Δημιουργικές γεύσεις με ελληνικό ρύζι και την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου

Μπορεί ένα τόσο καθημερινό υλικό, όπως το ρύζι, να κρύβει μέσα του μυστικά για το περιβάλλον, τη γεύση και τη δημιουργικότητα; Αν ναι, το ελληνικό ρύζι σίγουρα τα αποκαλύπτει! Και αυτό αποδείχθηκε στο EURICE Masterclass, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνίστρια την Chef Ντίνα Νικολάου.

Ένα ρύζι, πολλές ιστορίες

Το ελληνικό ρύζι δεν είναι απλά μια επιλογή για το πιάτο μας· είναι μια συνειδητή απόφαση για ένα βιώσιμο μέλλον. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EURICE, που προωθεί τη βιώσιμη καλλιέργεια ρυζιού, οι καλεσμένοι του Masterclass έμαθαν πώς η καλλιέργεια ρυζιού προστατεύει υγροβιότοπους, διατηρεί τους υδάτινους πόρους και υποστηρίζει τις τοπικές κοινότητες.

Το ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα, και γενικά στην Ευρώπη, είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και καλλιεργείται σύμφωνα με αυστηρούς κανονισμούς, προσφέροντας όχι μόνο ποιότητα αλλά και ασφάλεια στο τραπέζι μας.

Διάβαστε ακόμη: EURICE: Ένα ρύζι πρωταγωνιστεί σε 180 συνταγές!

Το μαγικό άγγιγμα της Ντίνας Νικολάου στην κουζίνα

Το highlight της ημέρας ήταν φυσικά η ζωντανή μαγειρική επίδειξη από τη Rice Chef Ambassador, Ντίνα Νικολάου. Με το ελληνικό ρύζι να πρωταγωνιστεί, η Ντίνα παρουσίασε τρεις μοναδικές συνταγές που ισορροπούν τέλεια ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργικότητα:

Τερίνα ρυζιού γιορτινή με καπνιστό σολομό

Πιλάφι με ψητή κολοκύθα, κάστανα και λουκάνικο μοσχαρίσιο

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και καραμελωμένα αχλάδια

    Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις γεύσεις αυτές, συζητώντας πώς ένα τόσο «ταπεινό» υλικό μπορεί να γίνει η βάση για εξαιρετικές δημιουργίες.

    Διαβάστε ακόμη: Εθνικό πιάτο τα γεμιστά; Με ευρωπαϊκό ρύζι και συνταγή της μαμάς

    Γιατί να επιλέξεις ευρωπαϊκό ρύζι;

    Η επιλογή του ευρωπαϊκού ρυζιού δεν είναι απλώς μια γαστρονομική απόφαση. Είναι μια πράξη ευθύνης για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες που το καλλιεργούν. Ο Πρόεδρος του Β’ Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας, Βασίλειος Κουκουρίκης, εξήγησε πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια του ρυζιού για την ανάπτυξη της περιοχής, τονίζοντας πως «η γνώση και η εκπαίδευση μπορούν να αναδείξουν την πραγματική αξία του ελληνικού ρυζιού».

    Αν λοιπόν ψάχνεις έμπνευση για την κουζίνα σου και θέλεις να στηρίξεις τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων, το ελληνικό ρύζι είναι η ιδανική επιλογή. Δοκίμασε να δημιουργήσεις τις δικές σου συνταγές ή εμπνεύσου από τη μαγεία της Ντίνας Νικολάου.

    Γιατί το ρύζι δεν είναι απλώς συνοδευτικό – είναι ένας τρόπος να δείξουμε την αγάπη μας για τη γεύση, την ποιότητα και τον πλανήτη μας.

    Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα EURICE θα βρείτε:

    Home

    https://sustainablerice.eu/

    https://www.facebook.com/sustainablerice.eu/ https://www.facebook.com/europeanrice/

    Total
    0
    Shares
    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Previous Article

    Βόλτα στο Σαντάνσκι: Ιδανική επιλογή για χαλάρωση και απόλαυση

    Next Article

    Τι να μαγειρέψω για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

    Related Posts