Ίσως η καλύτερη πάβλοβα στη Θεσσαλονίκη (vd)

Αν το αγαπάς το γλυκό πάβλοβα, σίγουρα θα το λατρέψεις μετά από ένα ωραίο δείπνο στο εστιατόριο Χάλαρο στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό το γλυκό συνδυάζει τα πάντα, τραγανότητα από τη φρέσκα μαρέγκα, κρεμώδης υφή από τη γλυκιά σαντιγή, φρεσκάδα από τα κόκκινα φρούτα, και βέβαια το παγωτό βανίλια που απογειώνει το γλυκό.

Είναι μία πολύ καλή επιλογή, ειδικά για όσους προτιμούν τα γλυκά χωρίς σοκολάτα. Η εικόνα από μόνη της την όρεξη!

Η Πάβλοβα έχει πάρει το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Είναι ένα επιδόρπιο με βάση την μαρέγκα και χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι έχει τραγανό εξωτερικό και είναι μαλακό μέσα, συνήθως γαρνίρεται με φρούτα και κατά προτίμηση με σαντιγί. 

Το δημοφιλές επιδόρπιο είναι σημαντικό κομμάτι της εθνικής κουζίνας τόσο της Αυστραλίας, όσο και της Νέας Ζηλανδίας και συχνά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών εορτών και στα γεύματα. Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που ταυτίζεται με τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά τρώγεται όλο το χρόνο.

 Το επιδόρπιο πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε προς τιμήν της χορεύτριας, είτε κατά τη διάρκεια ή μετά, από μία από τις περιοδείες της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 1920. Η εθνικότητα του δημιουργού του υπήρξε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών για πολλά χρόνια. Το 2008, η Χέλεν Λιτς δημοσίευσε το βιβλίο «Ιστορία της Πάβλοβα: Ένα κομμάτι γαστρονομικής ιστορίας της Νέας Ζηλανδίας», στο οποίο υποστήριξε ότι η παλαιότερη γνωστή συνταγή δημοσιεύθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Έρευνα που έγινε αργότερα από τον Άντριου Γούντ και την Αναμπέλ Ουτρέχτ πρότεινε πως το επιδόρπιο προέρχεται από τις ΗΠΑ και βασίζεται σε προγενέστερο γερμανικό πιάτο.

*Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

«Ψευτο-μπανάνα»: Η νέα υπερτροφή από την Αιθιοπία

Next Article

Το πιο ιστορικό καφενείο των Βαλκανίων βρίσκεται στο Πήλιο

Related Posts