Ανακάλυψε τη μαγεία της Pop Up Nikkei Experience στο Onoma Hotel

Το Cloud bar του Onoma Hotel στη Θεσσαλονίκη και ο πολυβραβευμένος Chef Δημήτρης  Κατριβέσης, με το ταλέντο και την πάθος του για τη δημιουργία μοναδικών γεύσεων, προσφέρουν ένα one of a kind Pop Up Nikkei Experience. Από εκλεπτυσμένα sushi rolls μέχρι εκπληκτικές ceviche δημιουργίες, οι γεύσεις από τη Nikkei Cuisine θα σου χαρίσουν μία γαστρονομική εμπειρία, που συνδυάζει την ιαπωνική τεχνική με το περουβιανό ταμπεραμέντο.

Γεύσεις φρέσκιες και δροσερές, μυρωδιές και υφές, συνθέτουν ένα γαστρονομικό πάντρεμα της Περουβιανής και της Ιαπωνικής Κουζίνας. Την εμπειρία συμπληρώνουν τα extravagant cocktails με περουβιανό χαρακτήρα που έχουν δημιουργηθεί από τον Head Mixologist του bar και μια λίστα με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών.

Εδώ, η γεύση κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η πόλη παίζει τον δευτερεύοντα χαρακτήρα που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τα γυάλινα τοιχώματα του εστιατορίου. Το Cloud bar είναι ιδανικός προορισμός για ένα χαλαρό βράδυ με φίλους, ένα φλογερό δείπνο για δύο ή ένα υψηλών απαιτήσεων γεύμα εργασίας.

Αποκτώντας έμπνευση από την απεραντοσύνη του ψηφιακού τόπου που ονομάζεται “cloud”, το bar στον τελευταίο όροφο του ONOMA Hotel, ανήκοντας στον όμιλο Anatolia Hospitality, συνδέεται άμεσα με τον ανοιχτό ουρανό, προσφέροντας μια εκπληκτική θέα 360° προς την πόλη.

Ειδικά τα βράδια του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη, κάτοικοι και επισκέπτες αναζητούν δροσερό αέρα, ελαφριές και φρέσκιες γεύσεις, μαζί με μοναδική θέα και αστική αισθητική. Αυτή είναι η εμπειρία στο roof top του Onoma Hotel.

Πιάτα γεμάτα γεύση και μυρωδιές περουβιανών υλικών και ιαπωνικής τελειότητας

Περουβιανή και Ιαπωνική Κουζίνα σημαίνει φρεσκάδα και βάθος στη γεύση. Για να γνωρίζεις τι θα δοκιμάσεις, θα σου πω μερικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Nikkei cuisine. Αρχικά, πρόκειται για τον συνδυασμό της περουβιανής με τη γιαπωνέζικη κουζίνα, όπως αυτός προέκυψε από τους Ιάπωνες μετανάστες στο Περού τον 19ο αιώνα. Ήταν τότε που οι γιαπωνέζικες τεχνικές ήρθαν σε επαφή με τα περουβιανά υλικά.

Η γιαπωνέζικη κουζίνα έδωσε τη λεπτότητα και τη φρεσκάδα του ψαριού και η περουβιανή τα υλικά της. Τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Nikkei κουζίνας περιέχουν περουβιανά υλικά και λεπτές φέτες ψαριού. Έτσι όταν το σασίμι «έφτασε» στην Περού,  ενισχύθηκε με τσίλι και προέκυψαν  τα tiraditos. Από τα πιο γνωστά και πλέον αγαπημένα πιάτα, τα ceviches είναι λεπτοκομμένα κομμάτια λευκού ψαριού «ψημένα» σε λάιμ, κρεμμύδι, κόλιανδρο και περουβιανά τσίλι.

Ο πολύπειρος chef Δημήτρης Κατριβέσης, που έχει καθιερώσει την Nikkei Cuisine στην Ελλάδα, προσφέρει ένα ταξίδι fusion γεύσεων, που αξίζει να κάνεις.

Hello sushi lover! Δοκίμασε sushi με peruvian touch

Κοίταξε στον κατάλογο και παράγγειλε όποιο sushi dish επιθυμείς αλλά μην ξεχάσεις να βάλεις στην παραγγελία σου το Beef tataki roll με Shrimp tempura, αγγούρι, αβοκάντο μάνγκο, truffle aji amarijo, honey miso, tabico.

Αν έχεις επιλέξει το κατάλληλο κρασί ή κοκτέιλ απόλαυσέ το με θέα 360ο προς την πόλη ένα αυθεντικό σεβίτσε. Το Ceviche Limeño περιέχει ψιλοκομμένο λευκό ψάρι, mango και aceite de aji ahumado.

