Στο Sky Bar του Met Hotel απολαμβάνεις το σούσι και τα αστέρια

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο σκηνικό για να απολαύσει κανείς ένα επαγγελματικό γεύμα ή ένα ρομαντικό δείπνο στη Θεσσαλονίκη από το Sky Bar του The Met Hotel και τις δημιουργίες του Executive Chef Δημήτρη Τσανανά. Το Sky Bar του The Met Hotel προσφέρει μία εμπειρία αισθήσεων, σε ένα μοναδικό περιβάλλον πολυτέλειας και  το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο background.

Η επαναλειτουργία του Sky Bar για την καλοκαιρινή περίοδο παρουσιάστηκε και το νέο ανανεωμένο μενού του εστιατορίου. Μία εξαιρετική πρόταση για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια στην πόλη.

Μην σου φαίνεται περίεργο που αναφερόμαστε για φαγητό σε εστιατόριο ξενοδοχείου. Το γεύμα σε ξενοδοχείο δεν είναι μία συνήθεια που την έχουμε στην Ελλάδα. Όμως, στη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα η γαστρονομία των ξενοδοχείων έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023 από το περιοδικό Αθηνόραμα, από τα 117 βραβεία που απονεμήθηκαν, τα 38 ήταν εστιατόρια ξενοδοχείων.

Θέα 360ο στον ορίζοντα

Η minimal urban αισθητική του Met Hotel υποδέχεται τον επισκέπτη, ο οποίος ανεβαίνει με το ασανσέρ στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου για να βρει εκεί μία από τις καλύτερες  ταράτσες της Θεσσαλονίκης.

Αυτό που θα σου κόψει την ανάσα φτάνοντας στον 7ο όροφο είναι η θέα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η ατμόσφαιρα του χώρου και η διαρρύθμιση των τραπεζιών γύρω από την πισίνα , Όταν μιλάμε για μαγειρική αυτού του επιπέδου, όμως η τότε η ατμόσφαιρα είναι το τελευταίο που θα σκεφτούμε.

Το μάτι του επισκέπτη δεν εγκλωβίζεται πουθενά. Η θέα από το τραπέζι του εστιατορίου και του μπαρ φτάνει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την πόλη μέχρι την μαγευτική εικόνα του ηλιοβασιλέματος.  Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σημεία της Θεσσαλονίκης για να δεις το ηλιοβασίλεμα και ένα μοναδικό στοιχείο που αναβαθμίζει το dining experience. Σαν να έχεις μια ιδιωτική βεράντα με θέα τον κόσμο να απλώνεται μπροστά σου.

Το μενού

Γεύση από το magic touch του Chef Δημήτρη Τσανανά έχουμε τη δυνατότητα να παίρνουμε το χειμώνα στο εστιατόριο Chan του ξενοδοχείου. Το μενού είναι βασισμένο στην Ασιατική και την Ελληνική Δημιουργική κουζίνα, και δημιουργήθηκε μέσα από μία μαγευτική διαδρομή, εμπνευσμένη από τον Executive Chef. Δεν γνωρίζω αν η κατάλληλη λέξη για να το περιγράψει το αποτέλεσμα είναι πάντρεμα, συνύπαρξη ή απλώς αυτό που λέμε fusion cuisine. Είναι σίγουρα κουζίνα με χαρακτήρα, ταυτότητα και ποιότητα «δική της». Σίγουρα είναι το κάτι άλλο!

Άλλωστε, ο Chef Δημήτρης Τσανανάς υπηρετεί την πανασιατική κουζίνα αλλά έχει πάθος και για την ελληνική. Οπότε όλες αυτές οι επιρροές του Chef αποτυπώνονται μοναδικά στο μενού.

Το καλωσόρισμα περιείχε κλασικές γεύσεις Ασίας όπως φασολάκια σόγιας Edamame με ανθό αλατιού, Springrolls  και  σάλτσα δαμάσκηνου hoisin.

Ακολούθησε Tartare τσιπούρας με λευκό ταραμά, μοσχολέμονο και δυόσμο. Με μία μπουκιά όλη η γεύση της Μεσογείου! Το ψάρι δεν είχε χάσει τη γεύση ούτε την υφή του, ενώ η αλμυρότητα του ταραμά ανέβαζε την εμπειρία σε ένα άλλο επίπεδο.

