Η βραχυκερατική φυλή βοοειδών στην Ονειρούπολη

Μια μικρή κουζίνα στήθηκε στην σκηνή της Ονειρούπολης και οι «Μαγικές Κατσαρόλες» πήραν φωτιά. Η Ελένη Ψυχούλη έβαλε την τέχνη της και μαγείρεψε με ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι κρέατος.

Με την ευκαιρία της πίτσας με κιμά από μοσχάρι, που μαγείρεψε η αγαπημένη μαγείρισσα και δημοσιογράφος γαστρονομίας, είχαμε την ευκαιρία για να μάθουμε περισσότερα για την ελληνική βραχυκερατική φυλή βοοειδών.

Πρόκειται για μία επίσημα αναγνωρισμένη ελληνική φυλή βοοειδών, που ζει απειλούμενη με εξαφάνιση στις περιοχές της Θράκης, της Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας.

Στα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι ότι μία μικρόσωμη φυλή με αργό ρυθμό ανάπτυξης. Συνεπώς, έχει συγκριτικά χαμηλή απόδοση σε κρέας. Ωστόσο, το κρέας της έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό  λίπους. Λόγω της αυθεντικής του γεύσης, προτείνεται να χρησιμοποιείται σε μαγειρευτά φαγητά στο σπίτι ή την μαζική εστίαση ενώ ενδείκνυται και για την παρασκευή αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Το "Tom Cruise cake" μυρίζει Χριστούγεννα

Next Article

Το νοστιμότερο ρύζι είναι από κουνουπίδι (συνταγή)

Related Posts