Μαρινάρουμε ή όχι τα κρέατα της Τσικνοπέμπτης

Η μέρα έφτασε, το ραντεβού κλείστηκε, τα κάρβουνα ετοιμάστηκαν και τα κρέατα αγοράστηκαν.

Σε αυτό το στάδιο υπάρχουν δύο επιλογές: ρίχνουμε στα κρέατα κάποια καρυκεύματα και αρωματικά (πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, κάρυ, μασάλα, δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι) ενώ το αλάτι λίγο πριν ξεκινήσει το ψήσιμο ή μαρινάρουμε τα κρεατικά από το προηγούμενο βράδυ.

Μια τέτοια μαρινάδα θα μπορούσε να περιλαμβάνει κρασί μαζί με μπαχαρικά και μυρωδικά.

Μία σχετικά απλά αλλά κλασική μαρινάδα που ταιριάζει κυρίως στο κοτόπουλο περιλαμβάνει χυμό λεμονιού, μουστάρδα, ελαιόλαδο, σκόνη κάρυ, φρέσκια ή ξερή ρίγανη.

Αυτή η μαρινάδα νοστιμεύει όλα τα κρεάτα

Αυτή η μαρινάδα είναι η πιο απλή αλλά πιο γευστική ειδικά αν έχετε μεγάλη ποσότητα κρεατικών και όχι πολύ χρόνο στη διάθεση σας.

Ραντίζουμε το φαγητό με ελαιόλαδο, καρυκεύουμε με πιπέρι, ξερή ρίγανη, μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου, φρέσκια ρίγανη και κλωνάρια από θυμάρι και τοποθετούμε λεπτές φέτες κρεμμυδιού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε τα κρέατα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Περίπου μισή ώρα πριν ψήσουμε, βγάζουμε τα κρεατικά από το ψυγείο και τα αφήνουμε να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπορείτε να προσθέσετε επίσης φέτες από πιπεριά ή σκόρδου. Αν ψήσετε και ψάρι προσθέστε λεμόνι ή φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού.

Μην ξεχνάτε να σκουπίζετε το κρέας ή το ψάρι πριν το ακουμπήσετε στη σχάρα, διότι αν η μαρινάδα πέσει στα κάρβουνα πιθανόν να δημιουργήσει φλόγα. Μπορείτε ωστόσο να αλείφετε το κρέας με τη μαρινάδα όσο αυτό θα ψήνεται.

Διαβάστε ακόμη:

Kαραμελωμένα κρεμμύδια: Η πιο ξεχωριστή σάλτσα

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Κατακόκκινες ντομάτες ποικιλίας "ελπίδα" από το 100% πράσινο θερμοκήπιο της ΟΕΤ

Next Article

Αυτοί οι vegan λαχανοντολμάδες τα σπάνε στο tiktok

Related Posts