Τα τρία βήματα για να νοστιμεύσει μία μπριζόλα

Δεν πιστεύω πως είναι λίγες οι φορές που αγοράσετε ένα όμορφο κομμάτι χοιρινής μπριζόλας και παρά τις προσδοκίες, το γευστικό αποτέλεσμα σας απογοήτευσε.

Δυστυχώς αυτό το χοιρινό είναι εύκολο να στεγνώσει και να χάσει όλες τις γεύσεις και τους χυμούς του. Επίσης, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να αγοράζετε ένα κομμάτι με κόκκαλο. Η γεύση είναι πάντα καλύτερη σε αυτά τα κομμάτια.

Εδώ τρία απλά βήματα που μπορούν εύκολο να ακολουθηθούν στο σπίτι προκειμένου να μην στεγνώσει το χοιρινό και να γευτείτε μία πολύ ζουμερή μπριζόλα.

ΒΗΜΑ 1: Μαρινάδα

Είναι σημαντικό να μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Το κρέας ιδανικά πρέπει να μείνει στη μαρινάδα του για περίπου 24 ώρες. Έστω και για ένα βράδυ.

Μπορείτε να βρείτε συνταγή για μαρινάδα εδώ

ΒΗΜΑ 2: Ψήσιμο

Το ψήσιμο της μπριζόλας και ειδικά της χοιρινής είναι ένα στοίχημα για κάθε ψήστη. Αν δεν υπάρχει ψησταριά, το ίδιο αποτέλεσμα μπορούμε να εξασφαλίσουμε με την γκριλιέρα, όπου εκεί το κρέας μπορεί να πάρει και αυτές τις χαρακτηριστικές γραμμές της σχάρας που το κάνουν ακαταμάχητο.

Όπως και να ψηθεί, χρειάζεται υψηλή φωτιά και καλό θωράκισμα για να μην χάσει τους χυμούς του.

ΒΗΜΑ 3: Βούτυρο

Δεν είναι ελληνική συνήθεια να προσθέτουμε βούτυρο στο τελείωμα του ψησίματος αλλά σίγουρα προσθέτει άρωμα και γεύση στο κρέας. Δεν είναι άλλωστε παράλογοι οι Γάλλοι που αγαπάνε τόσο το βούτυρο.

Ειδικά αν μαγειρεύετε σε ένα τηγάνι, το βούτυρο είναι μία πολύ καλή προσθήκη.

*Η καλύτερη γαρνιτούρα είναι πάντα οι πατάτες και μία πλούσια πράσινη σαλάτα.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Detrop 2022: It was all about Greek bites and tastes

Next Article

Στο Surfer maya πας για tacros, παστράμι και γαλατόπιτα. Και ξαναπάς  

Related Posts