Για τσίπουρο και νηστίσιμους μεζέδες στον «Κρίταμο» στην Τούμπα

Όταν έρχεται η ώρα να κανονίσουμε πού θα πάμε για φαγητό στη Θεσσαλονίκη και ειδικά για θαλασσινά, μας έρχονται συγκεκριμένα μέρη στο μυαλό. Ο «Κρίταμος» στην Τούμπα θα σου έρχεται στο μυαλό κάθε φορά, μόλις δοκιμάσεις.

Ο «Κρίταμος» είναι ένα Meze-Bar επί της οδού Τυρολόης, παραπλεύρως του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μερικά τραπεζάκια έξω και σχεδόν άλλα τόσα μέσα. Η διακόσμηση απλή και χαλαρή, να θυμίζει περισσότερο σε ένα νεανικό καφενείο. Σε κερδίζει το προσωπικό, που είναι ευγενικό και εξυπηρετικό.

Θα δοκιμάσεις κλασικές συνταγές που βρίσκεις σε ένα ουζερί για να συνοδέψεις το τσίπουρο ή το κρασάκι σου, αλλά με προσθήκες και τεχνικές, που προσθέτουν ενδιαφέρον και κερδίζουν σε γεύση.

Το μενού πολύ μικρό, περιλαμβάνει μόνο τα βασικά πιάτα γιατί οι εκπλήξεις έρχονται από την κάρτα με τα πιάτα ημέρας.

Τυχεροί εμείς δοκιμάσαμε λαβράκι καρπάτσιο, ψητός ζουρνάς (είδος καλαμαριού) με τρίχρωμη κινόα και τηγανιτά σαφρίδια.

Συνοδέψαμε με μια υπέροχη σαλάτα με ντοματίνια Κρίταμος, χταπόδι με φάβα, σκουμπρί καπνιστό σερβιρισμένο με σαλάτα από φακές. Το πιάτο που έκλεψε τις καρδιές μας ήταν ο λευκός ταραμάς από αυγά ξιφία. Τόσο αλμυρή και γεμάτη γεύση όσο χρειαζόταν το τσίπουρο.  

Ειδικά σε μέρες και ώρες αιχμής, καλό θα είναι να κάνεις κράτηση!

Διαβάστε ακόμη:

«Κορωνίς»: Το Θεσσαλονικιώτικο καφενείο που έγινε talk of the town

***Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Τι να μαγειρέψω για το Πάσχα;

Next Article

Οι πατάτες στα «Δέκα Τραπέζια» που τα «σπάνε»

Related Posts