Eat like a local. Στη Δράμα για το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ

Μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια να αναδείξει το γαστρονομικό και οινικό πλούτο της Δράμας έχουν ξεκινήσει από κοινού η Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο και ο Σύλλογος Επισιτιστών Δράμας.

Φέτος διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα δράσεων και ακόμη μεγαλύτερη προβολή της πολυποίκιλης γαστρονομικής κληρονομιάς του Νομού.

 Η διοργάνωση, που διήρκεσε από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν τους παραγωγούς, τα προϊόντα και να ανακαλύψουν τις πλούσιες γεύσεις της Δράμας.

Αυτή η περιοχή διαθέτει τα πάντα για να αναδειχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό και οινοτουριστικό προορισμό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Διαθέτει κορυφαίας ποιότητας τυροκομικά και αλλαντικά, λαχανικά και δημητριακά και μερικές από τις πιο δημοφιλείς οινοποιητικές μονάδες της χώρας. Δύο μόνο πράγματα της λείπουν: η συσπείρωση παραγωγών και φορέων αλλά και οι υποδομές. Το πρώτο έχει αρχίσει δειλά δειλά να συμβαίνει. Το θέμα των υποδομών είναι κομβικό και πρέπει να προχωρήσει σύντομα.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ παρακολούθησαν περισσότερα από 4.000 άτομα. Το πρόγραμμα περιείχε παρουσιάσεις μενού, masterclass, γευσιγνωσίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που ανέδειξαν τον πολυποίκιλο γαστρονομικό χαρακτήρα της περιοχής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γαστρονομικές δημιουργίες από τους καλύτερους σεφ της περιοχής, καθώς και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα από παραγωγούς και επιχειρήσεις του Νομού Δράμας.

Χορηγοί της διοργάνωσης: WONDERPLAND, Autoparts, GoldenMeat, Βαράνος κατεψυγμένα, JOHNNIES beer, Παπαδόπουλος Σταύρος – Οπωρολαχανικά, ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ Κωνσταντίνος Τεχνικό Πολυκατάστημα, ΠΑΝΗΛΕΚΤΡΙΚΗ, Ένωση Οινοπαραγωγών Δράμας, Auto Κοσκερίδης, N.L.F – Αφοί Φωτιάδη, Infotrust και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΑγκαλιαΖΩ.

Ο σκοπός του φεστιβάλ διακρίθηκε φέτος από τον αλληλέγγυο χαρακτήρα του, καθώς μέρος των εσόδων διατέθηκε για τη στήριξη των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία και τον Έβρο.

Διαβάστε ακόμη:

Στη Δράμα θα φας και θα πιείς καλά. Θα περάσεις ακόμη καλύτερα

Δράμα: Το ελληνικό πρωινό με τοπικά προϊόντα, πολλή γεύση και αρώματα

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Johnnie’s Beer: Η καινοτόμα πατέντα της made in Drama μπύρας

Next Article

ΒορΟινά στην Αγορά Μοδιάνο: Αυτό το πάρτι δεν θέλεις να το χάσεις

Related Posts