Eat like a local: Έρχεται με εκπλήξεις το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Τον πλούτο της δραμινής γης και τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής θα προωθήσει σε όλη την Ελλάδα το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας, που θα διοργανωθεί από τις 22 – 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Φέτος το Φεστιβάλ θα μετακινηθεί από το σιδηροδρομικό σταθμό, που διοργανώθηκε πέρσι, στο δημοτικό κήπο της Δράμας, εκεί που κάθε χρόνο γίνεται η Ονειρούπολη.

Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση, η Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο και η Ένωση των Εστιατόρων Ν. Δράμας ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Τί ξεχωριστό θα έχει το πρόγραμμα του 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ

Στις δηλώσεις του στον Πρωινό Τύπο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Α. Καλλίας, τόνισε ότι «είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, να πάμε το Φεστιβάλ ένα βήμα παραπάνω, ώστε να αναδείξουμε την γαστρονομική ταυτότητα της Δράμας, τους παραγωγούς της Δράμας, αυτό που ζήσαμε πέρυσι όλοι μαζί, να είναι κάτι τελείως διαφορετικό, ακόμα πιο πλούσιο σε εμπειρίες, ακόμα πιο πλούσιο σε γαστρονομικές εμπειρίες και φαγητό».

Όπως είπε θα υπάρχει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Παρασκευής  μέχρι και τα βράδυ της Κυριακής, με όλους τους παραγωγούς να εκθέτουν τα προϊόντα τους και με μια σκηνή στην οποία θα μαγειρεύουν πάρα πολλοί, τοπικά προϊόντα.

Σημείωσε ότι, «η διαφοροποίηση  από πέρυσι, είναι ότι φέτος, οι σεφ από τα καταστήματα της Δράμας θα μας προτείνουν οι ίδιοι κάποια πιάτα, ώστε να τα υιοθετήσουν τα επισιτιστικά καταστήματα και τα αντίστοιχα των ξενοδοχείων, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να παραμείνουν στα μενού, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να τα επιλέγει».

Επίσης, «θα γίνουν κάποια master class με καλεσμένους σεφ, δημοσιογράφους, ανθρώπους από την πολιτική σκηνή, ώστε να μπορέσουν να γευτούν και να δουν τι προϊόντα παράγει ο τόπος, ώστε όλα αυτά τα προϊόντα να τα αναδείξουν στις επιχειρήσεις τις οποίες εργάζονται, αλλά και γενικότερα να τα επικοινωνήσουν όπως έγινε και πέρυσι».

Ιδιαίτερα τόνισε ο ίδιος, ότι, «δουλειά μας ως ξενοδόχοι είναι να φιλοξενήσουμε και να ξεναγήσουμε όλους τους επισκέπτες μας, να μπορέσουμε να διοργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε όσο γίνεται περισσότερο σε όλη την Ελλάδα, ότι η Δράμα μπορεί να έχει κάτι διαφορετικό».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι πάνω απ’ όλα, η γεύση είναι αυτή που μένει και επομένως μ’ αυτό το σκεπτικό, προτάσσουμε το γαστρονομικό φεστιβάλ, ως μια από τις δράσεις οι οποίες θα μας δώσουν ουσιαστικά και μια πορεία για γαστρονομική ταυτότητα».

Όπως τόνισε, «στη Δράμα πέρα από τα ποιοτικά προϊόντα μας, έχουμε και πολύ καλούς επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε μια περιοχή αρκετά δύσκολη και πασχίζουν να διαμορφώσουν μια νέα κουλτούρα στους επισκέπτες. Ως Επιμελητήριο, θεωρούμε ότι πρέπει να μπει ταυτότητα. Η ταυτότητα δεν είναι το γκουρμέ. Για εμάς η ταυτότητά μας είναι η παραδοσιακή μας κουζίνα, που γίνεται από τα τοπικά μας προϊόντα, αλλά και αυτά που έχουν μέσα τις παραδοσιακές συνταγές που ξέρουμε από τις γιαγιάδες μας, τους παππούδες μας και τους ανθρώπους που βλέπουμε κάθε μέρα στα μαγαζιά της περιοχής μας».

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εστιατόρων Ν. Δράμας κ. Τοπαλίδης, ανέφερε ότι οι εστιάτορες θα διοργανώσουν  master class από τοπικούς σεφ για συνταγές με τοπικά προϊόντα στο χώρο του Φεστιβάλ. Σε αυτή τη δράση θα υπάρχουν τοπικές συνταγές που είναι γνωστές σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, θα δημιουργηθούν gala σε διάφορα εστιατόρια, με παρουσίαση του μενού με τοπικά προϊόντα εμπνευσμένα από τους σεφ των εστιατορίων.

Διαβάστε ακόμη:

Στη Δράμα θα φας και θα πιείς καλά. Θα περάσεις ακόμη καλύτερα

Δράμα: Το ελληνικό πρωινό με τοπικά προϊόντα, πολλή γεύση και αρώματα

Δραμοινογνωσία 2023: Θα γίνει και φέτος χαμός

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Το κρασί, το brunch και ο γύρος Θεσσαλονίκης κατακτούν το Λονδίνο

Next Article

Η Ελληνική Κουζίνα με τα μάτια ενός Λονδρέζου σεφ με αστέρια Michelin

Related Posts