Αυτός είναι ο διάδοχος του Aperol Spritz: ορίστε το Hugo Spritz!

Αν το Aperol Spritz ήταν ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των θερινών κοκτέιλ για πάνω από μία δεκαετία, το Hugo Spritz έρχεται σαν ένας φρέσκος, αρωματικός διάδοχος που κλέβει καρδιές (και ποτήρια) σε όλη την Ευρώπη. Άλλωστε, όπως είχαμε γράψει, εκτός από το Aperol, τι άλλο ταιριάζει σε ένα Spritz‎.

Ανάλαφρο, δροσιστικό και με χαρακτήρα, το Hugo Spritz δεν είναι άλλη μια τάση – είναι η επιτομή του σύγχρονου καλοκαιρινού aperitivo.

Γιατί τα ελαφριά κοκτέιλ κερδίζουν το καλοκαίρι

Το Hugo Spritz, λοιπόν, δεν είναι απλώς ένα νέο ποτό. Είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης που επαναπροσδιορίζει τι σημαίνει «καλοκαιρινό κοκτέιλ»: δροσιά, ευκολία, ανάλαφρες φυσαλίδες και αρώματα που σε χαλαρώνουν.

Η στροφή σε ελαφριά, αρωματικά και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ κοκτέιλ δεν είναι τυχαία. Ο σύγχρονος καταναλωτής αναζητά γεύσεις που συνδυάζουν απόλαυση με ισορροπία. Θέλουμε να πίνουμε πιο υπεύθυνα, αλλά χωρίς να χάνουμε το στυλ και τη γευστική εμπειρία.

Το Aperol Spritz, με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί του χρώμα και τις πικρές νότες πορτοκαλιού, ήταν για χρόνια το απόλυτο hit. Είναι έντονο, ξεχωρίζει και υπάρχει όσο κανένα άλλο ποτό με τα ηλιοβασιλέματα στις ιταλικές πλατείες.

Το Hugo, από την άλλη, φέρνει μια πιο ευγενική, αρωματική προσέγγιση. Είναι floral, γήινο, με φυτική δροσιά – το aperitivo που μοιάζει περισσότερο με ανοιξιάτικο περίπατο παρά με πάρτι.

Από το Νότιο Τιρόλο με αγάπη

Το Hugo ήρθε στη ζωή το 2005 στη βόρεια Ιταλία, στο Νότιο Τιρόλο, από τον bartender Roland Gruber, ως μια εναλλακτική πρόταση στο κλασικό Spritz. Αντί για πικρές νότες, το Hugo περιέχει κάτι πιο φίνο: λικέρ σαμπούκο (elderflower), σαφείς φυτικές νότες, φρέσκο δυόσμο, αφρώδες κρασί και σόδα.

Το αποτέλεσμα; Ένα κοκτέιλ γεμάτο δροσιά και φινέτσα, με ανθισμένα αρώματα που σε ταξιδεύουν σε ηλιόλουστες αυλές και βεράντες με θέα.

Το Hugo Spritz ταιριάζει ιδανικά με λεπτές γεύσεις στο φαγητό: carpaccio ψαριού, ελαφριές σαλάτες με εσπεριδοειδή, φρέσκα τυριά ή bruschette με μυρωδικά. Είναι ένα ποτό που ανοίγει το γεύμα με φινέτσα και κρατά τη διάθεση δροσερή.

Και εσύ; Θα του δώσεις μια θέση στο ποτήρι σου αυτό το καλοκαίρι;

Συνταγή για Hugo Spritz

Υλικά

  • 90 ml Prosecco ή άλλο αφρώδες κρασί
  • 60 ml λικέρ σαμπούκου (elderflower)
  • 30 ml σόδα ή ανθρακούχο νερό
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 φέτα λάιμ ή λεμόνι
  • Πάγος

Εκτέλεση

Γέμισε ένα ποτήρι τύπου balloon ή κρασιού με πάγο. Πρόσθεσε πρώτα το λικέρ σαμπούκο. Ρίξε το Prosecco και μετά τη σόδα, απαλά για να μην φύγουν οι φυσαλίδες.Ανακάτεψε ελαφρά. Γαρνίρισε με φέτα λάιμ και φρέσκο δυόσμο.

Tip: Χτύπα ελαφρώς τα φύλλα δυόσμου στα χέρια σου πριν τα βάλεις – έτσι θα αναδείξεις καλύτερα το άρωμά τους!

*΅Οι φωτογραφίες είναι από IG Hugo Spritz The Original

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Η μοναστηριακή και η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων στο πρόγραμμα της ΚΟΥΖΙΝΑ 2025

Next Article

Η 10η Δραμοινογνωσία ανέβηκε σε επίπεδο Masterchef

Related Posts