Η ανατροπή στους Χρυσούς Σκούφους: Ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν

Η ελληνική γαστρονομία αποδεικνύει διαρκώς τη δυναμική της, με τα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2025 να αναδεικνύουν για ακόμη μία χρονιά τα εστιατόρια που ξεχωρίζουν σε τεχνική, δημιουργικότητα και γεύση. Σε μια βραδιά γεμάτη λάμψη, κορυφαίοι σεφ και τολμηροί εστιάτορες βρέθηκαν στο προσκήνιο, επιβεβαιώνοντας ότι η υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις διεθνείς σκηνές.

Η φετινή λίστα των Χρυσών Σκούφων περιλαμβάνει 45 εστιατόρια, που επιβεβαιώνουν τη γαστρονομική εξέλιξη της χώρας. Από τα εκλεπτυσμένα fine dining concepts μέχρι τα εστιατόρια που αναδεικνύουν με σύγχρονο τρόπο τις ελληνικές πρώτες ύλες, οι επιλογές αντικατοπτρίζουν το υψηλό επίπεδο της σκηνής μας.

Σημαντική διάκριση απέσπασαν και 23 εστιατόρια, που βρέθηκαν στη λίστα Top Notch, καταφέρνοντας να διακριθούν με αυστηρά κριτήρια, αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται μία ανάσα από την κορυφαία διάκριση, παράλληλα με δύο ακόμη ειδικά βραβεία.

Photo: www.athinorama.gr

Καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας αναδείχθηκε το κερκυραϊκό “Etrusco” του Έκτορα Μποτρίνι για 13η συνεχόμενη χρονιά, αποσπώντας 2 Χρυσούς Σκούφους με βαθμολογία 17/20. Έτσι, ο Ιταλοκερκυραίος σεφ διατήρησε την πρωτοκαθεδρία του στα γαστρονομικά υψίπεδα της χώρας (αλλά και τον τίτλο που του είχαν χάρισαν οι συνάδελφοί του ως Επιδραστικότερου Σεφ στην Ελλάδα, στη μεγάλη ψηφοφορία του αθηνοράματος). Φέτος, όμως, η εικόνα στην κορυφή είχε και αλλαγές: για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, τα εστιατόρια που βρέθηκαν στο υψηλότατο βάθρο των δύο Χρυσών Σκούφων έγιναν τρία, αφού το “Botrini’s” του Χαλανδρίου υποδέχτηκε στο πλάι του το “Delta” του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τα δυο τους να μοιράζονται τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στη χώρα, με 2 Χρυσούς Σκούφους και 16,5/20.

Έκτορας Μποτρίνι και η Υπουργός Τουρισμού ‘Όλγα Κεφαλογιάννη.

Νέες αφίξεις και απουσίες

Η φετινή χρονιά έφερε επτά νέες προσθήκες στη λίστα των Χρυσών Σκούφων, τέσσερις αναβαθμίσεις, αλλά και κάποιες απώλειες. Το Varoulko Santorini και το Petra στη Σαντορίνη δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον Χρυσό Σκούφο, αν και το δεύτερο απέσπασε την τιμητική διάκριση Top Notch. Επίσης, τα Τομάτα στη Χαλκιδική και Le Pavillion στην Αθήνα αποχώρησαν λόγω διακοπής λειτουργίας.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα των Top Notch υποδέχθηκε εννέα νέα εστιατόρια, τα οποία, υπό τα αυστηρότερα κριτήρια που εφαρμόζονται από πέρσι, καταφέρνουν να αγγίζουν το κατώφλι των Χρυσών Σκούφων.

Παράλληλα, 24 Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν σε εστιατόρια των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και της Χαλκιδικής, τιμώντας έτσι την καλοκαιρινή Ελλάδα και το υψηλό γαστρονομικό της επίπεδο – μόνο η Σαντορίνη απέσπασε για τα εστιατόριά της 6 Χρυσούς Σκούφους. Την ίδια στιγμή, η Αθήνα καμαρώνει για τους δικούς της 16 Χρυσούς Σκούφους, αποδεικνύοντας ότι η πορεία της γαστρονομικής σκηνής της πρωτεύουσας παραμένει σταθερά ανοδική.

