Οι γευστικές γωνιές για φαγητό και ποτό στην Detrop 2025

Από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου, η Θεσσαλονίκη γεμίζει αρώματα, γεύσεις και δημιουργικότητα.

Η FOOD & DRINKS by Detrop, στο πλαίσιο των εκθέσεων Philoxenia–Hotelia της ΔΕΘ–HELEXPO, φέρνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης, μαζί με γαστρονομικές προτάσεις που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.

Από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και από την Πελοπόννησο ως τη Θεσσαλία, παραγωγοί, σεφ και επαγγελματίες του χώρου συναντιούνται για να παρουσιάσουν νέες ιδέες, αυθεντικές γεύσεις και ιστορίες που «μυρίζουν Ελλάδα».

Η εμπειρία δεν μένει μόνο μέσα στα περίπτερα. Μέσα από το αφιέρωμα “All About Café”, η τέχνη του καφέ αποκτά τη δική της σκηνή, ενώ η δράση «Gastronomy EXPerience – taste the stories» μεταφέρει τη μαγεία της έκθεσης στο κέντρο της πόλης: στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης δημιουργούν με προϊόντα των εκθετών, προσκαλώντας τους επισκέπτες να δοκιμάσουν, να γνωρίσουν και να εμπνευστούν.

Πιο αναλυτικά όλα όσα θα βρεις μέσα στην FOOD & DRINKS by Detrop:

Food & Drinks International Expo by Detrop – Νέα εκθεσιακή προσέγγιση στη γαστρονομία

Η Food & Drinks με έναν νέο σχεδιασμό, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις του lifestyle της γαστρονομίας, έχει ως στόχο να αναδείξει την πλούσια μεσογειακή διατροφή και τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παραγωγής προϊόντων που επικρατούν στον κλάδο.

Το εκθεσιακό γεγονός, εμπλουτισμένο με πληθώρα ενημερωτικών και γευστικών εκδηλώσεων αλλά και θεματικών αφιερωμάτων, δίνει την ευκαιρία σε εγχώριους και ξένους παραγωγούς να προβάλουν το επιχειρηματικό τους προφίλ και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα μέσα από ένα πρόγραμμα στοχευμένων εμπορικών επαφών για την προσέλκυση διεθνών αγορών.

Είναι η μοναδική πιστοποιημένη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα κατά τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων (UFI).

Gastronomy Experience

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καινοτόμος γαστρονομική δράση “Gastronomy Experience – taste the stories” που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της “Food & Drinks International Expo by Detrop”. Εστιατόρια και σεφ της Θεσσαλονίκης με τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες, αναδεικνύουν τα προϊόντα των εκθετών της Food & Drinks.

Το project έχει ως στόχο, να συνδέσει μικρούς και μεγάλους παραγωγούς και μεταποιητές εκλεκτών αγροτικών προϊόντων της ελληνικής γης με κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Η δράση – προσφορά της Food & Drinks προς τους εκθέτες της, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους της πόλης, να γευτούν τη γαστρονομία της. Από τις 19 Οκτωβρίου 2025, οι σεφ επιλεγμένων εστιατορίων αξιοποιούν τις εκλεκτές πρώτες ύλες των συμμετεχόντων εκθετών της φετινής διοργάνωσης, δημιουργώντας πρωτότυπες συνταγές και ιδιαίτερα πιάτα που τα εντάσσουν σε ειδικά μενού των εστιατορίων τους.

Βρείτε τα συμμετέχοντα εστιατόρια και οι εκλεκτοί τους σεφ εδώ

All About Gastronomy Masterclass

Τα Masterclasses που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Food & Drinks by Detrop 2025, έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη φροντίδα για το απαιτητικό και εξειδικευμένο κοινό των Hosted Buyers.

Κάθε Masterclass αποτελεί μια καθοδηγούμενη βιωματική εμπειρία γευσιγνωσίας, εμπλουτισμένη με storytelling που αναδεικνύει τους ανθρώπους πίσω από τα προϊόντα. Μέσα από εκλεκτές δημιουργίες και προσεγμένες παρασκευές, αναδεικνύονται η μοναδικότητα, η καινοτομία, η παράδοση, η τοπικότητα και οι ιδιαιτερότητες των προϊόντων των εκθετών-παραγωγών, προσφέροντας μια αυθεντική γνωριμία με τη γαστρονομική τους ταυτότητα.

