Θα τρώγαμε αβοκάντο αν δεν υπήρχε το γουακαμόλε;

Η ερώτηση είναι ρητορική καθώς το αβοκάντο αποτελεί πλέον ένα βασικό συστατικό σε πολλά πιάτα ανά τον κόσμο και κυρίως σε πρωινό ή brunch.

Aγαπημένο σνακ είναι το τοστ με αβοκάντο. Επίσης, είναι συστατικό για σαλάτες, dips και smoothies, sandwiches και bowls.

Το γουακαμόλε είναι η πιο διάσημη σάλσα στον πλανήτη

Το γουακαμόλε είναι μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο.

Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες. Πλέον καταναλώνεται σε όλον τον πλανήτη.

Σύμφωνα με το wikipedia, ο καρπός περιέχει περίπου 70% νερό, 25% έλαια 2,5% πρωτεΐνες και 2,5% ζάχαρα. Οι λιπαρές ουσίες του βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες που δύσκολα και σε μικρές ποσότητες συναντώνται σε άλλα φρούτα, αλλά υστερεί σε βιταμίνη C.

Επειδή περιέχει μεγάλο ποσοστό πρωτεϊνών και λιπαρών με λίγα σάκχαρα θεωρείται πολύ καλή τροφή για διαβητικούς.

Φωτογραφία από youtube

Συνταγή για γουακαμόλε

Tο γουακαμόλε είναι κυρίως αβοκάντο με αλάτι, όπου συνήθως υπάρχει χυμός λάιμ και ψιλοκομμένος κόλιανδρος (ή μαϊντανός). Σε μερικές συνταγές προστίθεται ντομάτα, κρεμμύδι, τσίλι, γιαούρτι.  

Είναι μία πολύ ωραία προσθήκη σε διάφορα πιάτα, όπως ομελέτες ή scrambled eggs, ψητό κοτόπουλο ή και σε μία πράσινη σαλάτα. Ειδικά αν περιλαμβάνει κύβους ντομάτας και λευκού κρεμμυδιού είναι μία ολοκληρωμένη και δροσερή πρόταση ακόμη και σε συνδυασμό με φρυγανισμένο ψωμί. Μπορεί κανείς να προσθέσει τριμμένη φέτα και αυτό να είναι ένα ολοκληρωμένο πιάτο. Ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με την μεξικάνικη συνταγή.

Διαβάστε ακόμη:

Νάτσος: Το διάσημο snack που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια

Vegan τζατζίκι με αβοκάντο του Λεων. Κουτσόπουλου

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Διάκριση για το πρόγραμμα κατάρτισης στη Bασιλοτροφία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article

Οι μικρές μερίδες δεν είναι μόνο για τα γκουρμέ εστιατόρια. Είναι για όλους

Related Posts