Το Διεθνές Συμπόσιο “Following Aristotle”

Ο Δήμος Αριστοτέλη ενισχύει τη διεθνή του παρουσία και δραστηριότητα με τη διοργάνωση του Διεθνούς Συμποσίου “Following Aristotle”, το οποίο αναδείκνυε τη σύνδεση του Δήμου με εννέα ευρωπαϊκές πόλεις.

Πραγματοποιήθηκε με έναν πρωτότυπο σχεδιασμό, με συνεδρίες σε εξωτερικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Ρωσία και τη Σερβία, οι οποίοι παρουσίασαν τη σύνδεση των περιοχών τους με την αριστοτελική φιλοσοφία και τον πολιτισμό. Οι συνεδρίες είχαν ως στόχο να προβάλλουν εμβληματικά τοπόσημα και μνημεία της περιοχής, συνδέοντας τα θέματα των συνεδριών με την πολιτιστική διαδρομή κάθε μνημείου.

Ιταλία

Οι πόλεις Μεσσήνα, Παλέρμο, Φλωρεντία και περιοχές της Magna Grecia παρουσίασαν τρόπους σύνδεσης της αριστοτελικής φιλοσοφίας με τις τοπικές κοινωνίες τους. Η πρώτη μέρα του Συμποσίου, που πραγματοποιήθηκε στο Mount Athos Resort της Ιερισσού, είχε ως επίκεντρο την Ιταλία, με τη συμμετοχή σημαντικών προσώπων, όπως ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στάθης Κωνσταντινίδης.

Γαλλία

Οι περιοχές Bergheim και Ajaccio της Γαλλίας παρουσίασαν την οινική σύνδεση με τα συμπόσια των ελληνιστικών χρόνων, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στην αρχαία αγορά των Σταγείρων. Η συνεδρία περιλάμβανε αριστοτελικό περίπατο, οργανωμένο από το Νίκο Πάχτα, που βοήθησε τους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο του Αριστοτέλη.

Ισπανία

Ο Δήμος Saint Sebastian παρουσίασε την προσκυνηματική και οινική του διαδρομή σε σχέση με αυτήν του Άθωνα, σε συνεδρία στον Πύργο Προσφορίου της Ουρανούπολης. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Μύρων Φλουρής, ήταν μεταξύ των χαιρετιστών της συνεδρίας.

Ρωσία

Οι Δήμοι Αγίας Πετρούπολης και Σέστρορετσκ της Ρωσίας παρουσίασαν τη σύνδεσή τους με τον Άθωνα, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε εν πλω, με φόντο την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος.

Σερβία

Η τελευταία συνεδρία πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας, όπου ο Δήμος Lescovac της Σερβίας παρουσίασε την πολιτιστική του σύνδεση με το Δήμο Αριστοτέλη.

Το συμπόσιο αποτέλεσε μέρος της αναβίωσης των “Αριστοτελείων” και συνδέθηκε με τη γαστρονομική γιορτή KOUZINA 2024. Οι επιδείξεις των σπονδών προώθησαν την συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των δικτυωμένων πόλεων, χρησιμοποιώντας εκλεκτά προϊόντα της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η διοργάνωση του Συμποσίου υποστηρίχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, την Aegean Airlines και πάνω από 23 τοπικούς παραγωγούς προϊόντων. Τελούσε υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Διαβάστε σχετικά:

Πολλοί προωθούν την τοπική γαστρονομία. Ελάχιστοι όπως ο Δήμος Αριστοτέλη

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Γιορτή Γεύσεων: Γεύσεις Ιστορίας της Ε.Ε στη Θεσσαλονίκη με δωρεάν είσοδο

Next Article

Δοκιμάζοντας τους νικητές του Thessaloniki Wine and Spirits Trophy 2024

Related Posts