The Pairing Bar – Wine, Spirits & Delicacies

Μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σχεδιασμένη για να διεγείρει τις αισθήσεις και να σας ταξιδέψει στον κόσμο των εκλεκτών κρασιών, αποσταγμάτων και μπίρας, σας περιμένει στον εκθεσιακό χώρο της FOOD & DRINKS by Detrop.

Στόχος είναι η προώθηση της τέχνης των ιδανικών συνδυασμών με τα εκλεκτά προϊόντα των εκθετών.

Μέσα από πέντε ξεχωριστές εκδηλώσεις, παρουσιάζονται προϊόντα κορυφαίων εκθετών της FOOD & DRINKS by Detrop που προέρχονται από τους κλάδους: Κρασί, Αποστάγματα, Μπίρα, Τυροκομικά, Αλλαντικά, Αλείμματα και Ελιές, Τουρσιά – Μανιτάρια, Ξύδι – Κρέμες, Deli products, Αποξηραμένα φρούτα και Ξηροί καρποί, Σοκολάτα και Αρτύματα.

Κάθε γευσιγνωσία, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού, θα αναδείξει την αρμονία των συνδυασμών και θα αποκαλύψει τη μαγεία του pairing.

Κάντε την κράτησή σας επιλέγοντας την ημέρα και την ώρα που επιθυμείτε από τον πίνακα των εκδηλώσεων και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Διάρκεια εκδήλωσης: 60’-80’

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

All About Café – Περίπτερο 12

Το “All About Café” είναι ένα αποκλειστικό αφιέρωμα στην τέχνη του καφέ που καθιερώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της έκθεσης HOTELIA και εντάσσεται στην ανανεωμένη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD & DRINKS by Detrop, ως ένα από τα θεματικά της «σαλόνια».

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ δημιουργίας που δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες, αλλά και στους λάτρεις του καφέ να βρεθούν σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εξαιρετκών ποικιλιών καφέ,  να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια και να ανταλλάξουν ιδέες για όλες τις νέες τάσεις που επικρατούν στη σύγχρονη αγορά.

Το σαλόνι “All About Café” θα φιλοξενήσει μια σειρά στοχευμένων εκδηλώσεων, όπως:

Σεμινάρια Καφέ & Workshops: Καταξιωμένοι επαγγελματίες που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο του καφέ, αλλά και διακεκριμένοι Baristas, θα δώσουν τα φώτα τους στο κοινό μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων.

Coffee Village: Αναγνωρισμένοι roasters της αγοράς θα παρουσιάσουν στους επαγγελματίες του καφέ τις τελευταίες τάσεις στην προμήθεια, τον χειρισμό, το καβούρδισμα, την παρασκευή και τη διανομή του καφέ.

Γευσιγνωσία καφέ: Γευστικές δοκιμές ποικιλιών καφέ από διάφορες φάρμες του κόσμου με ειδικό εξοπλισμό και τους κατάλληλους εισηγητές.

Food Experts’ Awards – FEA

Τα διεθνή βραβεία Food Experts’ Awards (FEA) δημιουργήθηκαν για να επιβραβεύσουν την καινοτομία και αριστεία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και οργανώθηκαν από το cibum για πρώτη φορά το 2023, στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop – Oenos by HELEXPO.

Ανεξάρτητοι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες και ανέδειξαν τους Νικητές των FEA 2023, με στόχο να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν τη σκληρή και την καινοτόμο εργασία στον κλάδο των τροφίμων και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν διαγωνίστηκαν σε 25 κατηγορίες, οι οποίες αναφέρονται σε σύγχρονα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση τροφίμων αλλά και τον καταναλωτή, όπως: η καινοτομία, η κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων, η διατροφική αξία, η ακεραιότητα, η πελατοκεντρικότητα, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Τα βραβεία Food Experts’ Awards (FEA), θα απονεμηθούν το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, μεταξύ 15:30-20:00 στο Περίπτερο 9 (Open Stage)

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

«Άναψε τις μηχανές» η Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης για την προώθηση του Οινοτουρισμoύ

Related Posts