Speakeasy by Exereton: Το απόλυτο σημείο για dining & cocktails με χαρακτήρα

Στην εποχή της δημιουργικής γαστρονομίας, επιστρέφουμε σε αυτό που πραγματικά έχει αξία: την αυθεντική ελληνική κουζίνα. Θέλουμε να απολαμβάνουμε αυθεντικές γεύσεις, βασισμένες σε ποιοτικές πρώτες ύλες, μέσα από μοντέρνες τεχνικές που αναδεικνύουν κάθε υλικό.

Αυτός είναι ο λόγος που το Speakeasy by Exereton δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο – είναι ένας γαστρονομικός προορισμός. Ένας χώρος όπου η παράδοση και η καινοτομία συνυπάρχουν αρμονικά, προσφέροντας μια εμπειρία φαγητού στη Θεσσαλονίκη, που ξεπερνά τα συνηθισμένα.

Το Exereton στη Θέρμη είναι ένας σύγχρονος well-being προορισμός για όσους αναζητούν ποιότητα στην καθημερινότητά τους. Στο χώρο του καταστήματος θα βρείτε εκλεκτούς ξηρούς καρπούς, vegan & healthy προϊόντα, ελληνικό μέλι, εναλλακτικά γλυκαντικά, αποξηραμένα φρούτα, χειροποίητη granola, spreads, snacks και πολλά ακόμη είδη που αναδεικνύουν τη δύναμη της φυσικής διατροφής.

Στο Speakeasy by Exereton, η φιλοσοφία του “The healthy way of life” αποκτά γεύση και χαρακτήρα. Με την επιμέλεια του Executive Chef Θωμά Κοντούρη, το μενού ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και τις σύγχρονες τεχνικές, προσφέροντας εξαιρετικές επιλογές ποιοτικού φαγητού στη Θεσσαλονίκη.

Το εντυπωσιακό τζάκι στον εσωτερικό χώρο προσφέρει μια αίσθηση οικειότητας και πολυτέλειας, ενώ ο secret garden είναι το πιο καλά κρυμμένο αστικό καταφύγιο για κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι εκεί που θα προτείνεις στους φίλους σου για το που θα φάνε καλά στη Θεσσαλονίκη.

Εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη για ποιοτικό δείπνο

Έχοντας πλέον ξεπεράσει κατά πολύ τη λογική του να ψάχνουμε για γκουρμέ φαγητό στη Θεσσαλονίκη, αναζητάμε πιάτα ευφάνταστα αλλά νόστιμα. Για ένα πιάτο του, θα πήγαινα και θα ξαναπήγαινα στο Speakeasy by Exereton: Truffle Shrimps. Άλλωστε, για φαγητό και κρασί, είναι στις καλύτερες επιλογές για καλό φαγητό στη Θεσσαλονίκη για ζευγάρια.

Μια μόνο μπουκιά αρκεί για να καταλάβεις πως μιλάμε για γεύση σε άλλο επίπεδο. Τρυφερές γαρίδες, πατάτες baby που λιώνουν στο στόμα, αρωματική τρούφα Ολύμπου και το απόλυτο φινίρισμα με βούτυρο φρέσκου κρεμμυδιού.

Truffle Shrimps

Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Στο Speakeasy by Exereton, η κάθε γεύση είναι προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Από τα ορεκτικά μέχρι τα κυρίως, και από τα μοναδικά cocktails μέχρι τα εκλεκτά επιδόρπια, η εμπειρία φαγητού και κρασιού στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει επίπεδο. Είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό ή και ροζέ κρασί, και κατάλληλη παρέα. Και αν δεν υπάρχει η παρέα, μόνο το πιάτο με το κρασί είναι αρκετά.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα πιάτα που κάνουν αυτό το εστιατόριο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, μια απαραίτητη γαστρονομική στάση.

Για μια μοναδική γευστική εμπειρία χαλαρού φαγητού και ποτού στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε με προσεκτικά επιλεγμένα “to share” πιάτα, ιδανικά για να απολαύσεις τη φιλοσοφία του Speakeasy by Exereton.

Βάλε στο μενού την open face spanakopita, που είναι μια μοντέρνα προσέγγιση της παραδοσιακής σπανακόπιτας, με baby σπανάκι, άνηθο, κατσικίσιο τυρί και λαδόπιτα Ρόδου. Στην ίδια λογική, τα handmade Nachos guacamole, που είναι φρεσκοψημένα νάτσος με guacamole ή το cheese & cold cuts platter, που περιλαμβάνει επιλεγμένα τυριά & αλλαντικά για τους λάτρεις των εκλεπτυσμένων γεύσεων.