Φυσικά, από τη φετινή λίστα δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και οι αλλαγές, όπως αναφέρεται στο athinorama.gr.  Επτά εστιατόρια μπήκαν για πρώτη φορά στην πολυπόθητη κατάταξη – αξίζει να σημειωθεί πως η Πελοπόννησος και η Πάρος κατέκτησαν 2 από αυτούς – 4 εστιατόρια αναβαθμίστηκαν και ανέβηκαν σε θέση, ενώ 3 έχασαν δυστυχώς τον Χρυσό τους Σκούφο, καθώς η αυστηροποίηση των βαθμολογικών βάσεων που ξεκίνησε από πέρσι, ίσχυσε και για αυτή τη χρονιά. Για το 2025 το βραβείο του καλύτερου Chef pâtissier κέρδισε ο Μανώλης Στήθος, ενώ το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στο Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά.

Ο ‘Άνταμ Κοντοβάς / “Ex Machina” παρέλαβε το Βραβείο Κοινού από τον Junior brand Manager της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και της Kaiser Ευάγγελο Κυρίτση

Η γαστρονομική σκηνή σε νέα επίπεδα


Οι Χρυσοί Σκούφοι δεν είναι απλώς ένα βραβείο. Είναι ένας καθρέφτης της γαστρονομικής εξέλιξης, της τεχνογνωσίας των σεφ και της αφοσίωσης των εστιατόρων στη γεύση και τη φιλοξενία. Κάθε χρόνο, η λίστα αντανακλά τις τάσεις, τις νέες προσεγγίσεις και τις δημιουργίες που καθορίζουν το μέλλον της ελληνικής κουζίνας.

Photo: www.athinorama.gr

Τα εστιατόρια που ξεχωρίζουν δεν αναδεικνύουν μόνο την τεχνική αρτιότητα, αλλά και την προσήλωση στη δημιουργία γαστρονομικών εμπειριών που ταξιδεύουν πέρα από τα σύνορα. Από τολμηρές fusion προτάσεις μέχρι γεύσεις βαθιά ριζωμένες στην ελληνική παράδοση, η γαστρονομία της χώρας μας συνεχίζει να απογειώνεται.

Διαβάστε σχετικά: Τα εστιατόρια με αστέρι Michelin στην Αθήνα που έβαλαν τη γεύση στην κορυφή… όταν η τσέπη σου είναι έτοιμη!

Ακολουθεί η λίστα των εστιατορίων που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο για το 2025:

Βαθμολογία 17/20:

Etrusco – Σύγχρονη κουζίνα, Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα

Βαθμολογία 16,5/20:

Botrini’s Athens – Σύγχρονη κουζίνα, Χαλάνδρι, Αθήνα
Delta – Σύγχρονη κουζίνα, Καλλιθέα, Αθήνα

Βαθμολογία 16/20:

Botrini’s Santorini – Σύγχρονη κουζίνα, Οία, Σαντορίνη
Elements Restaurant – Σύγχρονη κουζίνα, Οία, Σαντορίνη
Herve Restaurant – Σύγχρονη κουζίνα, Πετράλωνα, Αθήνα
Lauda – Σύγχρονη κουζίνα, Οία, Σαντορίνη
Pelagos – Σύγχρονη κουζίνα, Βουλιαγμένη, Αθήνα
Squirrel – Σύγχρονη κουζίνα, Νικήτη, Χαλκιδική
Treehouse – Σύγχρονη κουζίνα, Βουρβουρού, Χαλκιδική
Varoulko Seaside – Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Μικρολίμανο, Πειραιάς

Βαθμολογία 15,5/20:


