Οι χρωματιστές κρέπες είναι πιο fun!

Οι απλές καθημερινές κρέπες δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές, αν θες να χορτάσεις πρώτα το μάτι σου.

Για αυτό αν θες κάτι εντυπωσιακό, απλό και fun θα προτιμήσεις αυτές τις χρωματιστές κρέπες που μοιάζουν αλλά και είναι πιο γευστικές από τις απλές.

Στο brunch του Achilleion café bar στη Θεσσαλονίκη δοκιμάσαμε κρέπες αρωματισμένες με σπανάκι και γεμιστές με κίτρινο τυρί και γαλοπούλα, τυρί κρέμα και flakes chilli και ηλιόσπορο.

Ελαφρύ και χορταστικό, θρεπτικό και αρωματικό πιάτο για ένα πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια αλλά δεν θα στερείται νοστιμιάς.

Αναζητήσαμε μία συνταγή για αρωματισμένες κρέπες και εμπιστευτήκαμε την συνταγή του akispetretzikis.com για κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά.

Για τις κρέπες

Συνταγή

2 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κρόκο

220 γρ. γάλα

100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

100 γρ. σπανάκι

3 κ.σ. ηλιέλαιο, για το τηγάνι

Για τη γέμιση

Κίτρινη πιπεριά

Πράσινη πιπεριά

Κόκκινη πιπεριά

200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

2 καρότα

50 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Για τις κρέπες

Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα απαλό και λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε ½ κ.γ. ηλιέλαιο.

Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μέχρι να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του τηγανιού.

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια, με προσοχή, αναποδογυρίζουμε την κρέπα. Ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Αφαιρούμε την κρέπα από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.

Για τη γέμιση

Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες πάχους 1 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε σε δόσεις τα λαχανικά για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και σοτάρουμε την επόμενη δόση.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Απλώνουμε 1-2 κ.σ. από το γιαούρτι σε κάθε κρέπα και μοιράζουμε τα λαχανικά.

Σερβίρουμε.

*Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδα.

Διαβάστε ακόμη:

Το μυστικό του barista για τον τέλειο americano

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Το σωστό το brunch, το παριζιάνικο

Next Article

Μια φιάλη κρασιού σαν τριαντάφυλλο (vd)

Related Posts