Bostani Gastronomy: Γαστρονομικός προορισμός για όλες τις εποχές

Συμβαίνει συχνά να θέλουμε να κάνουμε μία εκδρομή, να φάμε κάπου καλά και να γυρίσουμε ευχαριστημένοι στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές δεν μας έρχονται ιδέες. Το Bostani Gastronomy, είναι μία τέτοια επιλογή, που θα γίνει η αγαπημένη σας.

Με τελικό προορισμό μας ένα μεσημέρι Κυριακής το Bostani Gastronomy, όπου είχαμε προνοήσει και κάναμε κράτηση, φτάσαμε μέσω της Εγνατίας Οδού στο χωριό Μουσθένη της Καβάλας.

Πρόκειται για ένα γραφικό και όμορφο χωριό, που είναι σκαρφαλωμένο στις παρυφές του Παγγαίου Όρους. Το χωριό αυτό των 600 κατοίκων, με την όμορφη πλατεία και τον καθαρό ουρανό, υποδέχεται πλέον επισκέπτες από Αλεξανδρούπουλη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη ενώ τον χειμώνα το Bostani είναι μία από τις βασικές επιλογές των τουριστών που καταφθάνουν για παραθέριση το καλοκαίρι στις παραλίες της Καβάλας και της Ασπροβάλτας.

Ακολουθήσαμε τις πινακίδες και φτάσαμε στο σημείο όπου το Bostani λειτουργεί τα τελευταία 9 χρόνια. Πριν από λίγους μήνες έκλεισε για ανακαίνιση και ξανανοίγοντας άφησε πίσω του οριστικά τις ψησταριές και το οικογενειακό φαγητό.

Εντυπωσιακός ο περιβάλλοντας χώρος, ένα πέτρινο μπαλκόνι στα πόδια του Παγγαίου, που περιτριγυρίζεται από πανύψηλα πλατάνια.

Είναι όμως, χειμώνας και η καταφυγή στο εσωτερικό είναι αναγκαία. Η σάλα του εστιατορίου είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και ο εξωτερικός χώρος, κυριαρχεί το λευκό και το πράσινο ενώ το μεγάλο μπαρ δελεάζει ακόμη και κάποιον, που έχει μόλις φάει.

Έχοντας διαβάσει τα σχόλια για αργή εξυπηρέτηση, καθίσαμε αναπαυτικά και περιμέναμε υπομονετικά να έρθει η σειρά μας. Παρά τον πολύ κόσμο, που γέμιζε ασταμάτητα τα τραπέζια που άδειαζαν, η εξυπηρέτηση δεν καθυστέρησε καθόλου.

Στο καλωσόρισμα φρέσκο ψωμάκι και ένα ντιπ που είχε μέσα του κοτόπουλο και διάφορα μυρωδικά. Ενδιαφέρον αλλά η υφή των ινών από το κοτόπουλο μάλλον δεν ταίριαζε στην πρώτη εικόνα.

Λένε ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, στο μπάνιο υπάρχει χώρος για να αλλάξει κανείς το μωρό του, αν χρειαστεί.

Στο τραπέζι το μενού έχει βάση γαλλική αλλά με περισσότερες πλέον επιρροές στην ελληνική κουζίνα. Πλούσια λίστα κρασιών και από την περιοχή αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας.

Δοκιμάσαμε κρέμα πατάτας, κομμάτια πατάτας, παρμεζάνα, φρέσκια τρούφα που πραγματικά αξίζει να ταξιδέψει κανείς χιλιόμετρα για να δοκιμάσει! Αυτή η κρέμα με τις πατάτες είναι για Όσκαρ!

Εξαιρετικός και ο κατσικίσιος κορμός, ξηρούς καρπούς και chutney κυδωνιού.

Στα must taste η πανσέτα cube, με κρέμα γλυκοπατάτας, φιστίκι Αιγίνης και η μπριζόλα μαύρου χοίρου, καπνιστή μελιτζάνα, baby πατάτες σωτέ.

Ενδιαφέρον και χορταστικό πιάτο το carpaccio από φιλέτο μοσχάρι, αλλά όχι το αγαπημένο μου.

Μην φύγετε χωρίς να πάρετε κάποιο γλυκό καθώς η εμπειρία σας θα είναι μισή.

Το επιδόρπιο ήταν το καλύτερο κλείσιμο του γεύματος. Επιλέξαμε την tarte au chocolat με βάση βουτύρου γεμισμένη με κρέμα σοκολάτας, αλατισμένη καραμέλα, αφρό καραμέλας και αφρό αλατιού, ενώ το κέρασμα ήταν ένα μοναδικό millefeuille.

Όταν ανέλαβε ο 35χρονος σεφ, η επιχείρηση μετατράπηκε σε αυτό που λέμε fine dining. Ο σεφ Θανάσης Κανδύλης έχει πολλά να σου πει αν τον ρωτήσεις και ξέρει πολύ καλά τι κάνει παντρεύοντας αγαπημένες γεύσεις με υλικά και υφές που θα ονειρεύεσαι μέρες μετά.

Το μαγαζί το δούλευαν για χρόνια οι γονείς του Θανάση σερβίροντας κυρίως πιάτα της ώρας για τα οποία ήταν ξακουστή στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στο χωριό. Όταν όμως η νέα γενιά ανέλαβε το μαγαζί και άρχισε να “πειράζει” τα πιάτα και τις συνταγές, έδωσε άλλο αέρα στην κουζίνα και ανανέωσε το χώρο, η φήμη του μαγαζιού ξεπέρασε τα σύνορα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κόσμος ζητάει πολύ ωριμασμένο και καπνισμένο κρέας αλλά και ψήσιμο στον ξυλόφουρνο, μας λέει ο σεφ. Ως παλαίμαχος παίκτης μαγειρικού ριάλιτι γνωρίζει πολύ καλά ότι πλέον οι πελάτες είναι περισσότερη διαβασμένοι, θέλουν το διαφορετικό αλλά όχι το εξεζητημένο ή το γκουρμέ. Για αυτό και τα πιάτα δεν είναι άδεια, είναι όμως όμορφα στημένα και ικανοποιητικά, πετυχαίνοντας μία πολύ καλή ισορροπία σε αυτό που λέμε value for money.

Σύμφωνα με τον chef Θανάση Κανδύλη, το καλοκαίρι στην κουζίνα του Bostani Gastronomy θα “παντρέψουν” κρέας και ψάρι. Το μενού θα αλλάξει και πάλι, θα ενισχυθεί με περισσότερα πιάτα και θα λειτουργήσει open kitchen στην αυλή.

Αυτήν την εποχή του χρόνου το εστιατόριο λειτουργεί Πέμπτη με Κυριακή στο διάστημα από τη μία το μεσημέρι έως τις έντεκα το βράδυ.

*Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Η γιορτή των λουβιδιών στο Νεοχώρι

Next Article

Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι το τρικ (vd)

Related Posts