CTC – Σύγχρονη κουζίνα, Κεραμεικός, 
Matsuhisa Athens – Γιαπωνέζικη κουζίνα, Βουλιαγμένη, 
Noble Gourmet – Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Καλλιθέα, 
Patio – Σύγχρονη κουζίνα, Βουλιαγμένη, Αθήνα
Selene – Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Φηρά, Σαντορίνη
Soil – Σύγχρονη κουζίνα, Παγκράτι, Αθήνα
Σπονδή – Σύγχρονη κουζίνα, Παγκράτι, Αθήνα
Tudor Hall – Σύγχρονη κουζίνα, Κέντρο, Αθήνα

Βαθμολογία 15/20:


Alali – Σύγχρονη κουζίνα, Ακρωτήρι, Σαντορίνη
Aleria – Σύγχρονη κουζίνα, Μεταξουργείο, Αθήνα
Anama – Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Γιάλοβα, Μεσσηνία
Andromeda – Σύγχρονη κουζίνα, Νικήτη, Χαλκιδική
Baos – Σύγχρονη κουζίνα, Χώρα, Μύκονος
Βενετσιάνικο Πηγάδι – Σύγχρονη κουζίνα, Κέρκυρα
Botrini’s Mykonos – Σύγχρονη κουζίνα, Άγιος Ιωάννης, Μύκονος
Bubo – Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Βουρβουρού, Χαλκιδική
Cabbanes – Σύγχρονη κουζίνα, Ελιά, Μύκονος
Ches – Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Μαγγανάρι, Ίος
Dionysos – Σύγχρονη κουζίνα, Ελούντα, Κρήτη
Galazia Hytra – Σύγχρονη κουζίνα, Μάρπησσα, Πάρος
Hytra – Σύγχρονη κουζίνα, Αμπελόκηποι, Αθήνα
GB Roof Garden – Σύγχρονη κουζίνα, Κέντρο, Αθήνα
Lycabettus – Σύγχρονη κουζίνα, Οία, Σαντορίνη
Makris Athens – Σύγχρονη κουζίνα, Θησείο, Αθήνα
Μakris Corfu – Σύγχρονη κουζίνα, Μωραΐτικα, Κέρκυρα
Matsuhisa Paros – Γιαπωνέζικη κουζίνα, Νάουσα, Πάρος
Melia – Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Τραγάκι, Ζάκυνθος
Moldee Bar Restaurant – Σύγχρονη κουζίνα, Προξένου Κορομηλά, Θεσσαλονίκη
Onuki – Γιαπωνέζικη κουζίνα, Πύλος, Μεσσηνία
Prosilio – Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Ζάκυνθος
Salonika Restaurant & Bar – Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Ανατολική Θεσσαλονίκη – Φάληρο
Seeds – Σύγχρονη κουζίνα, Αθήνα, Ιλίσσια
The Private Kitchen – Πελοπόννησος, Μεσσηνία, Πύλος
Yēvo – Σύγχρονη κουζίνα, Μύκονος

Photo: www.athinorama.gr

Τα καλύτερα εστιατόρια και οι ανακατατάξεις της χρονιάς όπως δημοσιεύτηκαν στο athinorama.gr

Καλύτερο εστιατόριο για το 2025 στην Ελλάδα και με βαθμολογία 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους αναδείχθηκε το εστιατόριο “Etrusco” στην Κέρκυρα, ενώ το εστιατόριο “Botrini’s” στην Αθήνα βραβεύτηκε με δύο Χρυσούς Σκούφους και βαθμολογία 16,5/20. Τα βραβεία και για τα 2 εστιατόρια παρέλαβε ο Έκτορας Μποτρίνι από την Υπουργό Τουρισμού ‘Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η οικογένεια των Χρυσών Σκούφων, που για το 2025 αποτελείται από 16 εστιατόρια στην Αττική, 13 στις Κυκλάδες (6 από αυτά, μάλιστα, στη Σαντορίνη), 4 στη Χαλκιδική, 5 στα Επτάνησα (3 στην Κέρκυρα και 2 στη Ζάκυνθο), 3 στην Πελοπόννησο, 2 στη Θεσσαλονίκη κι από ένα σε Ρόδο και Κρήτη, υποδέχτηκε φέτος 7 νέες προσθήκες, με τα εστιατόρια “Βενετσιάνικο Πηγάδι” της Κέρκυρας, “Cabbanes” και “Yevo” της Μυκόνου, “Galazia Hytra” και “Matsuhisa Paros” της Πάρου, και τα “Onuki” και “The Private Kitchen” της Πύλου να κατακτούν για πρώτη φορά την κορυφαία γαστρονομική διάκριση της χώρας. Η Πάρος και η Δυτική Πελοπόννησος, σημείωσαν τη μεγαλύτερη δυναμική στις φετινές βραβεύσεις, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους, όπως αναφέραμε ήδη, αλλά και δύο νέα Top Notch η καθεμία, στα εστιατόρια “Parōn” στο ξενοδοχείο “Parilio” και “SeaRocks” η πρώτη, και στα “Dex.Silo.01” στο ξενοδοχείο “Dexamenes”, και “Pizza Sapienza” στο ξενοδοχείο “Mandarin Oriental Costa Navarino” η δεύτερη. Αντίθετα, αξιοσημείωτη ήταν κάμψη της Σαντορίνης, με δύο εστιατόριά της να φεύγουν από τη χρυσή λίστα.

