Το σωστό το brunch, το παριζιάνικο

Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε τί είναι και τί περιλαμβάνει το brunch καθώς είναι πλέον μία συνήθεια που έγινε λατρεία σε όλον τον πλανήτη.

Για αυτό το συνδυασμό πρωινού και μεσημεριανού θέλεις από όλα: αυγά, αλλαντικά, φρούτα, γιαούρτι, κάποια ζύμη, και σίγουρα βούτυρο και μαρμελάδα. Για αυτό και η καλύτερη λύση είναι ένας μπουφές brunch, όπου μπορείς να γεμίζεις και να γεμίζεις ότι σου άρεσε περισσότερο και ταιριάζει με την σαμπάνια ή το κοκτέιλ σου. Άλλωστε το brunch πρέπει να έχει κάποιο αλκοολούχο ποτό, ειδικά αν απευθύνεται στους ξενύχτηδες του Σαββατόβραδου.

Στο Παρίσι όμως, σε μία φανταστική γωνιά μπροστά στο κανάλι του Saint Martin, στο 10 διαμέρισμα σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή το σωστό το brunch, το παριζιάνικο. Ειδικά ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό, το φαγητό στο Le Comptoir Général και η βόλτα στο κανάλι θα είναι ότι πιο κοντά σε εκδρομή αλλά μέσα στο ίδιο το Παρίσι.

Είναι χορταστικό, έχει ποικιλία, είναι εμπειρία γαστρονομίας, είναι το επόμενο instagram story σου.

Ένας δίσκος γεμάτος νοστιμιά, γεμάτος με όλα όσα θα ήθελες να δοκιμάσεις και να μοιραστείς με την παρέα σου και να μείνεις χορτασμένος μέχρι σχεδόν το βράδυ.

Πάμε λοιπόν!

Στον δίσκο που θα σου σερβίρουν θα δοκιμάσεις φανταστικά παριζιάνικα κρουασάν, που είναι κάτι μεταξύ αφρού και θαύματος. Υπάρχει και φρέσκια μπαγκέτα για το γαλλικό βούτυρο και την φρουτένια μαρμελάδα σου.

Γιαούρτι μούσλι και μικρά κομμάτια φρούτων ίσως θα είναι η αμέσως επόμενη μπουκιά σου. Θα αλλάξει τη γεύση σου από το βουτυρένια μπουκιά σου και θα σε βοηθήσει να απενοποιηθείς για το πολύ φαγητό που θα καταναλώσεις αυτή τη φορά. Δεν χρειάζεται όμως να νιώσεις καμία τύψη.

Στις αλμυρές επιλογές του δίσκου σου θα βρεις τα τέλεια παρασκευασμένα scrabbled eggs, τα οποία είναι γαρνιρισμένα με μανιτάρια σοτέ και φύτρες. Μακάρι βεβαια να σας τα φέρουν ζεστά!

Σίγουρα θα τα συνδυάσεις με τον μοναδικό πουρέ γλυκοπατάτας και τον καπνιστό σολομό. Τα scrambled eggs και ο σολομός είναι ένας συνδυασμός φούστα – μπλούζα. Μάλιστα, σου φέρνουν σε ένα βαζάκι με maple syrup. Δοκιμάστε το! Του πάει.

Από ένα σύγχρονο brunch δεν θα μπορούσε να λείπει μία παρασκευή με αβοκάντο. Άλλωστε, οι millenials λατρεύουν το αβοκάντο. Φανταστική κρέμα αβοκάντο που είναι το τέλειο τελείωμα στην λιπαρή μπουκιά σου που έχει μέσα λίγο από τα scrabbled eggs και τον καπνιστό σολομό.

Με όλα αυτά σου προσφέρουν ζεστό καφέ ή τσάι και κάποιον χυμό, όχι φρεσκοστυμμένο που δεν ήταν καλή εντύπωση.

Όσο για τον χωρό, πρόκειται για το ένα πραγματικά ασυνήθιστο και ενδιαφέρον μέρος. Δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς. Αξίζει και για ένα χαλαρωτικό ποτό ή για ένα δείπνο. Ο χώρος έχει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία και φιλοξενεί ωραία events.

Πάντως αν ο δρόμος σου σε βγάλει στο Παρίσι, το πρωί της Κυριακής θα πρέπει να έχει αυτές τις γεύσεις!

Info:

Le Comptoir General 

80 quai de Jemmapes, 75010 Παρίσι, Γαλλία (10o Διαμ. – Αντρπότ) 

 +33 1 44 88 24 46

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Γιαούρτι Αρναίας «Αγγελική Καραγιάννη»

Next Article

Οι χρωματιστές κρέπες είναι πιο fun!

Related Posts