Το Amaro Montenegro είναι ένα παραδοσιακό ποτό, που αποστάζεται στη Μπολόνια της Ιταλίας. Είναι φτιαγμένο από ένα μυστικό μείγμα 40 βοτανικών, συμπεριλαμβανομένης της βανίλιας, της φλούδας πορτοκαλιού και του ευκάλυπτου.
Το amaro παρήχθη για πρώτη φορά από τον Stanislao Cobianchi το 1885 και αρχικά ονομαζόταν Elisivir Lungavita. Το 1896, μετονομάστηκε σε Amaro Montenegro, από την πριγκίπισσα Έλενα του Μαυροβουνίου που παντρεύτηκε τον διάδοχο του θρόνου Βίκτωρ Εμμανουήλ, τον μελλοντικό βασιλιά Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ’ της Ιταλίας.
Η παραγωγή του πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του San Lazzaro di Savena (Επαρχία) της Μπολόνια) του Μαυροβουνίου Srl.
Ο Cobianchi ταξίδεψε από ήπειρο σε ήπειρο συλλέγοντας 40 φλούδες, ξύλα, σπόρους, ριζώματα, άνθη, φρούτα, φλούδες εσπεριδοειδών, ρίζες, μίσχους και φύλλα.
Το Amaro Montenegro είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που έχει περάσει από γενιά σε γενιά, αμετάβλητη από το 1885. Ο Master Herbalist επιβλέπει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής, όπως έκανε κάποτε ο Cobianchi.
Ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Gabriele D’Annunzio το περιέγραψε κάποτε ως το «ποτό των αρετών».