To Blé Vin στη Θεσσαλονίκη θα γίνει το στέκι σου για κρασί και μεζέδες

Πόσες φορές έχεις βρεθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τη δουλειά ή με την παρέα και ψάχνεις πού να πιείς ένα ωραίο κρασί και να τσιμπήσεις κάτι; Μην ψάχνεις άλλο.

Μόλις βρήκες το στέκι σου για κρασί και μεζέδες! Ίσως δεν έχεις προσέξει περνώντας από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, εκεί όπου βρίσκεται το Blé, ότι ακριβώς εκεί βρίσκεται και το αδερφάκι του το Blé Vin: Taste Gallery. Στον ζεστό του χώρο λειτουργεί μία μπουτίκ κρασιών, ένα wine bar και μια εξαιρετική prosciutteria.

Ο χώρος με το υπέροχο κελάρι φιλοξενεί 400 διαμάντια ελλήνων και ξένων οινοποιών και είναι ο παράδεισος των οινόφιλων και όσων αγαπούν να κλείνουν την μέρα τους με ένα ποτήρι κρασί και ένα πλατό τυριών και αλλαντικών ή μία από τις δημιουργίες του σεφ και της ομάδας του.

Στα τραπέζια του από κορμούς καρυδιάς σερβίρονται πλατό με μοναδικά prosciutto και ΠΟΠ παλαιωμένες κοπές αποκλειστικής εισαγωγής και περαιτέρω ωρίμανσής (ως και 48 μήνες!), τυριά εξαιρετικών ελλήνων και ξένων τυροκόμων και σπιτικά chutneys και τουρσιά εποχιακών προϊόντων άγριας συγκομιδής τους.

Το εβδομαδιαίο μενού του φαγητού διαμορφώνεται από τις διαθέσιμες πρώτες ύλες και την έμπνευση του σεφ. Βάλτε στη μέση κάποιες κοπές και απολαύστε το αγαπημένο σας κόκκινο κρασί, που είναι το απόλυτο food and wine pairing. Ίσως σου χρειαστεί μια δροσερή σαλάτα εποχής για να συμπληρώσεις την γεύση.

Πρόσθεσε οπωσδήποτε κάποιο από τα διάσημα ζυμωτά ψωμιά μακράς ωρίμανσης του Blé και γεύσου την ομορφιά στην απλότητα του καλού ψωμιού με το αρωματικό ελαιόλαδο.

Είναι ή δεν είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης για ένα χαλαρό κρασί ή μια εξαιρετική γευστική βραδιά;

Christmas Cellar Events: Pairing Wine, Food n’ Music

Και τα Χριστούγεννα γίνεται ακόμη καλύτερο! Είναι το σημείο όπου updated λίστα κρασιών, πλούσιο μενού και μουσικές με εορταστική διάθεση για όμορφες βραδιές γιορτής.

Το Κελάρι του Blé Vin από την Παρασκευή 8/12 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο γεμίζει μουσικές που επιμελείται ο Dj Gialamboukis.

EVENT ID

Πού:   Blé Vin, Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας & Γεωργίου Σταύρου 14

Πότε: Από την Παρασκευή 08.12.2023 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο μετά τις 21:00

Το πρόγραμμα: Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Δεκεμβρίου: Greek Swing n’ Bossa Nova

15-16/12 Rythm Jazz Legends

22-23/12 Celebration Mix

29-30/12 New Year Sounds Great Mix

PLUS: Μελομακάρονα με πραγματικό μέλι από το Honey Bar!

Σύμφωνα με το, τα μελομακάρονα μας στα καλύτερα της Ελλάδας!

«Δοκιμάστε τη μεγάλη ποικιλία σε μελομακάρονα με τα πιο αγνά υλικά. Με παραλλαγές των παραδοσιακών μελομακάρονων και με επιλογή από διαφορετικές βραβευμένες ποικιλίες ελληνικού μελιού για ένα μελωμένο τελείωμα», έγραψε το περιοδικό Olive και μάλλον αυτή είναι η καλύτερη παρουσίαση του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου μενού.

 «Δεκαέξι διαφορετικές γεύσεις που υμνούν τους Έλληνες παραγωγούς. Στο Blé τα παραδοσιακά μελομακάρονα προσφέρονται με 5 διαφορετικές επιλογές από το honey bar για έξτρα απόλαυση. Επίσης, θα βρείτε εναλλακτικές προτάσεις με σουσάμι μέσα και έξω, με καβουρντισμένο φουντούκι, πολύσπορο με λιναρόσπορο και ηλιόσπορο, φιστίκι κελυφωτό καθώς και τις εκδοχές με επικαλύψεις bitter, γάλακτος και λευκής σοκολάτας. Δοκιμάστε επίσης το μελομακάρονο με τη λευκή σοκολάτα και το ροζ πιπέρι ή με τον κρόκο Κοζάνης και αν είστε τυχεροί ίσως προλάβατε και την εκδοχή με ελληνικό και espresso καφέ από το δικό τους roastery. Στα highlights, οι πολύχρωμες εκδοχές με τα παιχνιδιάρικα ζαχαρωτά που είναι αφιερωμένες στα παιδιά».

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Στην Πορτογαλία τρώνε τον μπακαλιάρο με χίλιους διαφορετικούς τρόπους

Next Article

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» και φέτος στο Electra Palace

Related Posts