COYA x Cevicheria: Όταν η Θεσσαλονίκη μίλησε τη γλώσσα της fusion κουζίνας

Στο πλαίσιο της Salonica Bar Week 2025, η Cevicheria υποδέχτηκε τη COYA Dubai και τη COYA London στη Θεσσαλονίκη, για μια βραδιά αφιερωμένη στη high gastronomy και τη δημιουργική τέχνη του bar.

Το σετ μενού της βραδιάς ήταν μία ωδή στην περουβιανή γαστρονομία και την ιαπωνική fusion κουζίνα, που συνδυάστηκε με ειδικά signature cocktails με βάση την Don Julio tequila που τιμούν την τέχνη της mixology. Οι παγκοσμίου φήμης γεύσεις των COYA Dubai & COYA London παρουσιάστηκαν μέσα στην εξωτική και πολύχρωμη ατμόσφαιρα της Cevicheria, προσφέροντας ένα ταξίδι αισθήσεων που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

Το μενού – ισορροπία, φαντασία και ένταση

Tostada de Salmon

Σολομός Σκοτίας, αβοκάντο, χειροποίητη teriyaki και λεπτοκομμένο ito togarashi. Ένα πιάτο που συνδυάζει την φρεσκάδα του ωμού ψαριού με την αρωματική γλύκα της teriyaki και την καυτερή σπιρτάδα της πιπεριάς. Ιδανικό για να ανοίξει η όρεξη.

Tostada de Salmon

Berenjana

Τραγανή, τηγανητή μελιτζάνα με μισο και λεμονάτη σάλτσα — μια vegetarian πρόταση γεμάτη umami και οξύτητα, που ενώνει παράδοση και νεωτερισμό. Από τα αγαπημένα μου πιάτα!

Berenjana

Ceviche de Lubina Criolla

Λαβράκι με aji amarillo tiger milk, τραγανή γλυκοπατάτα και choclo (περουβιανό καλαμπόκι). Το πιάτο ήταν ένα ξέσπασμα φρεσκάδας και αρωμάτων, η πιο αυθεντική γεύση Nikkei.

Ceviche de Lubina Criolla

Tiradito de Atún Nikkei

Φιλεταρισμένος κίτρινος τόνος, σάλτσα σόγιας, λεμόνι και ginger. Ένα διακριτικό και  ισορροπημένο πιάτο, με την ιαπωνική ακρίβεια και τη λατινοαμερικανική ζωντάνια.

Tiradito de Atún Nikkei

Wagyu Picanha

Αυστραλιανό wagyu picanha, καρυκευμένο με περουβιανά μπαχαρικά και chimichurri. Το πιο πληθωρικό πιάτο της βραδιάς — πλούσιο, ζουμερό, απολαυστικό, που απογείωσε τη γευστική εμπειρία.

Wagyu Picanha

Κάθε πιάτο συνοδεύτηκε από signature cocktails με βάση την Don Julio tequila, δημιουργημένα ειδικά για τη βραδιά:

Maracuya Pisco Sour

Το κλασικό cocktail των Άνδεων σε τροπική εκδοχή με passion fruit. Δροσιστικό, αφρώδες και ιδανικό για τα πρώτα πιάτα.

Aji Margarita

Τολμηρό και πικάντικο, με πιπεριά aji που ανταγωνίζεται την ένταση του ceviche και του tiradito. Ένα cocktail με… προσωπικότητα.

Leche de Tigre

Cocktail-έκπληξη που εμπνέεται από τον “χυμό” του ceviche – δροσερό, πικάντικο και ελαφρώς ξινό, ένα απόσταγμα Nikkei σε ποτήρι.

Cevicheria: Το Latino–Japanese Open Kitchen Bar στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Το ταξίδι της Cevicheria ξεκίνησε το 2022, στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, από δύο παθιασμένους foodies που θέλησαν να συστήσουν τη Nikkei κουζίνα στη Θεσσαλονίκη. Οι ζωντανές γεύσεις, τα ευφάνταστα πιάτα και η φιλόξενη ατμόσφαιρα κέρδισαν αμέσως τις καρδιές ντόπιων και επισκεπτών. Η Cevicheria έγινε σύντομα talk of the town, ξεχωρίζοντας για τον μοναδικό συνδυασμό της περουβιανής και ιαπωνικής γαστρονομικής παράδοσης, που έλειπε από το γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Και το buzz δεν σταμάτησε εκεί. Το επόμενο καλοκαίρι, η ομάδα πήρε τη Cevicheria… παραλία, δημιουργώντας ένα pop-up εστιατόριο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Η τεράστια επιτυχία του pop-up επιβεβαίωσε αυτό που ήδη υποψιάζονταν: η ζήτηση για την εμπειρία της Cevicheria ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια της πρώτης της στέγης. Οι επισκέπτες αναζητούσαν κάτι παραπάνω από υπέροχο φαγητό και ποτό και έτσι η ομάδα έψαξε για το χώρο που θα τα χωρά όλα.

Έτσι, το 2023, η Cevicheria απέκτησε νέο σπίτι στη ζωντανή οδό Κατούνη στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκη. Η μετακόμιση έφερε μαζί της την ευκαιρία για διεύρυνση της ομάδας με νέα πρόσωπα, εμπειρία και φρέσκες ιδέες. Ο νέος χώρος ανέβασε την εμπειρία φαγητού σε άλλο επίπεδο με live εμφανίσεις, guest DJs, ειδικά events και καινοτομίες που κάνουν κάθε επίσκεψη μοναδική.

Σήμερα, η Cevicheria συνεχίζει να κουβαλά το πάθος και τη δημιουργικότητα των δημιουργών της, σερβίροντας τολμηρές γεύσεις, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές και επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του “τρώω έξω” στη Θεσσαλονίκη.

*Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Speakeasy by Exereton: Το απόλυτο σημείο για dining & cocktails με χαρακτήρα

Next Article

Ακτινίδιο: το φρούτο που απογειώνει τη διάθεσή σου

Related Posts