Τι φάγαμε στο Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους στο Ελατοχώρι Πιερίας και ξετρελαθήκαμε

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Βουνού και του Δάσους επέστρεψε φέτος στο Ελατοχώρι Πιερίας για να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων. Το γραφικό τοπίο της Κατερίνης, με φόντο τα επιβλητικά Πιέρια Όρη και τα πανέμορφα δάση, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αλλά και μία πρόταση για περιήγηση και γευσιγνωσία.

Ο στόχος για την προβολή των προϊόντων και των παραγωγών της περιοχής επετεύχθη μέσω ζωντανών επιδείξεων από καταξιωμένους chef. Φέτος, το Φεστιβάλ υποδέχθηκε τον εξειδικευμένο στη γαστρονομία και το κρασί chef Γιώργο Παλησίδη, σε ρόλο παρουσιαστή και συντονιστή.

Δίπλα του, η εθνική ομάδα barbeque της Ελλάδας, η Hellenic BBQ Team, με την πρόεδρο και πρώτη Master Grill Chef στην Ελλάδα, βραβευμένη πανευρωπαϊκά, Μυρσίνη Λαμπράκη και τον pastry chef Πέτρο Μαούναντζη, πρόσφεραν στους επισκέπτες ανεπανάληπτες γαστρονομικές στιγμές.

Με αυτόν τον τρόπο το Ελατοχώρι αλλά και ολόκληρη η Κατερίνη μπαίνει δυναμικά φέτος στην διεκδίκηση του τίτλου για τον ολοκληρωμένο χειμερινό προορισμό κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Μαγειρικές επιδείξεις και παραδοσιακά πιάτα

Εκτός από τη μοναδική φύση της Κατερίνης, βασικός παρονομαστής για την επίσκεψη στην περιοχή είναι αναμφισβήτητα το φαγητό αλλά και το κρασί. Με το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου να βρίσκεται δίπλα, αλλά και το γραφικό οικισμό του παλιού οικισμού συμπληρώνεται το παζλ ενός εξαιρετικού χειμερινού προορισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με στόχο τη συνεχή ανάδειξη κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος της ορεινής Κατερίνης, η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης ενισχύει με δράσεις εξωστρέφειας, όλες τις εποχές του χρόνου, τον Τουρισμό Εμπειρίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Σε συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων των «Γαστρονομικών Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους» το 2022 και το 2023, το φετινό πρόγραμμα περιέλαβε μαγειρικά αριστουργήματα που παντρεύουν την παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές. Μεγάλος πρωταγωνιστής το τοπικό, υψηλής ποιότητας κρέας, μαγειρεμένο με ιδιαίτερες τεχνικές και υλικά που ενισχύουν τη γεύση και τη θρεπτική του αξία.

Φέτος μεταξύ άλλων δοκιμάσαμε:

New Orleans fire pit: Ένας ολόκληρος μαύρος χοίρος 50 κιλών, ψημένος για 10 ώρες, ανοιγμένος σαν πεταλούδα, σε μια αργή, παραδοσιακή διαδικασία που αναδεικνύει την πλούσια γεύση του.

Κοντοσούβλι μαύρου χοίρου: Μαριναρισμένο σε μεσογειακή μαρινάδα και ψημένο στη φημισμένη περιστρεφόμενη ψησταριά ΦΟΥΚΟΥ.

Κοντοσούβλι tandoori: Τρυφερό μπούτι κοτόπουλου, μαριναρισμένο για 8 ώρες σε γιαούρτι και γλυκό κοκκινοπίπερο, προσφέροντας έναν εξωτικό συνδυασμό γεύσεων.

Smoked pulled pork: Αργά καπνισμένο στην ψησταριά Traeger Pellet Grill Ironwood 885, σερβιρισμένο σε τορτίγιες με αυθεντική σάλτσα Kentucky BBQ.

Κοτόπουλα καπνιστά: Ψημένα για 8 ώρες σε Roaster Oven και Hanging Grill, σερβιρισμένα με Alabama sauce, που αναδεικνύει την καπνιστή γεύση του κρέατος.

Αντικριστές πανσέτες μαύρου χοίρου και λουκάνικα μαύρου χοίρου: Ψημένα στη φωτιά, αποτελούν τον απόλυτο συνδυασμό τραγανής υφής και ζουμερής γεύσης.

Ποντιακά περέκ: Γεμιστά με καβουρμά μαύρου χοίρου και κασέρι, ψημένα πάνω στη φωτιά, φέρνουν την παράδοση του Πόντου στο προσκήνιο.

Τυρόπιτα σε γιαννιώτικη γάστρα: Ψημένη με κάρβουνο, αυτή η πίτα αποτελεί ένα γνήσιο δείγμα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής παράδοσης.

Δραστηριότητες και εμπειρίες για όλους

Πέρα από τις μαγειρικές απολαύσεις, το Φεστιβάλ προσφέρει πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Το Master Chef Kids θα προσφέρει στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της κουζίνας υπό την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών και έμπειρων μαγείρων.

Για τους λάτρεις της φύσης, οργανώνονται περιπατητικές διαδρομές με οδηγούς βουνού και γυμναστική στη φύση, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν το τοπίο και να αναζωογονηθούν μέσα στο φυσικό περιβάλλον. Στα δάση της Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί ένα οργανωμένο barbeque με παραδοσιακούς ήχους, όπου οι ειδικοί θα αποκαλύψουν τις τεχνικές τους στη μαγειρική.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με μια μεγάλη συναυλία στον χώρο της έκθεσης, όπου η μουσική θα συνοδεύσει τις γαστρονομικές αναμνήσεις της ημέρας.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Βουνού και του Δάσους υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία που ενώνει τη γεύση με τη φύση, την παράδοση με το σύγχρονο, μια γιορτή για τη γαστρονομία της Κατερίνης και των θησαυρών που κρύβουν τα βουνά και τα δάση της.

Διαβάστε ακόμη: Οι «ΚατερΟίνοι» είναι οι ambassadors της γεύσης της Κατερίνης

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Food & Drinks International Expo by Detrop: 1-3 Νοεμβρίου 2024

Next Article

Ζαμάν Φουντ Stories: Το φαγητό της Θεσσαλονίκης επιτέλους σε πρώτο πλάνο!

Related Posts