Τι να μαγειρέψω για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Κάθε χρόνο η ίδια σκέψη: τι να μαγειρέψω φέτος τα Χριστούγεννα. Φυσικά και όλα εξαρτώνται από το χρόνο και το budget σου αλλά μπορείς εύκολα να πάρεις μερικές ιδέες. Ακολουθούν δύο μενού για τις γιορτές, ένα πιο απλό και οικονομικο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ένα πιο περίτεχνο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, βασισμένα σε εύκολες αλλά νοστιμες συνταγές.

Σήμερα σας δίνω προτάσεις για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά όχι συνταγές, ώστε να τις προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις της παρέας.

1. Σαλάτα: Χωριάτικη με Φέτα και Κρίθινα Παξιμάδια

Η παραδοσιακή χωριάτικη αναβαθμίζεται με την προσθήκη κρίθινων παξιμαδιών που απορροφούν τους χυμούς από το λάδι και τη ντομάτα. Συνδυάστε με ρίγανη και ελαιόλαδο για αυθεντική γεύση.

2. Ορεκτικό: Φλογέρες με Φέτα και Μέλι

Φύλλο κρούστας γεμισμένο με φέτα, τηγανισμένο τραγανό και γλασαρισμένο με μέλι και λίγο σουσάμι. Απλό και ακαταμάχητο.

Πατάτες ογκρατέν

Αν θέλετε πιο τραγανή κρούστα, στο τέλος προσθέστε λίγο παραπάνω τυρί και ψήστε για 5 λεπτά στον αέρα. Σερβίρεται ζεστό και είναι ιδανικό συνοδευτικό για γιορτινά τραπέζια!

3. Κυρίως: Χοιρινή τηγανιά

Άχαστο πιάτο για κάθε περίσταση. Προσθέστε ψιλοκομμένη κόκκινη και πράσινη πιπεριά και κρεμμύδι, σκόρδο, λευκό κρασί, μουστάρδα, πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή) και λεμόνι. Μ τηγανιτές πατάτες ή λαχανικά!

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια

Κλασικό πιάτο με ζουμερό μοσχαράκι σε σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με κανέλα και δάφνη. Συνοδεύεται από χοντρό μακαρόνι.

    4. Επιδόρπιο: Γαλακτομπούρεκο

    Το γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο και κρέμα βανίλιας είναι το τέλειο κλείσιμο για το γιορτινό σας μενού. Προσθέστε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο σιρόπι για μια γιορτινή πινελιά και είναι μία από τις ασφαλείς ιδέες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

    Διαβάστε ακόμη: Speak Easy Chalet Restaurant Bar: Μόλις βρήκες πού θα κάνεις ρεβεγιόν στη Θεσσαλονίκη

    Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν με γεύσεις και παρουσίαση

    1. Σαλάτα: Πράσινη με ρόδι και μανούρι

    Συνδυάστε τρυφερή ρόκα, σπόρους ροδιού και φέτες μανούρι. Προσθέστε καραμελωμένα καρύδια και περιχύστε με dressing από βαλσάμικο ξίδι, μέλι και ελαιόλαδο.

    2. Ορεκτικό: Quiche Lorraine με μπέικον και τυρί

    Πανεύκολη συνταγή και από τις πιο νόστιμες επιλογές για ορεκτικό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μια από τις αγαπημένες συνταγές για τα ορεκτικά για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα σου πάρει πολύ λίγο χρόνο.

    Διαβάστε ακόμη: Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

    3. Κυρίως Πιάτο: Αρνίσιο κότσι με σάλτσα κρασιού και πουρέ γλυκοπατάτας

    Σιγοψήστε τα κότσια με κόκκινο κρασί, σκόρδο και δενδρολίβανο μέχρι να μαλακώσουν.Συνοδεύστε με πουρέ γλυκοπατάτας αρωματισμένο με μοσχοκάρυδο.

      Γουρουνόπουλο γεμιστό με κυδώνια και κάστανα

      • Αργοψημένο γουρουνόπουλο γεμισμένο με κυδώνια, κάστανα, ρύζι και μυρωδικά, με τραγανή πέτσα και αρωματικά.

      4. Επιδόρπιο: Σοκολατένιος κορμός  

      Είναι αδύνατο να φέρουμε στο μυαλό μας τα γλυκά των Χριστουγέννων χωρίς να σκεφτούμε τον κλασικό σοκολατένιο κορμό. Αφράτα παντεσπάνια γεμάτα με βελούδινη κρέμα, καλυμμένα με πλούσια σοκολάτα και διακοσμημένα με τραγανούς ξηρούς καρπούς. Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό;

      Διαβάστε ακόμη: Βόλτα στο Σαντάνσκι: Ιδανική επιλογή για χαλάρωση και απόλαυση

      Total
      0
      Shares
      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      Previous Article

      Δημιουργικές γεύσεις με ελληνικό ρύζι και την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου

      Next Article

      Τρύγος 2024 στη Βόρεια Ελλάδα: Οι συνθήκες, οι προσδοκίες και τα πρώτα δείγματα

      Related Posts