Με βαθμολογία 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους για την Αθήνα βραβεύθηκαν οι ‘Έκτορας Μποτρίνι (“Botrini’s Athens”) και Δημήτρης Χριστοφιλέας και Παναγιώτης Καψάλης (“Delta”).

Για την Αθήνα και με βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο βραβεύτηκαν οι Απόστολος Δήμου (“Pelagos”, Ξεν.”Four Season Astir Palace Athens”), Λευτέρης Λαζάρου και Γιάννης Υφαντίδης (“Varoulko Seaside”), Γρηγόρης Κίκης (“Herve”).

Photo: www.athinorama.gr

Για τις Κυκλάδες και με βαθμό 15/20 και έναν Χρυσό Σκούφο βραβεύτηκαν οι Γιώργος Φιλιππίδης (“Lycabettus Restaurant”, Ξεν.”Andronis Luxury Suites”, Σαντορίνη), Μιχάλης Μπίρτσιος (“Botrini’s Mykonos”, Ξεν.”Katikies Mykonos”, Μύκονος), Έρρικα Ψιμοπούλου (“Galazia Hytra”, Ξεν.”Summer Senses Luxury Resort”, Πάρος), Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Βάσω Πετρίδου (“Ches”, Ξεν.”Calilo”, Ίος), Άνταμ Κοντοβάς (“Alali”, Ξεν.”Astarte Suites”, Σαντορίνη), Άγγελος Μπακόπουλος (“Yevo”, Ξεν.”Bill & Coo Suites & Lounge”, Μύκονος), Χρήστος Καραγιάννης (“Lycabettus Restaurant”, Ξεν.”Andronis Luxury Suites”, Σαντορίνη), Φίλιππος Σταμπουλής (“Cabbanes”, Ξεν.”Myconian Villas”, Μύκονος), Γιάννης Κοτσαμίδης (“Baos”, Ξεν.”Myconian Korali”, Μύκονος), και Κώστας Αλεξίου (“Matsuhisa Paros”, Ξεν.”Avantmar Hotel”, Πάρος).

Για τα Επτάνησα και με έναν Χρυσό Σκούφο και βαθμολογία 15/20 βραβεύτηκαν οι Γιώργος Καμπίτσης (“Prosilio”, Ζάκυνθος), Νίκος Ισπυρούδης (“Melia”, Ξεν.”Lesante Blu Beach Resort”, Ζάκυνθος), Γιάννης Βλάχος (“Βενετσιάνικο Πηγάδι”, Κέρκυρα), Πέτρος Δήμας και Γεράσιμος Διαμαντάτος (“Makris Corfu”, Ξεν.”Domes Miramare Corfu”, Κέρκυρα).

