Εξερευνώντας τη Χαλκιδική μέσα από τα προϊόντα της

Η Χαλκιδική δεν έχει μόνο φανταστικές παραλίες και μοναδικά τοπία. Διαθέτει ανθρώπους που πασχίζουν για να παρέχουν προϊόντα καλής ποιότητας και εξαιρετικής νοστιμιάς.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/Leader Χαλκιδικής που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ Α.Ε.) συμμετέχει ως Ομάδα Τοπικής Δράσης στο Διατοπικό – Διακρατικό Σχέδιο Συνεργασίας με τίτλο “Local Tour” και διοργανώνει το Θεματικό Εργαστήριο “Εξερευνώντας τη Χαλκιδική μέσα από τα προϊόντα της” κατά το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2024.

Διαβάστε ακόμη: Κυριακάτικη εξόρμηση για brunch ή κρασί στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 16/05 στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χαλκιδικής, κα Ζωγράφου Αικατερίνης, τον Πρόεδρο ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ, κο Πασαλή Γεώργιο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κο Κουφίδη Ιωάννη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρόγραμμα Taste Halkidiki, να ενημερωθούν για τον Γαστρονομικό Τουρισμό και το ρόλο της Γαστρονομίας στον Τουρισμό, καθώς και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαι πρεσβευτής του τόπου μου».

Ειδικότερα θα γίνει προβολή των προϊοντικών θησαυρών της Χαλκιδικής όπως την ελιά, το ελαιόλαδο και το μέλι.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχουν η συμμετοχή των παρευρισκόμενων σε προγραμματισμένα
workshops
, σε μαθήματα μαγειρικής τοπικών πιάτων στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου «Έξι Βρύσες» στον Πολύγυρο, αλλά οι επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής ελιάς και μελιού με μοναδική βιωματική εμπειρία να γνωρίσουν κατ΄ ιδίαν τα βήματα των επαγγελματιών μελισσοκόμων.

Διαβάστε ακόμη: Το μέλι της Ανατολικής Χαλκιδικής σερβίρεται σε μεγάλα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Η διήμερη εκδήλωση θα κλείσει στις 17/05 στο χώρο της «Απολυμένης Πέτρας», στον Ταξιάρχη με συζήτηση και συμπεράσματα που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές.

Η διοργάνωση του διήμερου θεματικού εργαστηρίου έχει ανατεθεί στην εταιρεία Chef Stories Ε.Ε. . ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Διαβάστε ακόμη: ACROTEL: Όταν λέμε ελληνικό πρωινό ξενοδοχείου, εννοούμε αυτό!

***Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Εκείμερος: Ένα ταξίδι στον γευστικό πλούτο της Ημαθίας

Next Article

Γιορτή Γεύσεων: Γεύσεις Ιστορίας της Ε.Ε στη Θεσσαλονίκη με δωρεάν είσοδο

Related Posts