ACROTEL: Όταν λέμε ελληνικό πρωινό ξενοδοχείου, εννοούμε αυτό!

Το πρωινό είναι το αγαπημένο γεύμα σε ένα ξενοδοχείο. Οι διακοπές άλλωστε, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να απολαύσει κανείς το φαγητό του χωρίς να βιάζεται. Για Έλληνες και ξένους επισκέπτες είναι συχνή η αναζήτηση του αυθεντικού ελληνικού πρωϊνού, που είναι θρεπτικό και γευστικότατο.

Πού θα βρω αυθεντικό ελληνικό πρωινό;

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία αξιόλογη προσπάθεια από τους ξενοδόχους να προσφέρουν και αυτήν την εμπειρία στους επισκέπτες τους. Το πρωινό είναι το πιο βασικό γεύμα και αυτό με το οποίο ξεκινάει κανείς την ημέρα του. Οπότε πρέπει να φροντίσει κανείς να είναι πραγματικά καλό και στην περίπτωση των διακοπών, πρέπει να είναι και πλούσιο. Άλλωστε πολλοί από εμάς, επιλέγουμε έναν τόπο διακοπών ή ένα κατάλυμα με κριτήριο τη γαστρονομία του τόπου και το φαγητό που προσφέρει.

Στους τόσους μπουφέδες πρωινού που στήνονται καθημερινά στα ελληνικά ξενοδοχεία, βρήκαμε έναν που πραγματικά είναι μπουφές ελληνικού πρωινού.

Στο πρωινό του ξενοδοχείου ACROTEL Athena Pallas στην Σιθωνία Χαλκιδικής, τα πιάτα είναι φρέσκα και φτιαγμένα από υλικά τοπικών παραγωγών.

Με άλλα λόγια, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί το πρωί τσουρέκι, ελληνικό γιαούρτι και μέλι, χαλβά, πίτες και να ψήσει τον δικό του ελληνικό καφέ στη χόβολη.

Και η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά είναι ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι κάθε μέρα.

Τα υπέροχα εδέσματα του ελληνικού πρωινού

Το κλασικό ελληνικό πρωινό αποτελεί μια αυθεντική εμπειρία που αναδεικνύει την πλούσια γαστρονομία της Ελλάδας αλλά και την σημασία που δίνουν τα ξενοδοχεία στη διατροφή των επισκεπτών τους. Στον μπουφέ πρωινού της ACROTEL βρίσκεις πολύ νόστιμα και θρεπτικά εδέσματα όπως:

Καφές: Ο ελληνικός καφές είναι αναπόσπαστο μέρος του πρωινού. Στο ACROTEL Athena Pallas υπάρχει όλη η εγκατάσταση για να φτιάξεις μόνος σου τον καφέ σου στη χόβολη. Μάλιστα υπάρχουν και οι σχετικές οδηγίες για τους ξένους επισκέπτες, που το δοκιμάζουν για πρώτη φορά. Εκτός από ελληνικό καφέ, προσφέρονται όλοι οι καφέδες, το τσάι και το γάλα καθώς είναι ένα από τα βασικά συστατικά του πρωινού για πολλούς.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης – Φρεσκοζυμωμένο Ψωμί: Το πρωινό πρέπει να μυρίζει φρέσκο ψωμί και βούτυρο. Ακόμη και αν δεν το προτιμάς ή το αποφεύγεις, δεν μπορεί να στρωθεί τραπέζι πρωινού χωρίς μυρωδάτο ψωμί. Ακόμη, έχεις την επιλογή να φας κουλούρι Θεσσαλονίκης. Το κουλούρι αποτελεί το γαστρονομικό ambassador της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας και δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν μπουφέ πρωινού, που θέλει να λέγεται ελληνικό.

Ελληνικό Γιαούρτι: Η τεράστια αγάπη των ξένων σε όλον τον πλανήτη είναι το γιαούρτι. Το παχύ και κρεμώδες ελληνικό γιαούρτι συνήθως συνοδεύεται με μέλι, καρπούς, σπόρους ή φρούτα. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή διατροφής. Και οι περισσότεροι ξένοι το ξέρουν και το προτιμούν για το πρωινό τους και των παιδιών τους.

