Τετάρτη απόγευμα στην πόλη και τί καλύτερο από ένα πρωτότυπο wine tasting event, που συμμετέχουν 14 οινοπαραγωγοί του νομού Θεσσαλονίκης.
Το Blé Vin, εγκαινιάζει τη σειρά των οινογαστρονομικών εκδηλώσεων Wine & Food Maps συνδέοντας το κρασί οινοπαραγωγικών περιοχών με τα τοπικά προϊόντα και τις ιδιαίτερες γεύσεις τους. Πρώτος σταθμός η Θεσσαλονίκη, η ανερχόμενη οινοπαραγωγική της αξία και το φαγητό της.
Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας σήμερα Τετάρτη 12.07.2023, 14 παραγωγοί του νομού Θεσσαλονίκης φέρνουν τα κρασιά τους –περισσότερες από 50 ετικέτες– και η ομάδα του Blé τα παντρεύει με θεσσαλονικιώτικες γεύσεις σε μορφή street-μεζέδων, που θα σερβίρονται πάνω σε ζύμες με νότες από τον ξυλόφουρνο. Επίσης και για όλο το καλοκαίρι μία ειδικά σχεδιασμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες των οινοποιών μας θα είναι διαθέσιμη να την πιεις (και) στο ποτήρι.
Η ιδέα για το πρώτο Wines & Mezedes Festival
Κρασιά του νομού Θεσσαλονίκης με θεσαλλονικιώτικους μεζέδες με τη ματιά του chef του Blé taste gallery Γιάννη Αλάμπεη (καβουροκεφτέδες από μπλε καβούρι Χαλάστρας σε σάλτσα φρέσκιας τομάτας με ζωμό καβουριού, ντολμαδάκι μυδοπίλαφο με γιαούρτι με πούδρα αχινού, ζύμη με καπνιστή φέτα, μπουγιουρντί με καψαλισμένα κεράσια κ.α.) που σερβίρονται στο χέρι και πάνω σε ζύμες και νότες από τον ξυλόφουρνο, σαν street food καθώς και τετραλογία από τρίγωνα Πανοράματος από τα χέρια του pastry chef Γιώργου Τάτου (κλασικά παραδοσιακά, κρέμα χαλβά, κρέμα λουκούμι-τριαντάφυλλο, κρέμα μούστου).
Ticket: 9,00€ (περιλαμβάνει 3,00€ κατανάλωση σε φαγητό)
Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας & Γεωργίου Σταύρου 14, τηλ. 2310 231201
Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, 20:30
Συνδιοργανωτής: The Winehouse – Ανέστης Χαΐτίδης, Tζων Κέννεντυ 7, Πυλαία
Aιγίδα: Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑθηΝεα, CarpeVinum
Τα οινοποιεία: Αδάμ, Αρβανιτίδης, Ασλάνης, Βούλγαρης, Γοργόνα, Κεχρή, Ματάμης, Μεσήμβρια Οινοποιητική, Μοσχόπολις, Σκίουρος, Σουφλερός, Σπυροπούλου-Οινοποιία, Φλόριαν, Φούρκας
Τυροκομείο: Αρβανίτης
Μπλε Καβούρι Χαλάστρας: Forkys
Νερό: Σουρώτη
Διαβάστε ακόμη:
Κτήμα Αρβανιτίδη: Πώς το κρασί ταιριάζει θαυμάσια και με σοκολάτα