Ο οδηγός MICHELIN θα δίνει σταφύλια MICHELIN στα καλά κρασιά

Michelin
Καλά άκουσες, ο διάσημος οδηγός MICHELIN σκοπεύει να αρχίσει τις απονομές διακρίσεων σε οινοποιείο σε όλον τον πλανήτη.

Εδώ και 125 χρόνια, ο οδηγός MICHELIN τιμά ανθρώπους και μέρη που ενσαρκώνουν την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία. Τα αστέρια MICHELIN εισήχθησαν το 1926 και οι κλειδαριές MICHELIN (MICHELIN Keys) για ξενοδοχεία το 2024. Αυτή η εξειδίκευση στην εύρεση των καλύτερων από τους καλύτερους επεκτείνεται τώρα στον κόσμο του κρασιού, ενός βασικού μέρους της γαστρονομικής εμπειρίας.

Ο οδηγός MICHELIN εδώ και καιρό τονίζει τις εξαιρετικές λίστες κρασιών και τους σομελιέ, κυρίως μέσω του εικονογράμματος «κρασί» που δημιουργήθηκε το 2004 για να αναδείξει τις εξαιρετικές γευστικές αρμονίες φαγητού και κρασιού. Το 2019, εισήχθη το βραβείο Σομελιέ MICHELIN για να τιμήσει επαγγελματίες των οποίων η τεχνογνωσία βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη μέσω της υποδειγματικής κυριαρχίας στην επιλογή και το σέρβις κρασιού.

Το σταφύλι MICHELIN, η νέα διάκριση του οδηγού MICHELIN, θα αναδεικνύει πλέον οινοποιεία σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Θα αξιολογεί τη συνολική τους αριστεία με βάση πέντε καθολικά κριτήρια.

Επίσημο σύμβολο το Σταφύλι MICHELIN

Στον κόσμο του κρασιού, ο οδηγός MICHELIN στοχεύει να επιβραβεύσει όχι μόνο τους αμπελώνες, αλλά, κυρίως, τους ανθρώπους που τους διευθύνουν. Με αυτή τη νέα διάκριση, ο Οδηγός σκοπεύει να προβάλει τη μοναδική γνώση και το πάθος που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, αλλά και τις καινοτόμες τεχνικές και σύγχρονες πρακτικές, χρησιμοποιώντας μια αυστηρή και ανεξάρτητη μεθοδολογία.

Αστέρι Michelin σε παγωτατζίδικο; Σερβίρει μενού παγωτού επτά πιάτων!

Ο Οδηγός MICHELIN θα προσφέρει στους λάτρεις του κρασιού ένα αξιόπιστο σημείο αναφοράς:

Ένα, Δύο ή Τρία Σταφύλια, καθώς και μια επιπλέον επιλογή προτεινόμενων αμπελώνων.

Τρία Σταφύλια

Εξαιρετικοί παραγωγοί. Όποια κι αν είναι η χρονιά, οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να στραφούν στις δημιουργίες του οινοποιείου με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Δύο Σταφύλια

Άριστοι παραγωγοί που ξεχωρίζουν ως εξαιρετικοί μεταξύ των ομολόγων τους και στην περιοχή τους τόσο για την ποιότητα όσο και για τη συνέπεια.

Ένα Σταφύλι

Πολύ καλοί παραγωγοί που δημιουργούν κρασιά με χαρακτήρα και στυλ, ειδικά στις καλύτερες χρονιές.

Αξιόπιστοι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί για τακτική αξιολόγηση, παράγοντας άρτια κατασκευασμένα κρασιά που προσφέρουν μια ποιοτική εμπειρία.

Τα Σταφύλια MICHELIN θα επιβραβεύουν παραγωγούς που διαπρέπουν σε πολλαπλές πτυχές της διαδικασίας οινοποίησης.

Διαβάστε ακόμη: Αστέρι Michelin σε παγωτατζίδικο; Σερβίρει μενού παγωτού επτά πιάτων!

5 κριτήρια για τη νέα διάκριση

Ποιότητα της Αγρονομίας (Agronomy)

Η αξιολόγηση εξετάζει τη ζωτικότητα του εδάφους, την ισορροπία των αμπελοστοιχιών και τη φροντίδα που παρέχεται στα αμπέλια. Όλα αυτά είναι ουσιαστικοί παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα του κρασιού.

Τεχνική Κυριαρχία

Η αξιολόγηση επικεντρώνεται στις τεχνικές δεξιότητες στη διαδικασία οινοποίησης. Οι Επιθεωρητές μας αναζητούν ακριβείς και αυστηρές διαδικασίες οινοποίησης που παράγουν άρτια αναπτυγμένα κρασιά, τα οποία αντικατοπτρίζουν το terroir (το έδαφος/περιβάλλον) και τους τύπους αμπέλου, χωρίς ελαττώματα που αποσπούν την προσοχή.

Ταυτότητα

Ο Οδηγός θα αναδείξει οινοποιούς που δημιουργούν κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητα, την αίσθηση του τόπου και την κουλτούρα που κρύβεται πίσω τους.

Ισορροπία

Αξιολόγηση της αρμονίας μεταξύ οξύτητας, τανινών, δρυός (βαρελιού), αλκοόλ και γλυκύτητας.

Συνέπεια

Τα κρασιά θα αξιολογούνται σε πολλαπλές χρονιές για να διασφαλιστεί η ακλόνητη συνέπεια στην ποιότητα, ακόμη και στα πιο δύσκολα έτη. Ο Οδηγός τιμά τα κρασιά που αποκαλύπτουν μεγαλύτερο βάθος και αριστεία όσο περνάει ο χρόνος.

Φωτογραφία αρχείου
Επιθεωτητές κρασιού θα κρίνουν τους νικητές

Οι μελλοντικές επιλογές θα βασίζονται στην τεχνογνωσία των αφοσιωμένων επιθεωρητών κρασιού, όλοι επαγγελματίες που απασχολούνται από τον Όμιλο Michelin. Αυτή η ομάδα, η οποία θα κάνει τις συστάσεις της συλλογικά και με πλήρη ανεξαρτησία. Θα συγκεντρώσει έμπειρους ειδικούς στο κρασί και νεοπροσληφθέντες επιθεωρητές.

Όλα τα μέλη της ομάδας έχουν επιλεγεί όχι μόνο με βάση τα προσόντα τους, αλλά και με βάση την ικανότητά τους να αξιολογούν έναν αμπελώνα με αυστηρότητα και ακεραιότητα. Είναι όλοι έμπειροι επαγγελματίες του τομέα – πρώην σομελιέ, εξειδικευμένοι κριτικοί ή ειδικοί παραγωγής. Φέρνουν στην ομάδα συγκεκριμένη και σε βάθος εμπειρία του κόσμου της οινοπαραγωγής.

Οι αξιολογήσεις τους θα ακολουθούν μια αυστηρή μεθοδολογία, συμπεριλαμβανομένης μιας διαδικασίας αξιολόγησης από ομάδα και μιας συντακτικής εποπτείας.

Τα πρώτα Σταφύλια MICHELIN θα ανακοινωθούν το 2026 για τη Βουργουνδία και την περιοχή γύρω από το Μπορντό.

Written by Guide MICHELIN

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article
oenops

Oenops Wines: Από τη Δράμα με αγάπη στις ελληνικές ποικιλίες

Related Posts