Ευωδιαστά Αυγά: Τα αυγά, από τοπικούς παραγωγούς μπορείς να τα βρεις σε διάφορες μορφές κάθε μέρα και διαφορετικές όπως αυγά μάτια,  βραστά, αυγά σκράμπλ ή αυγά ομελέτα με τυρί, ντομάτα, πιπεριές και αλλαντικά.

Τυριά – Αλλαντικά: Η φέτα, το γραβιέρα και το κασέρι είναι κοινά τυριά που συνοδεύουν το πρωινό και φυσικά πολλοί τουρίστες έρχονται στη χώρα μας για να τα γευτούν.

Φρέσκα Φρούτα: Φρούτα όπως καρπούζι, πεπόνι, βερίκοκα, βανίλιες και ροδάκινα δεν μπορούν να λείπουν από κανέναν μπουφέ πρωινού.

Λαχανικά ή άλλα αλμυρές παρασκευές: Ντομάτες, αγγούρι, πράσινες σαλάτες, πατάτες και άλλα είναι πολύ αγαπημένες επιλογές για πρωινό και όταν είναι και από τοπικούς παραγωγούς, η απόλαυση είναι μεγαλύτερη.

Ταχίνι – Χαλβάς: Το ταχίνι είναι η αγαπημένη πάστα που παρασκευάζεται από τον λιώσιμο του αποξηραμένου σησαμιού. Είναι γνωστό για την πλούσια γεύση, την κρεμώδη υφή και τις υγιεινές του ιδιότητες. Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που παρασκευάζεται από την ανάμειξη ταχινιού (συχνά ταχίνι σε συνδυασμό με ζάχαρη) και συστατικών όπως φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια. Προσθέτουν βάθος γεύσης και υγιεινές αξίες σε ποικίλα πιάτα.

Και τα δύο, το ταχίνι και ο χαλβάς, είναι πολύ δημοφιλή σε πολλές χώρες και – προς έκπληξή μας – επιλογή πολλών ξένων στο πρωινό τους γεύμα.

Κηρύθρα – Μέλι Χαλκιδικής: Ως φυσική πηγή ακατέργαστου μελιού, η κηρήθρα είναι μια γλυκιά και θρεπτική τροφή. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, το μέλι Χαλκδικής είναι ένα προϊόν πραγματικός θησαυρός στην περιοχή και σίγουρα πρωταγωνιστής του πρωινού. Είναι πολύ συχνό να υπάρχει στον μπουφέ του ξενοδοχείου και κηρύθρα, ώστε να γεύονται την πραγματική γεύση του μελιού και να μαθαίνουν τα παιδιά, πως προκύπτει το μέλι.

Πίτες – Μπουγάτσα: Αν η πίτα (χορτόπιτα, τυρόπιτα, κρεατόπιτα) και η μπουγάτσα δεν είναι η ψυχή του ελληνικού πρωινού, τότε δεν μπορώ να σκεφτώ ποιο άλλο είναι. Πίτες σε πολλές επιλογές γεμίσεων αλλά και φύλλου, είναι πάντα εκεί στον μπουφέ του πρωινού.

Γλυκές επιλογές: Το πρωινό συμπληρώνεται και από γλυκές επιλογές όπως κρουασάν, κέικ, πάνκεικς και βάφλες, που παρασκευάζονται μπροστά σου, french toast, μαρμελάδες από παραγωγούς της περιοχής και πραλίνα φουντουκιού, για μικρούς και μεγάλους.

Το κλασικό ελληνικό πρωινό αντανακλά τη φιλοσοφία της κοινής γευστικής απόλαυσης, αποτελώντας μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της χώρας μας την ποικιλία των γεύσεων και την κουλτούρα της Ελλάδας.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Το μέλι της Ανατολικής Χαλκιδικής σερβίρεται σε μεγάλα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Next Article

ΚΕΟΣΟΕ: Ποια χώρα καταναλώνει περισσότερο κρασί; Τι προτιμάει;

Related Posts