Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει τα πάντα για το avocado. Έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας που αποκτήσαμε και καινούργιες συνήθειες ώστε να το απολαμβάνουμε, όπως το να τρώμε brunch.
Μία από τις πιο γνωστές παρασκευές με αβοκάντο είναι το avocado toast: πολτοποιημένο αβοκάντο απλωμένο πάνω σε κρούστα από ψωμί ολικής αλέσεως, με κάποιες σταγόνες από ελαιόλαδο, λάιμ ή λεμόνι, μερικά φύλλα από κόλιανδρο ή μαϊντανό, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και νιφάδες θαλασσινού αλατιού
Με μια πληθώρα από συνταγές τοστ με αβοκάντο εκεί έξω -άλλες απλές, άλλες πιο περίπλοκες- είναι εύκολο να αναρωτηθούμε αν έχουμε φτάσει στην κορυφή του αβοκάντο.
Με το τοστ, όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Το αβοκάντο λειτουργεί ως την λιπαρή ουσία που χρειάζεσαι για να αντικαταστήσεις το βούτυρο και να νιώσει γρήγορα κορεσμό αλλά καταναλώνοντας ένα υγιεινό σνάκ. Είναι γεμάτο υγιεινά, ακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες και είναι ένα εύκολο πρωινό ή σνακ.
Ορίστε και μία εύκολη συνταγή από τον βραβευμένο Michelin stars chef Gordon Ramsay