Μαζί με τον λογαριασμό του γεύματος στο Samano Radio Restaurant o αγαπημένος chef του Masterchef Λεωνίδας Κουτσόπουλος εμπιστεύεται στους επισκέπτες του και μία από τις συνταγές του.
Σε μία πρόσφατη επίσκεψη μας στο Samano Radio Restaurant εκτός από μία πολύ καλή εντύπωση, κρατήσαμε και την συνταγή του τζατζίκι αβοκάντο.
Δεν είναι συνηθισμένη, δεν περιέχει μόνο καθημερινά υλικά. Αξίζει όμως την φτιάξει κανείς σε ένα ιδιαίτερο κυριακάτικο γεύμα ή σε μία ιδιαίτερη περίσταση.
Αυτό το τζατζίκι συνοδεύει περίφημα ένα όμορφο φιλέτο ψαριού ή κάποιο άλλο χορτοφαγικό γεύμα. Δεν περιέχει γιαούρτι, δεν περιέχει κάποιο άλλο γαλακτοκομικό. Είναι ένα καθαρά vegan τζατζίκι, που θα δώσει δροσιά και γεύση σε ένα vegan σουβλάκι.
Σύμφωνα με την συνταγή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου χρειάζεσαι τα εξής:
550γρ. πουρές αβοκάντο
62,5γρ. ρέβα στραγγισμένο
100γρ. αγγούρι στραγγισμένο
6γρ. αλάτι
0,25γρ. πιπέρι
4γρ. κόλιανδρο
8,75γρ. τσάιβς
12,5γρ πουρέ σκόρδο
Συνθέτουμε το τζατζίκι ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά μαζί.
Διαβάστε ακόμη: