Johnnie’s Beer: Η καινοτόμα πατέντα της made in Drama μπύρας

Η Μακεδονική Μικροζυθοποιία Δράμας είναι η πρώτη και μοναδική στην περιοχή, που παράγει και εμπορεύεται φρέσκια και μη παστεριωμένη μπύρα.

Ιδρύθηκε το 2015 στο Δοξάτο Δράμας από τον Ιωάννη Ετόγλου. Η δυναμικότητα της επιχείρησης αγγίζει σήμερα τα 2000 hl ετησίως και έχει στόχο να φτάσει τα 20.000 hl (2.000.000 λίτρα).

Σε μια περιοχή, που είναι φημισμένη για τα κρασιά της ο Γιάννης Ετόγλου, αξιοποίησε την πολύ καλή ποιότητα του νερού της Δράμας για να φτιάξει ελληνική μπύρα, που πίνει η παρέα… για σβήσιμο.

Η μπύρα του… Γιάννη Johnnie’s Beer είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι η δημιουργία premium προϊόντων που συναγωνίζονται επάξια τις γνωστότερες μπύρες μικροζυθοποιείων παγκοσμίως.

Ο πρώτος στόχος της επιχείρησης ήταν να φτιαχτεί ένα ποιοτικό προϊόν και θα έχει αποδοχή. Αυτός ο στόχος επετεύχθη!

Επόμενος στόχος είναι η αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Για να καταφέρει και σε αυτό το στάδιο, η Μακεδονική Μικροζυθοποια Δράμας πόνταρε στην καινοτομία.  

Η πρωτότυπη συσκευή για συντήρηση, αποθήκευση και σερβίρισμα μπύρας

Μετά τις δοκιμές ζυθοποίησης, η πρώτη μπύρα της Δράμας ήταν γεγονός. Με την γέννηση της πρώτης δραμινής μικροζυθοποιίας, η εταιρία κινήθηκε σε έναν υπερσύγχρονο και καινοτόμο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Προχώρησε λοιπόν στην κατασκευή μίας δεξαμενής για συντήρηση, αποθήκευση και σερβίρισμα μπύρας βασισμένη σε δική της πατέντα και τρία διαφορετικά μεγέθη χωρητικότητας από 30 λίτρα μέχρι έναν τόνο.

Με αυτή την καινοτόμα συσκευή, η Μακεδονική Μικροζυθοποιία Δράμας ανοίγει μια νέα εποχή στην craft beer. Άλλωστε, η βαρελίσια μπύρα έχει πιο φρέσκια και γεμάτη γεύση από την μπύρα μπουκαλιών, ενώ η διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας και το σερβίρισμά της είναι βασικό ζητούμενο από τους καταναλωτές.

Με αυτόν τον τρόπο κάλυψαν το κενό στην αγορά ποτού για εξοπλισμό που διατηρεί το  προϊόν σε υψηλά standards και ειδικότερα αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και την φρεσκάδα της βαρελίσιας μπύρας για περισσότερο από 4 μήνες.

Αυτή η λύση είναι ακριβώς ότι χρειάζονται μεγάλοι ανοιχτοί χώροι, όπως συναυλιακοί χώροι αλλά και καταστήματα εστίασης, καθώς μπορεί να σερβίρει μέχρι και 200 λίτρα μέσα σε 30 λεπτά! Επίσης, μειώνει σημαντικά το χώρο αποθήκευσης, που απαιτούν όλα αυτά τα μπουκάλια. Ακόμη πετυχαίνει:

Διατήρηση και φρεσκάδα της μπύρας

Οικονομία (5-20%) από αφρισμούς και ανάλωση προϊόντος

Πλήρη και σταθερή ψύξη στο σύνολο της ποσότητας

Υψηλή ταχύτητα εξυπηρέτησης χωρίς την μεταβολή θερμοκρασίας σερβιρίσματος

Εξοικονόμηση χρόνου και χώρου

Ευκολία στην χρήση

Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

Τρία διπλώματα Ευρεσιτεχνίας για την Johnnie’s Beer

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι έχουν απονεμηθεί τρία Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας  (ΔΕ) από τον ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) για την κατοχύρωση τριών αυτούσιων παραλλαγών της καινοτόμου αυτής εφεύρεσης από την Μακεδονική Μικροζυθοποιία Δράμας. Ενώ προγραμματιστήκαν οι ενέργειες  για την χορήγηση και του Ευρωπαϊκού διπλώματος από τον European Patent Organisation.

Η επίσκεψη στην Μακεδονική Μικροζυθοποιία Δράμας έγινε στο πλαίσιο του 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Δράμας, που διοργανώθηκε στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2023.

***Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Διάβασε σχετικά:

Eat like a local: Έρχεται με εκπλήξεις το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Στη Δράμα θα φας και θα πιείς καλά. Θα περάσεις ακόμη καλύτερα

Δράμα: Το ελληνικό πρωινό με τοπικά προϊόντα, πολλή γεύση και αρώματα

    Total
    0
    Shares
    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Previous Article

    EURICE FESTIVAL ΔΕΘ 2023: Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον

    Next Article

    Eat like a local. Στη Δράμα για το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ

    Related Posts