Η Νέα Υόρκη είναι σίγουρα γνωστή για την πίτσα της. Όμως οι Νεουορκέζοι κάνουν τα πάντα για να ξεχωρίζουν και στα bagels!
Το μπέγκελ, ή μπέιγκελ, είναι αρτοσκεύασμα που παρασκευάζεται με αλεύρι, μαγιά και ζάχαρη σε σχήμα κουλούρι, δηλαδή στρογγυλό ψωμάκι με τρύπα στη μέση. Η προέλευση της συνταγής είναι οι εβραϊκές κοινότητες της Πολωνίας, αλλά αποτελούν και σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης μαζί με τα χοτ-ντογκ και την πίτσα.
Αυτά τα μοναδικά κουλούρια έχουν είτε σουσάμι, παπαρονόσπορος, κρεμμύδι και σκόρδο ή βατόμουρα.
Ο πιο πετυχημένος συνδυασμός είναι με τυρί κρέμα. Ωστόσο, μπορεί κάποιος να το γεμίσει, με ντομάτα, κρεμμύδια, κάππαρη και φυσικά καπνιστό σολομό. Φυσικά ταιριάζει και με αλλαντικά, μαγιονέζα ή μαρούλι διότι πρόκειται για ένα πρώτης τάξεως ψωμί σάντουιτς.
Ο συνιδιοκτήτης της Utopia Bagels, Scott Spellman, φτιάχνει φρέσκα bagels σε στυλ Νέας Υόρκης για περισσότερα από 40 χρόνια. Εδώ μας οδηγεί στη διαδικασία παρασκευής του και μας μιλά για τη φιλοσοφία του για το τι κάνει ένα κουλούρι της Νέας Υόρκης το καλύτερο.
Όπως αποκαλύπτει, ένα από τα μυστικά του είναι το νερό που χρησιμοποιεί και με ποιες τεχνικές το ενσωματώνει στη ζύμη.
Διαβάστε ακόμη: