πολλών.

Το μενού περιείχε και ελληνικές μπύρες από μικρές ζυθοποιίες όπως η δροσιστική και γεμάτη γεύση, Valtinger από την Κασσανδρεία Χαλκιδικής και την μαύρη Salonikia Oatmeal Stout από την πρότυπο ζυθοποιία Σκνίπα λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ελληνικές μπουκιές με χαρακτήρα και άρωματα

Η πρώτη μπουκιά ήταν στο κουτάλι με μέλι ανθέων από την εταιρία Λεβανθός που είχε μία διακριτική επίγευση λεβάντας. Το άρωμα λεβάντας το κάνει να υπερέχει στα ευεργετικά του συστατικά. Γλυκιά και η επόμενη μπουκιά από κρέμα μελιού της εταιρίας Μελισσόκηπος από τα Κύμινα Θεσσαλονίκης.

Νόστιμη και τραγανή πίτα με το διάσημο καπνιστό τυρί Μετσόβου, αντίδια και φρέσκο βούτυρο για την συνέχεια από την εταιρία Αλλοτινά, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Μια γουλιά στη συνέχεια από φρουτώδες και αρωματικό βιολογικό ελαιόλαδο από την Nature Blessed. 

Η επόμενη μπουκιά είχε βουβαλίσιο ηµίξηρο σαλάµι από τη φάρμα Κερκίνης. Με µαύρο πιπέρι σε κόκκους που συνδυάζεται µοναδικά µε το βουβαλίσιο κρέας, αναδεικνύοντας την πλούσια αλλά και ελαφριά του γεύση.

Ταίριαξε πολύ καλά με το ψωμί με αλείφομενο τυρί από κατσικίσιο γάλα της εταιρίας Σιαμπανόπουλος από την Κοζάνη αλλά και με τον τσίπουρο Τυρνάβου από τα αποστάγματα  Καρδάση.

Η εταιρία Ναουμίδης μας έφερε στο πιάτο μια από τις πιο αυθεντικές ελληνικές μπουκιές, την πιπεριά Φλωρίνης γεμισμένη με τυρί. Ελαφρώς πικάντικη αλλά γεμάτη γεύση. Η εταιρία προσφέρει στις εγκαταστάσεις στη Φλώρινα εκπαίδευση και γευσιγνωσία για την ξακουστή πιπεριά Φλώρινας. Από τις ελληνικές μπουκιές δεν θα μπορούσε να λείπει ένα κομμάτι χορταστική φέτα.

Επιπλέον, δοκιμάσαμε μαύρη μουστάρδα από την εταιρία BIOFLO που βρίσκεται στο Πέρασμα Φλώρινας.

Στα βιοπλαστικά κουπάκια σερβιρίστηκε δροσερή και απαλή ντοματόσουπα, ρύζι με σταφίδα,  αποξηραμένα φρούτα και κρέμα ροδιού, πέτουρα με βιολογική κάπαρη και πίπερομελο Φλώρινας και φακές με καραμανλιδικο λουκάνικο και κόλιανδρο.

Στις γλυκές επιλογές ένα χορταστικό κομμάτι μαύρης σοκολάτας με τρούφα, που καταναλώθηκε αμέσως αλλά και ένας ζουμερός μπακλαβάς με μαύρη σοκολάτα, που έλιωνε στο στόμα.

Στις γλυκιές επιλογές ένα μπολάκι γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού.

Σπουδαστές ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού, έβαλαν την σφραγίδα τους στο μαγειρικό αποτέλεσμα υπό την καθοδήγηση του chef Γιώργου Ψύλλου αλλά και στην υποδοχή και εξυπηρέτηση των καλεσμένων.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Το φαγητό γίνεται gourmet με λίγο καπνιστό αλάτι (vd)

Next Article

Τα τρία βήματα για να νοστιμεύσει μία μπριζόλα

Related Posts