Η Ελληνική Κουζίνα με τα μάτια ενός Λονδρέζου σεφ με αστέρια Michelin

Την μεγάλη χαρά να απολαύσουμε το φαγητό ενός Έλληνα Michelin-άτου σεφ μας έδωσε η διοργάνωση των βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που διοργάνωσε το περιοδικό Αθηνόραμα. Ακόμη και αν το μενού είχε τίτλο: Η Ελληνική Κουζίνα με τα μάτια ενός Λονδρέζου, στην πραγματικότητα ο είναι Έλληνας και μάλιστα από την Κεφαλλονιά!

Ήταν λοιπόν ο chef Ασημάκης Χανιώτης που μαγείρεψε στο επίσημο δείπνο της 30ης τελετής της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace .

Ο Κεφαλλονίτης chef Ασημάκης Χανιώτης, στα 31 του χρόνια είναι ο executive chef του “Pied a Terre” και ο νεότερος σεφ που κατέχει αστέρι Michelin στο Λονδίνο.

Στο diner de gala των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, δημιούργησε το μενού και μαγείρεψε με την υποστήριξη του πολυβραβευμένου chef Σωτήρη Ευαγγέλου του “Makedonia Palace” και της μπριγάδας του.

Οφείλω να πω ότι απολαύσαμε την ατμόσφαιρα της πανηγυρικής τελετής των βραβείων αλλά κυρίως το μενού.

Θα σας πούμε τι δεν μας άρεσε, τι μας άρεσε και τι μας ενθουσίασε!

Το μενού είχε τίτλο: Η Ελληνική Κουζίνα με τα μάτια ενός Λονδρέζου. Και αυτό ακριβώς ήταν.

Ξεκινάμε από τα πιάτα που δεν μας ενθουσίασαν, ώστε να καταλήξουμε σε αυτά που ξεχωρίσαμε  και να κάνουμε ευχάριστο φινάλε.

  • Canapés: Αβγά καγιανά | Fish & Chips | Μαρέγκες παντζαριού – Φιστίκι Αιγίνης. Το πιάτο συνοδευόταν από Μπίρα Εζα Pilsener

Τα αβγά καγιανά είχαν σερβιριστεί μέσα στο φλιτζάνι του καφέ και από πάνω υπήρχε μία μους φέτας. Αέρινη η μους αλλά περίεργη η υφή της σε συνδυασμό με την παρασκευή των αβγών.

Εντυπωσιακή η παρουσίαση του πιάτου αλλά ανέβασε πολύ τον πήχη των προσδοκιών, στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε η γεύση. Η μπίρα έκλεβε την παράσταση.

  • Parfait γιαουρτιού, παγωτό θυμαρίσιο μέλι, γύρι, σφαίρες λεμονιού με μέλι. Συνοδεία Μαστίχα M Dry.

Μια μέλισσα στο πιάτο μου! Το επιδόρπιο ήταν πανέμορφο και φουλ δημιουργικό , που όμως εμένα δεν με κέρδισε. Βέβαια, όλα είναι θέμα γούστου γιατί κάποιες κυρίες, που κάθονταν δίπλα μου ζήτησαν από το σερβιτόρο και δεύτερο πιάτο.

  • Λαβράκι confit φρικασέ με βότανα και κρίταμο. Στο pairing του πιάτου Thema – Λευκός 2022, Sauvignon Blanc – Ασύρτικο, του Κτήματος Παυλίδη.

Εξαιρετικό το ψήσιμο στο λαβράκι αλλά και το κρίταμο.

  • Λαβράκι ταρτάρ, καβούρι, μύδια, γκασπάτσο οστρακοειδών με  μοσχολέμονο και βασιλικό. Στο pairing του πιάτου το Emphasis – Ασύρτικο 2022, του Κτήματος Παυλίδη.

Πεντανόστιμο και ανάλαφρο πιάτο, γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Πολύ καλή επιλογή το Ασύρτικο.

  • Κουσκούς κουνουπιδιού, μους καπνιστής πέστροφας και ακτινίδιο. Στο pairing του πιάτου το Emphasis – Chardonnay 2022, του Κτήματος Παυλίδη.

Αν μπορούσαμε και εμείς να δώσουμε ένα ακόμη αστέρι Michelin στον ταλαντούχο Έλληνα chef, θα ήταν σίγουρα για αυτό το πιάτο.

Υφές, ισορροπία, γεύση και δημιουργικότητα για… Όσκαρ Μαγειρικής. Ένας φανταστικός τρόπος να αποδείξει κανείς τον πλούτο των ελληνικών πρώτων υλών.

Όλα αυτά με την εγγύηση ποιότητας και τη φινέτσα του εστιατορίου του “Makedonia Palace”.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο στο συγκεκριμένο εστιατόριο και στη διοργάνωση ήταν η οργάνωση:

Σε μία ώρα σερβιρίστηκαν 220 άτομα! Το λες και ρεκόρ! Δεν είναι τυχαίο ότι το Salonica Restaurant & Bar του ξενοδοχείου “Makedonia Palace” βραβεύτηκε λαμβάνοντας συνολικά. 15/20

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Eat like a local: Έρχεται με εκπλήξεις το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Next Article

Το μέλι της Ανατολικής Χαλκιδικής σερβίρεται σε μεγάλα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Related Posts