Επιπλέον, Chef pâtissier 2025 ανακηρύχθηκε ο Μανώλης Στήθος, επιδόρπια του οποίου απολαύσαμε μεταξύ άλλων και στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο “Patio” του ξενοδοχείου “The Margi”, ενώ το Βραβείο Κοινού απέσπασε το “Ex Machina” του Άνταμ Κοντοβά, με τον σεφ να γίνεται ένα από τα πρόσωπα της απονομής χάρη σε ένα ιδιαίτερο hat trick: κατάφερε να αποσπάσει όλα τα είδη διακρίσεων της βραδιάς, αφού εκτός από το βραβείο κοινού κατέκτησε και την τιμητική διάκριση “Top Notch” για το “Ex Machina”, ενώ διατήρησε τον 1 Χρυσό Σκούφο για τη δουλειά του στο εστιατόριο “Alali” της Σαντορίνης. Ιδιαίτερη αξία, όμως, έχει όμως, έχει και το comeback του εστιατορίου “Clochard” της Θεσσαλονίκης, που με σημαντικό ιστορικό στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, κατάφερε να ξεπεράσει την απουσία ετών από τις βραβεύσεις και να επανέλθει ακόμη πιο δυνατό, κατακτώντας φέτος το πρώτο του Top Notch.

Photo: www.athinorama.gr

Με ένα Χρυσό Σκούφο και βαθμολογία 15/20 για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική βραβεύτηκαν οι Σοφοκλής Μαραγκουδάκης (“Moldee”, Θεσσαλονίκη), Σωτήρης Ευαγγέλου (“Salonika Restaurant”, Ξεν.”Makedonia Palace”, Θεσσαλονίκη), Βασίλης Μουρατίδης (“Andromeda”, Ξεν.”The Danai Beach Resort”, Νικήτη Χαλκιδικής), και Δημήτρης Παμπόρης (“Bubo Fine Dining Restaurant”, Ξεν.”Ekies All Senses Resort”, Βουρβουρού Χαλκιδικής).

Με την τιμητική Διάκριση Top Notch για τα εστιατόρια της Αθήνας βραβεύτηκαν οι Σπύρος Κολέτσης (“Veritable”), Βασίλης Ρούσσος (“The Zillers”, Ξεν.”The Zillers”), Κατερίνα Δημητρακά (“SushiMou”), Ντίνος Φωτεινάκης (“Bungalow7”) και Άνταμ Κοντοβάς (“Ex Machina”). Επίσης βραβεύθηκε το εστιατόριο “Vezene Athens”.

To Notch για τα εστιατόρια των Κυκλάδων παρέλαβαν οι Κωνσταντίνος Μπουραντάς (“Avant Garden”, Σύρος), Τάσος Στεφάτος και Μάρκος Χαϊδεμένος (“Petra Restaurant”, Ξεν.”Canaves Oia Suites”, Σαντορίνη), Γιάννης Παρίκος (“Sea Rocks”, Πάρος), Ανδρέας Μπολάνος (“Zuma”, Μύκονος), Γιώργος Λίλης και Δημήτρης Αλεξάκης (“Paron”, Ξεν.”Parilio”, Πάρος), Τάσος Ιωαννίδης (“Matshuhisa Mykonos”, Ξεν.”Belvedere”, Μύκονος).

Με την τιμητική διάκριση Ton Notch βραβεύτηκαν οι Άγγελος Αντωνίου (“Cretamos”, Ξεν.”The Royal senses Resort & Spa”, Ρέθυμνο), Νίκος Ισπυρούδης (“Fiore”, Ξεν.”Lesante Cape Resort & Villas”, Ζάκυνθος), Κυριάκος Ιακωβίδης (“Hellas”, Ρόδος) και Νίκος Αλμπαντίδης (“Mylos by the Sea”, Λέρος).

Με βαθμολογία 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο βραβεύτηκαν οι Γιώργος Τρουμούχης και Αλέξανδρος Μαχραμάς (“Noble Gourmet”, Ξεν.”Elysium Resort & Spa”, Ρόδος) και Θωμάς Μπόσμος (“Selene”, Ξεν.”Katikies Garden”, Σαντορίνη).

