Ταχύρρυθμο σεμινάριο στις βασικές αρχές οινογνωσίας

To “The Wine Hub” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το Οινοποιείο Κεχρής στο Καλοχώρι, διοργανώνουν σεμινάριο με τις βασικές αρχές οινογνωσίας και αυτό θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε εργαζόμενους στο χώρο εστίασης και του εμπορίου οίνου αλλά και σε καταναλωτές που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις οινικές τους γνώσεις, καλύπτοντας βασικές αρχές οινογνωσίας.

Η ύλη έχει συνταχθεί από την Ένωση “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”.

Προηγήθηκαν αντίστοιχα «Σεμινάρια Οίνου» με εκπαιδευτική θεματολογία στον Βελβεντό Κοζάνης και συγκεκριμένα στο «Κτήμα Βογιατζή» και στο «Αμπελώνας Καμκούτη».

Η εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την απόκτηση της οινικής κουλτούρας και κυρίως, η εκπαίδευση των εργαζόμενων και ιδιοκτητών σε επιχειρήσεις εστίασης (HO.RE.CA. – Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Καφέ) και εμπορίου οίνου (κάβες, διανομείς, super markets, καταστήματα delicatessen), αποτελεί κύριο μέλημα της Ένωσης .

Το σεμινάριο διαρκεί 14 εκπαιδευτικές ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε δύο (2) ημέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται παρακάτω.

Τη βασική εκπαιδευτική ύλη του σεμιναρίου θα παρουσιάσει η κα. Μαρία Δήμου, οινοχόος, καθηγήτρια στη σχολή LeMonde, υπεύθυνη marketing στο Κατώγι Αβέρωφ.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, τις βασικές αρχές οινογνωσίας θα συμπληρώσουν γευστικές δοκιμές παρουσία οινοποιών/εκπροσώπων οινοποιείων, ενώ στο Οινοποιείο Κεχρής οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ενότητες της δεύτερης ημέρας στους χώρους παραγωγής οίνων.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (20) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ (περιλαμβάνει την ύλη σε βιβλιοδετημένη έκδοση, βεβαίωση παρακολούθησης, τα διαλείμματα καφέ, τα γεύματα, τις γευστικές δοκιμές και ότι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα). Σημείωση:  Η μετάβαση στους χώρους που θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο πραγματοποιείται με μέριμνα των συμμετεχόντων.

Πληροφορίες για την ένωση “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”, τα οινοποιεία-μέλη της, το προφίλ και τις δράσεις της, θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr καθώς και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, facebook, instagram και tiktok, winemakersofnorthgreece.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Έμπαινες για γευσιγνωσία rakija στο πιο cool distillery του Βελιγραδίου;

Next Article

Speak Easy Chalet Restaurant Bar: Μόλις βρήκες πού θα κάνεις ρεβεγιόν στη Θεσσαλονίκη

Related Posts