Για τους λάτρεις των οστρακοειδών προτείνω oysters on the Rocks δηλαδή στρείδια με coconut leche de Tigre και Japanese mint ponzu pearls.

Για να μην αναρωτιέσαι τί είναι το Leche de Tigre (που σημαίνει το γάλα της τίγρης), είναι το υγρό που έμεινε στο πιάτο αφού τελείωσε το μαρινάρισμα του Ceviche, του διάσημου πιάτου του Περού. Αυτό το πολύτιμο μείγμα μαρινάδας, έχει αποκομίσει όλες τις γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά του ψαριού, των ají peppers, των κρεμμυδιών και του χυμού lime. Είναι τόσο εξωφρενικά νόστιμο που αξίζει και η τελευταία σταγόνα του εθνικού πιάτου του Περού, για να ενισχύσει τη λίμπιντο (εδώ υποτίθεται ότι η τίγρη μπαίνει στο παιχνίδι) ή για να απαλύνει την ταλαιπωρία ενός hangover που υποτίθεται ότι φέρνει τους νεκρούς πίσω στη ζωή.

Εξαιρετικά τα tacos tuna tartare, σουσάμι και πιπεριά chili.

Στα συνοδευτικά του κοκτέιλ μπορείς σίγουρα να εντάξεις και το Guacamole Amazonico, που είναι το γνωστό και πολύ καλό guacamole με crab meat και red grapefruit.

Ακόμη και αν δεν είσαι ο μεγαλύτερος fun του sushi, εδώ μπορείς να κάνεις την ανατροπή και να απολαύσεις τα καλύτερα bao buns της Θεσσαλονίκης. Από τα πιο νόστιμα και αφράτα ψωμάκια ατμού που έχεις φάει ποτέ. Πρόκειται για τα Cha siu bao lomo saltado, τα οποία είναι τηγανιτά  bao που είναι ανάλαφρα σαν σύννεφα ζύμης, αλλά τραγανά εξωτερικά και γέμιση από πανσέτα hoisin sauce και cassius nuts. Εξωτερικά δεν τους φαίνεται, αλλά αξίζουν να σπάσεις τη διατροφή για να τα δοκιμάσεις!

Επίσης, μπορείς να παραγγείλεις ένα καλό μπουκάλι κρασί και να το συνοδεύσεις με anticucho de pollo, δηλαδή σουβλάκια από κοτόπουλο, peruvian sauce  και ρύζι ατμού.

Ο chef Δημήτρης Κατριβέσης δεν τσιγκουνεύτηκε το ταλέντο και τη δημιουργικότητα του, στα επιδόρπια. Αν αγαπάς τη σοκολάτα – όσο οι περισσότεροι από εμάς – τότε θα δοκιμάσεις ένα από τα καλύτερα γλυκά με σοκολάτα, το Cocoa 100% andina lucuma y kion. Πρόκειται για ένα peruvian cacao steamed cake, πραλίνα φουντουκιού, crispy choco, ginger και παγωτό κανέλας. Ανεπανάληπτο!

Για τους λάτρεις των λευκών γλυκών, προτείνεται το Tres leches, που περιέχει goat milk snow, burned παγωτό μελιού  και honey chantilly  και agave jelly. Πολύ πολύ ιδιαίτερο!

Αυτά και πολλά ακόμη πιάτα με την υπογραφή του chef Δημήτρη Κατριβέση και την εποπτεία του head chef της Anatolia Hospitality, Δημήτρη Αλεξιάδη. Δεν χρειάζεται να είναι μία ιδιαίτερη βραδιά, δεν χρειάζεται να γιορτάζεις κάτι για να κάνεις αυτήν την επίσκεψη για φαγητό στο στο rooftop του ΟΝΟΜΑ Hotel.

Διαβάστε ακόμη:

Στο roof garden Ορίζοντες του Εlectra Palace : Η ελληνική κουζίνα στα καλύτερα της

***Τα προϊόντα και οι προτάσεις αγοράς είναι επιλογές των συντακτών του Foodstory χωρίς εμπορικό σκοπό ή διαφημιστικό έσοδο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Μύδια Ολυμπιάδας: Ο θησαυρός των Αριστοτελικών ακτών να ταυτοποιηθεί ως προϊόν Π.Ο.Π.

Next Article

Thessaloniki’s Wines & Mezedes: Γνωρίζουμε τα κρασιά της Θεσσαλονίκης

Related Posts