Για την Αθήνα και με έναν Χρυσό Σκούφο και βαθμό 15,5/20 βραβεύτηκαν οι Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λειβαδιάς (“Tudor Hall”, Ξεν.”King George”), Άλεξ Μουρίδης (“Soil”), Θεόδωρος Αγιοστρατίτης και Παναγιώτης Γιακαλής (“Patio”, Ξεν.”The Margi”), Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Μανώλης Λέκκα (“CTC”), Θωμάς Κουράκος κα Τόνυ Βρατσάνος (“Matsuhisa Athens”, Ξεν.”Four Seasons Astir Palace Hotel Athens”). Επιπλέον βραβεύτηκε το εστιατόριο “Σπονδή”.

Για την Χαλκιδική και με βαθμολογία 16/20 βραβεύθηκαν οι Βασίλης Μουρατιδης (“Squirrel”, Ξεν.”The Danai Beach Resort”, Νικήτη) και Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου και Δημήτρης Παμπόρης (“Treehouse”, Ξεν.”Ekies All Senses Resort”, Βουρβουρού).

Με ένα Χρυσό Σκούφο και με βαθμό 15/20 για την Κρήτη και την Πελοπόννησο βραβεύτηκαν οι Σταμάτης Σκριάπας (“Onuki”, Ξεν.”Costa Navarino”, Πύλος), Μπερτράν Βαλεζεάς (“The Private Kitchen”, Ξεν.”Mandarin Oriental – Costa Navarino”, Πύλος), Άλμπερτ Χάζμα και Δημήτρης Ντούρλιας (“Dionysos”, Ξεν.”Elounda Beach”, Ελούντα), Βίκτωρ Κουρούπης (“Anama”, Γιάλοβα).

Με έναν Χρυσό Σκούφο και βαθμολογία 15/20 για την Αθήνα βραβεύτηκαν οι Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης (“Aleria”), νίκος Λιόκας και Αστέριος Κουστούδης (“GB Roof Garden”, Ξεν.”Grande Bretagne”), Αλέξανδρος Μπελόνιας και Δήμος Σαμουράκης (“Seeds”), και Πέτρος Δήμας και Γεράσιμος Διαμαντάτος (“Makris Athens”). Επιπλέον βραβεύτηκε το εστιατόριο “Hytra”.

Στην Πελοπόννησο με την τιμητική διάκριση Top Notch βραβευθηκαν οι Νίκος Καραφλός (“Dex.Silo.01″, Ξεν.”Dexamenes Seaside”) και Μπερτράν Βαλεζεάς (“Pizza Sapienza”, Ξεν.”Mandarin Oriental – costa Navarino”.

Top Notch για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής παρέλαβαν οι Δημήτρης Τασιούλας (“Όλυμπος Νάουσα”, Ξεν.”ON Residence”, Θεσσαλονίκη), Αλέξανδρος Τσιοτίνης (“Kamares”, Ξεν.”Eagles Palace”, Χαλκιδική), Νίκος Χατζόπουλος (“Over water Restaurant”, Ξεν.”Sani Asterias – Sani Resort”, Χαλκιδική), Δημήτρης Τοζακίδης (“Fresco”, Ξεν.”Sani Dunes – Sani Resort”, Χαλκιδική) και Αλέξανδρος Βασίλογλου (“Clochard”, Θεσσαλονίκη).

Η τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων διεξήχθη με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και του Δήμου Αθηναίων.

Χορηγοί των Χρυσών Σκούφων 2025 είναι: ΔΕΗ, S.Pellegrino – Acqua Panna, Kaiser, AB Βασιλόπουλος, Campari, Nespresso Professional, Δ.Α.Α. “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: Aegean. Υποστηρικτές: Unilever Food Solutions, Zielinski & Rozen, Alpha Estate.

Φωτογραφίες: © Studio Panoulis, Λεωνίδας Τούμπανος

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Πόσο πιο cool! Στo Τίφφανυς x 1905 στη Θεσσαλονίκη σερβίρει κόλλυβα για επιδόρπιο!

Next Article

ΗΔΩΝΙΚΟ: Το τσίπουρο της Δράμας που κατέκτησε την Ελλάδα και τις αγορές του εξωτερικού

Related Posts