Challenge accepted: Τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών

Ένα ενδιαφέρον τρικ διοργάνωσε η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» (ΕΝΟΑΒΕ ΑΕ), για το οινόφιλο κοινό και επαγγελματίες από το χώρο του κρασιού, προκειμένου να γευτούν κρασιά, από τα πλέον εκφραστικά των χαρακτηρισμών τους ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ.

Τους έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γευτούν κρασιά δημιουργίες των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» αλλά σε τυφλή διαδικασία.

Όταν δεν βλέπουμε την ετικέτα και τον οινοποιό, τότε δοκιμάζουμε την ποικιλία και το terroir τόνισε μεταξύ άλλων Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» Αλεξάνδρα Ανθίδου και κάλεσε τους οινόφιλους να απολαύσουν αυτήν την οινογευστική εμπειρία.

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο και αυτό αποτυπώθηκε στο πόσο γρήγορα συμπληρώθηκαν οι 100 διαθέσιμες θέσεις. Και όχι μόνο από τους γνωστούς οινόφιλους, που ξεχωρίζουν το «παλιό τίμιο» ξινόμαυρο από το new age ξινόμαυρο. Αλλά και από τους νεαρότερους και πολύ ενθουσιώδεις φίλους του κρασιού, που γνωρίζουν και απολαμβάνουν.

Γνωρίζουν τον τόπο ή την περιοχή από την οποία κατάγεται ένα κρασί, την ένδειξη  ΠΟΠ ή ΠΓΕ και τι σημαίνει αυτό για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Άλλωστε, το γεωγραφικό περιβάλλον από όπου προέρχεται το κάθε σταφύλι, αντανακλάται στο κρασί που θα παράξει.  Το κλίμα και το μικροκλίμα της περιοχής του, ο προσανατολισμός του αμπελώνα, το υψόμετρο όπου βρίσκεται, η ποικιλία που έχει επιλεγεί και φυσικά η όλη οινοποίηση που θα ακολουθήσει στη συνέχεια, βρίσκονται μέσα σε αυτό

Overall, ήταν μία υπέροχη ανοιξιάτικη βραδιά με εκλεκτούς οίνους και χαρούμενα πρόσωπα.

Ηεκδήλωση Κρασιά, στη “Vitrina” στην αίθουσα “Vitrina” του ξενοδοχείου Daios στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενημέρωση στα Κράτη Μέλη (Ελλάδα – Γερμανία)».

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Botargo: Ιδανική επιλογή για ρομαντικό δείπνο στη Θεσσαλονίκη

Next Article

Ανάβουν οι φωτιές στην «KOUZINA» της Αριστοτελικής Σύμπραξης

Related Posts