Για τις παρέες που επιλέγουν το καλό καινοτόμο φαγητό στη Θεσσαλονίκη προτείνεται sea bass ceviche, δηλαδή λαβράκι μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών, με τσίλι, αβοκάντο, μάνγκο και κόλιανδρο ή ένα vegan ceviche με twist τη γλυκοπατάτα, το μάνγκο, το αγγούρι, ντοματίνια, κρεμμύδι, αβοκάντο, vegan tiger milk, togarashi και κόλιανδρο.

Αντί για πατατάκια με το λευκό κρασί σου συνδύασε shrimp tempura, που είναι τραγανές μπουκιές γαρίδες με πικάντικη mayo sauce, gyoza beef & gyoza vegetable, δηλαδή γεμιστά ιαπωνικά dumplings με teriyaki sauce. Για τους λάτρεις των tacos, διαλέγουν μεταξύ black angus beef, chicken ή shrimp tacos με τα συνοδευτικά τους.

Τα κυρίως δίνουν την απάντηση στο που να φάω στη Θεσσαλονίκη. Πιάτα που θα σε κάνουν να επιστρέψεις ξανά και ξανά, το Speakeasy by Exereton δημιουργεί συνθέσεις που ισορροπούν ανάμεσα στη φινέτσα, την αυθεντικότητα και την απόλαυση όπως Spiced Shrimp Spaghetti, Sea Bass Fillet Sauté, Red Porgy Fillet Sauté ή Paccheri Pomodoro. Μη

Για το κλείσιμο του γεύματος, μην κάνεις skip στο επιδόρπιο. Ρώτησε τον σερβιτόρο για το επιδόρπιο της ημέρας ή απλώς παρήγγειλε κάποιο από τα υπέροχα γλυκά και παγωτά από το ζαχαροπλαστείο του Exereton.

Η ατμόσφαιρα και η αισθητική των speakeasies

Η αναβίωση των speakeasies δεν έγινε τυχαία στα 2000s. Σχεδόν έναν αιώνα μετά την ποτοαπαγόρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον περίφημο νόμο Volstead του 1919, τα μυστικά bars που κρύβονταν σε γωνιές των πόλεων έγιναν πηγή έμπνευσης για τους πιο γοητευτικούς χώρους στον κόσμο. Η ιστορία λέει πως το πρώτο speakeasy γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ, όταν η Kate Haster φώναζε στους πελάτες της να μιλούν χαμηλόφωνα (speak easy), για να μην προδοθεί το παράνομο ποτό.

Το Speak Easy Restaurant Bar by EXERETON έχει βρει τη μυστική συνταγή για να περνάς καλά στη Θεσσαλονίκη—έναν χώρο προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, όπου η ατμόσφαιρα, το φαγητό και τα cocktails γίνονται εμπειρία. Από την αισθητική της σάλας μέχρι όσα φτάνουν στο τραπέζι, όλα δημιουργούν την αίσθηση πως, αν και βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη, έχεις ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή.

Και να μην στα πολυλογώ, έχουμε speakeasies ωραία εστιατόρια και bars στη Θεσσαλονίκη και χωρίς να χρειαστεί να ανησυχείς για το αν θα χτυπήσεις για το σωστό κουδούνι.

Σήμερα, δεν χρειάζεται να ψάξεις για κρυφές εισόδους ή να χτυπήσεις το σωστό κουδούνι—τα speakeasies εξελίχθηκαν σε χώρους όπου η ατμόσφαιρα, η γεύση και η απόλαυση μιλούν από μόνα τους. Το Speak Easy_Restaurant Bar by EXERETON είναι ακριβώς αυτό: μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις ξανά και ξανά.

*Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Διαβάστε ακόμη: ΗΔΩΝΙΚΟ: Το τσίπουρο της Δράμας που κατέκτησε την Ελλάδα και τις αγορές του εξωτερικού

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

«Ας συνθέσουμε μύθους»: Οινικό σεμινάριο για την ανάδειξη των κρασιών της Ανατολικής Χαλκιδικής

Next Article

COYA x Cevicheria: Όταν η Θεσσαλονίκη μίλησε τη γλώσσα της fusion κουζίνας

Related Posts