Οι λάτρεις του γευστικού ζευγαριού καρπούζι – φέτα θα λατρέψουν αυτή τη σαλάτα. Το εξωτικό αποτέλεσμα συμπλήρωσε το μάνγκο, ο δυόσμος και ο κόλιανδρος, τα κάσιους και το ταϋλανδέζικο dressing φιστικιού.

Στη συνέχεια ο  chef  ετοίμασε ένα πλατό με τα καλύτερα sushi της Θεσσαλονίκης, όπου κάθε κομμάτι έχει τέλεια υφή και ισορροπία γεύσης. Δοκιμάσαμε makirolls  με πικάντικο τόνο, αγγούρι, μαγιονέζα lemongrass,  ρόκα,  πικάντικο mango. Βραχάκια γαρίδας τεμπούρα,  tartare σολομού  και ponzu, κόκκινη πιπεριά, φύλλο σόγιας με κουρκουμά, μαγιονέζα, sriracha και τραγανό καλαμπόκι. Στα uramakirolls η γεύση του τραγανού ρυζιού ταίριαζε με τον καψαλισμένο σολομό και  το καβούρι, την πιπεράτη γεύση της ρόκας, την ελαφρώς πικάντική μαγιονέζα sriracha, το τραγανό κανταΐφι και τα flakes τομάτας.

Τα nigiri περιείχαν σολομό με spicy mango και τραγάνες νιφάδες ρυζιού, γαρίδα ebi, truffle ponzu και gomasio θαλασσινών. Μου έκλεψαν την καρδιά!

Στο κυρίως ένα ελληνικό πιάτο που έσβησε ότι άλλο είχαμε δοκιμάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στην περιγραφή ήταν χοιρινό φιλέτο με νιόκι πατάτας, με κρέμα κρητικής γραβιέρας και φρέσκο θυμάρι. Αν φτάσεις στο Sky Bar και η όρεξη σου είναι για κρέας και όχι για ψάρι, αυτό είναι το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις. Μαλακό και με νότες ψητού χοιρινό φιλέτο, τραγανά εξωτερικά και κρεμώδη εσωτερικά νιόκι πατάτας δένουν με την πλούσια σε γεύση και υφή κρέμα γραβιέρας. Είναι από τα πιο γευστικά πιάτα με χοιρινό, που έχω δοκιμάσει.

Το επιδόρπιο δεν έριξε καθόλου τον πήχη της απόλαυσης και της ισορροπίας των γεύσεων. Ανάλαφρο και ταυτόχρονα τραγανό εκλαίρ, με απαλή κρέμα γιαούρτι, lemon-lime  και γλυκό coulis καρπούζι – δυόσμου. Το τέλειο κλείσιμο σε ένα γεύμα απαιτήσεων.

Τώρα που πλέον έχουμε ξεπεράσει την εποχή του γκουρμέ και οι  απαιτήσεις μας στη γεύση έχουν αυξηθεί, ψάχνουμε πιάτα δημιουργικά, νόστιμα, καινοτόμα και χορταστικά: στο μάτι και το στομάχι.

Συνοψίζοντας, το εστιατόριο στην ταράτσα ενός ξενοδοχείου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης και θέας. Με μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, εξαιρετική ποιότητα και υπέροχη εξυπηρέτηση, αυτό το εστιατόριο πρέπει να το επισκεφθείς για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

P O O L | B A R

Ώρες λειτουργίας εξωτερικής πισίνας & μπαρ:

Καθημερινά 10:00πμ – 18:00

S K Y | B A R

Ώρες λειτουργίας εστιατορίου: Δευτέρα έως Σάββατο

20:00 – 01:30πμ

Ώρες λειτουργίας μπαρ: Δευτέρα έως Σάββατο

18:00 – 01:30πμ

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Μαγειρικό παιχνίδι αφιερωμένο στην Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας

Next Article

ΒΑΕΝΙ- Νάουσα: Δράσεις ενημέρωσης για την ασφαλή κατανάλωση κρασιού

Related Posts