Speak Easy Chalet Restaurant Bar: Μόλις βρήκες πού θα κάνεις ρεβεγιόν στη Θεσσαλονίκη

Οι speak easy χώροι, ήταν πάντα γοητευτικοί. Η ιδέα ότι μπαίνεις σε ένα καλά κρυμμένο μέρος, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό κωδικό, ήταν και παραμένει συναρπαστική. Απόλαυσε αυτήν την συναρπαστική αίσθηση στο Speakeasy Chalet Restaurant Bar, το νέο New York style εστιατόριο του EXERETON που άνοιξε πρόσφατα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Και δεν είναι καθόλου κρυμμένο. Ωστόσο, προσφέρει ακριβώς αυτό που τα speakeasies πρόσφεραν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα: ένα χώρο όπου οι θαμώνες απολαμβάνουν το φαγητό και το ποτό μιλώντας χαμηλόφωνα και ήρεμα (speakeasy).

Σε αυτό το σκηνικό πρόσθεσε την θαλπωρή του τεράστιου τζακιού στο κέντρο του σαλονιού, το κομψό New York style διάκοσμο και μοναδικές γευστικές προτάσεις βασισμένες στην contemporary γαστρονομία με asian επιρροές. Είναι εδώ που το comfort food παίρνει μία fine dining διάσταση, για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Και τα καταφέρνει!

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν και πιθανώς αναρωτιέσαι πού θα κάνω ρεβεγιόν στη Θεσσαλονίκη, το Speakeasy Chalet είναι αυτός ο προορισμός για τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπέζια της οικογένειας και της παρέας.

Δεν χρειάζεται όμως να περιμένεις τα Χριστούγεννα για ένα καλό δείπνο με αγαπημένους ανθρώπους. Είτε πρόκειται για ένα ρομαντικό δείπνο στη Θεσσαλονίκη, είτε για μια οικογενειακή συνάθροιση, ή για ένα χαλαρό dinner party θα δεις ότι το Speak easy δεν ήταν ποτέ στην καλύτερη εκδοχή του.

Για τους λάτρεις του κρασιού, το EXERETON διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή 280 ετικετών από όλο τον κόσμο.

Γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου

Στην κουζίνα, ο chef Θωμάς Κοντούρης είναι ο μαέστρος πίσω από τις γαστρονομικές συνθέσεις και προτάσεις. Με ένα μενού που αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα με new age πινελιές και υλικά, κάθε πιάτο είναι μια έκπληξη για τις αισθήσεις.

Από την σύγχρονη σπανακόπιτα με λαδόπιτα Ρόδου, το κλασικό πρασοσέλινο εμπλουτισμένο με πουρέ σελινόριζας και τσιπς πράσου, οι -μπουκιά και συχώριο- γαρίδες σε κρεβάτι από baby πατάτες και τρούφα, το εκλεπτυσμένο φιλέτο λαβράκι sauté και ο βασιλιάς οσομπούκο μαγειρεμένος μπρεζέ με πουρέ μελιτζάνας και αφρό φέτας.

Και για το τέλος, η χειροποίητη τάρτα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού, η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό, το bitter και το αρωματικό.

Το Speakeasy Chalet είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις των αλμυρών και των γλυκών γεύσεων και ένας χειμωνιάτικος γαστρονομικός προορισμός στην Ανατολική Θεσσαλονίκη . Με μια εντυπωσιακή συλλογή 280 ετικετών κρασιών από όλο τον κόσμο, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Το έμπειρο σέρβις θα σε καθοδηγήσει στο food & wine pairing, ενώ απολαμβάνεις την ζεστή ατμόσφαιρα του σαλονιού και κάποιο συνοδευτικό ή ακόμη και dessert.

Καθώς οι εορτές πλησιάζουν, δεν χρειάζεται να ψάξεις πού θα κάνεις κράτηση για δείπνο ή ρεβεγιόν στη Θεσσαλονίκη.

Η ζεστή ατμόσφαιρα, το εξαιρετικό φαγητό και η λεπτομέρεια σε κάθε σημείο της σάλας δημιουργούν το σκηνικό για να γιορτάσεις κάθε στιγμή σου, λιγότερο ή περισσότερο ειδική.

Το Speakeasy Chalet είναι ανοιχτό εκτός Δευτέρας και Τρίτης από τις 3 το μεσημέρι, για ένα απογευματινό γεύμα ή ένα δείπνο.

Στην ίδια exeret – i φιλοσοφία

Το νέο Speak Easy Chalet Bar Restaurant, είναι η γαστριμαργική εξέλιξη της φιλοσοφίας του Exereton και η νέα έμπνευση του δραστήριου Γιάννη Χατζηχριστοδούλου.

Ήταν η διατροφική παιδεία του ιδιοκτήτη και η ανάγκη για αναβίωση παλιών και αγαπημένων γεύσεων, που δημιούργησαν το EXERETON το 2015 αλλά και το Speak Easy Chalet Bar Restauran το 2023. Στο επίκεντρο η μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της, η οποία συχνά δεν χρειάζεται ζάχαρη, αλεύρι, ενίοτε ακόμη και γλουτένη.

Στις προτεραιότητας της ομάδας του EXERETON  βρίσκεται η ισορροπημένη διατροφή καθώς και η γευστική ικανοποίηση, με προϊόντα που ξεχωρίζουν και αναδεικνύουν την παράδοση με μια σύγχρονη πινελιά. Πριν ανοίξει, για δυο ολόκληρα χρόνια δοκίμαζε συνταγές υπό την σοβαρή επίβλεψη ειδικών σεφ, διατροφολόγων και τεχνολόγων τροφίμων.

INFO Κατάστημα Θέρμης

Στέλιου Καζαντζίδη 46, Θέρμη 57001, Θεσσαλονίκη

** Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Διάβασε ακόμη:

Ταξιδεύεις για Σερβία; Εκεί θα απολαύσεις το φαγητό και το κρασί

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Ταχύρρυθμο σεμινάριο στις βασικές αρχές οινογνωσίας

Next Article

Στην Πορτογαλία τρώνε τον μπακαλιάρο με χίλιους διαφορετικούς τρόπους

Related Posts