Σόγια: το “κρέας” του φτωχού. Υποκαθιστά τη ζωική πρωτεΐνη

Η σόγια ξεχωρίζει στη λίστα με τα καλύτερα όσπρια λόγω της συμβολής της στην υγεία μας.

Είναι ένα τρόφιμο που, σύμφωνα με το Ισπανικό Ίδρυμα Διατροφής, παρέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη, κυρίως πολυακόρεστα λιπαρά. Είναι επίσης πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.

Λόγω της περιεκτικότητάς της σε φυτοοιστρογόνα, η σόγια συνιστάται ιδιαίτερα για τις γυναίκες που εισέρχονται στην εμμηνόπαυση. Στην πραγματικότητα, η ισοφλαβόνη της μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα που μπορεί να συνοδεύουν αυτή τη φάση.

Έχει επίσης σημαντική συγκέντρωση πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Μάλιστα, έχει θεωρηθεί ότι μπορεί να υπόκαταστήσει το κρέας στη διατροφή μας.

Επιπλέον, η σόγια είναι καλή για τη μείωση των υψηλών επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα.

Η σόγια δεν παρέχει τόσο ασβέστιο όσο τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, η ισοφλαβόνη της σόγιας, που ονομάζεται γενιστεΐνη, φαίνεται να αναστέλλει την οστική διάσπαση και μπορεί να έχει αποτελέσματα παρόμοια με τα οιστρογόνα στη διατήρηση των οστών.

Πηγή: meygeia.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Ένα  healthy και πανεύκολο cheesecake για να γλυκάνεις το ταίρι σου

Next Article

Τσάι με σκόρδο; Και όμως σου κάνει καλό!

Related Posts