Θα υπήρχε KOUZINA χωρίς το επιχειρείν του Δήμου Αριστοτέλη; Εννοείται πώς ΟΧΙ! Χωρίς τους κοινωνικούς του φορείς? – με κανέναν τρόπο! Χωρίς τους ντόπιους εθελοντές? – και πάλι ΟΧΙ!
H τοπική κοινωνία – χρόνια τώρα – «σηκώνει τα μανίκια» και παλεύει με τον τρόπο της (τον αυθεντικό, τον επαγγελματικό αλλά και τον ανθρώπινο) για να αναδείξει τον προορισμό – την Ανατολική Χαλκιδική – μέσα από τη γαστρονομία του.
Αυτό το σύνολο πέτυχε πολλά.
Καθιέρωσε μαζί μας τοπικά προϊόντα και δημιούργησε ταυτότητες στον προορισμό.
Μύδια Ολυμπιάδας, Μαύρος Χοίρος Βαρβάρας, Μέλι Αρναίας, Λουκάνικα (τα δικά μας, τα μοσχομυριστά), Μανιτάρια Χολομώντα, Ψάρια Αγίου Όρους, Τυριά, Οίνους, Ζύμες, Πίτες και Ψωμιά, Ελαιόλαδο Γοματίου, αλλά και αγιορείτικο, Αυγά Μεγάλης Παναγίας, Οινολάσπη Domaine Agrovision, Αριστοτελικό Μέλι, Αθωνικό Μέλι, κλπ.
Διαβάστε σχετικά: Γεύσεις Ανατολικής Χαλκιδικής: Όταν τα τοπικά προϊόντα γίνονται πρωταγωνιστές!
Καθιέρωσε κουζίνες και πιάτα
«Έβγαλε» τη μοναστηριακή κουζίνα από τον Άθωνα και την επικοινώνησε στον κόσμο. Υιοθέτησε πιάτα της αρχαιοελληνικής κουζίνας και τα ενέταξε σε τοπικές κάρτες μενού. Ανέδειξε την KOUZINA των αλησμόνητων πατρίδων στο ύψιστο μεγαλείο της. Καθιέρωσε τη μεσογειακή KOUZINA σε όλη την παράκτια ζώνη. Τοποθέτησε τη θαλασσινή KOUZINA σε όλα σχεδόν τα τοπικά πιάτα. Ξέθαψε συνταγές.
Έβγαλε τις νοικοκυρές από τα σπίτια τους και τις δοκίμασε στις υπαίθριες κουζίνες. Τις μετέτρεψε σε πρωταγωνίστριες της τοπικής τουριστικής προώθησης. Ανέπτυξε την εξωστρέφεια και τις προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους chef – σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Τοποθέτησε τις λέξεις «συνέργεια» και «συνεργασία» στην agenda τους.
Διαβάστε σχετικά: Όσα ωραία «μαγειρεύονται» στην KOUZINA του Δήμου Αριστοτέλη
Το KOUZINA ταξίδεψε στο εξωτερικό
Προώθησε τον προορισμό σε μέρη άγνωστα και ανέγγιχτα από άλλους.
Τόλμησε να «χτυπήσει» πόρτες δύσκολες. Και να της ανοίξει.
Έδειξε με έργο ότι, εμείς εδώ στην #ΑνατολικήΧαλκιδική, δημιουργήσαμε μια ισχυρή τουριστική μορφή, τη #γαστρονομία, η οποία βασίστηκε στη χρήση 33 τοπικών προϊόντων.
Το KOUZINA έκανε πολλά.
Στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην παραλία της Ιερισσού #Ierissos, τιμούμε τους γαστρονομικούς ήρωες, που το στήριξαν τη χρονιά που φεύγει.
Διαβάστε ακόμη: Κυριακάτικη εξόρμηση για brunch ή κρασί στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής