Pastels de nata, τα φανταστικά πορτογαλικά ταρτάκια (vd)

Η συνταγή για αυτό το αγαπημένο γλυκό των Πορτογάλων είναι απλή και άχαστος συνδυασμός τραγανής σφολιάτας και βουτυρένιας κρέμας.

Αυτά τα ταρτάκια θα τα βρείτε σε όλες τις καφετέριες και τα ζαχαροπλαστεία της χώρας, τα οποία μπορεί κανείς να τα απολαύσει με τον καφέ  ή το τσάι του.

Το pastel de nata ή pastel de Belém, το εθνικό γλυκό της Πορτογαλίας, σημαίνει «γλυκό με κρέμα», καθώς αυτό είναι το βασικό του συστατικό.

 Τα καλύτερα pasteis de nata θα τα βρεις στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο Antiga Confeitaria de Belém στη Λισαβόνα. Οι Πορτογάλοι έχουν πάντα ένα pastel de nata δίπλα στον μονό εσπρέσσο τους.

1 πακέτο στρογγυλά σφολιατάκια

Η γεύση του είναι κάτι ανάμεσα σε μπουγάτσα και τρίγωνα Πανοράματος, θα έλεγα, λόγω της κρέμας που διαθέτουν ενώ πρόκειται στην ουσία για ατομικά ταρτάκια.

Υλικά

6 κρόκοι αβγών

450ml γάλα

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

φλούδα από ένα λεμόνι

200γρ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύετε το κορν φλάουρ σε 50ml γάλα.

Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με τη φλούδα λεμονιού, το ξύλο κανέλας και τη ζάχαρη. Ρίχνετε μέσα και το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να βράζει το μίγμα.

Αφαιρείτε τότε τη φλούδα από το λεμόνι και το ξύλο κανέλας, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας παράλληλα το μίγμα.

Ρίχνετε ξανά τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας στο μίγμα και βάζετε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά. Μαγειρεύετε για ακόμη 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.

Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τα σφολιατάκια σε μικρές ταρτιέρες και τρυπάτε την επιφάνεια τους καλά με με ένα πιρούνι. Τοποθετείτε τις ταρτιέρες σε ένα μεγάλο ταψί.

Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας και μοιράζετε μέσα στις ταρτιέρες. Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Απονεμήθηκαν τα φετινά World Whisky Awards

Next Article

Φογάτσα, το παραδοσιακό τσουρέκι της Κέρκυρας

Related Posts