Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 25ο Thessaloniki Wine & Spirits Trophy, που θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2025. Ένας θεσμός που επί ένα τέταρτο του αιώνα αναδεικνύει την ποικιλομορφία, την ποιότητα και το πάθος των οινοπαραγωγών και των δημιουργών αποσταγμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ένας διαγωνισμός με υπογραφή αριστείας
Ο φετινός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα όλων των σημαντικών φορέων του κλάδου, όπως η ΕΔΟΑΟ, ο ΣΕΟ, η ΚΕΟΣΟΕ, ο ΣΕΑΟΠ, η Ένωση Ελλήνων Οινολόγων, η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και οι Περιφερειακές Ενώσεις Οινοπαραγωγών. Αυτή η ευρεία συμμετοχή επιβεβαιώνει τη σημασία και το κύρος του Thessaloniki Wine & Spirits Trophy ως σημείο αναφοράς για την οινική και αποσταγματοποιητική κοινότητα.
Διαβάστε σχετικά: Δοκιμάζοντας τους νικητές του Thessaloniki Wine and Spirits Trophy 2024
Ο Οραματιστής του διαγωνισμού: Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW
Για μία ακόμη χρονιά, την προεδρία του διαγωνισμού αναλαμβάνει ο διακεκριμένος Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine (MW). Το 2002, σε ηλικία μόλις 32 ετών, έγινε ο πρώτος Έλληνας και ο πρώτος από τη Νότια Ευρώπη που κατέκτησε τον τίτλο του Master of Wine. Ως Πρόεδρος του Wines & Spirits Professional Center (WSPC), αποτελεί κεντρική φιγούρα της οινικής σκηνής, με πολυετή εμπειρία και ουσιαστική συνεισφορά στην προώθηση της ελληνικής οινικής ταυτότητας διεθνώς.
Ο επετειακός διαγωνισμός συνοδεύεται από σημαντικές αλλαγές στον κανονισμό του 2025. Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται πιο απλή και γρήγορη, διευκολύνοντας τους παραγωγούς στην κατάθεση των δειγμάτων τους. Οι αλλαγές αυτές αφορούν οίνους, αποστάγματα, ούζο και gin, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την αποδοτικότητα της αξιολόγησης.
Ραντεβού για τους λάτρεις του οίνου και των αποσταγμάτων
Το 25ο Thessaloniki Wine & Spirits Trophy δεν είναι απλώς ένας διαγωνισμός. Είναι μια γιορτή της παράδοσης, της καινοτομίας και της αριστείας των επαγγελματιών στον κόσμο του κρασιού και των αποσταγμάτων.
Είναι ένα μοναδικό σημείο συνάντησης για επαγγελματίες, οινοχόους, παραγωγούς και λάτρεις του οίνου που επιθυμούν να εξερευνήσουν νέες γεύσεις, να ανταλλάξουν ιδέες και να γιορτάσουν την τέχνη της οινοποίησης.
Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, όπου θα στηθεί γιορτή για τα 25 χρόνια πάθους και αριστείας στον κόσμο του οίνου και των αποσταγμάτων.
Επικοινωνία τηλ: 2310 281617 (9.00-16.00) – email: info@tiwc.gr |
---|